Mijn eerste levensbehoefte is…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
“Ik kan dit niet oplossen...”
De beroemdste persoon die er is …
Waarom ben ik hier op aarde?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
De gevolgen van de zonde
Video clip scheermesjes fabrikant….
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
WAAROM Stierf JEZUS?.
Welkom.
4 De kracht van de Geest.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Ik leg mijn leven af.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Genade en veroordeling
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Van de GENADE vervallen.
MET CHRISTUS GEKRUISIGD ROM.6:1-11 GAL.2:20 GAL.2:20.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Geen ander evangelie.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Zaai op de akker van de Geest
Alles draait om liefde!.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Reisgenoten dragen elkaars lasten
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
13 juli 2014 Zoetermeer. achtergrond: Paulus had het Evangelie gepredikt in Galatië (4:13) na zijn vertrek kwamen predikers die de gelovigen wilden "judaïseren"
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Ik wil jou van harte dienen
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Hoe gaat het verder na Bethel?
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vader….
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Numeri 14.
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Vrucht van de Geest THEMADIENSTEN DE INNERLIJKE GESTELDHEID VAN CHRISTUS.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Ps. 18:1,5,8 Gez. 481:1,3,4 Ps. 143:2,8 Lezen:Psalm 143:1,2 Gal. 2:15-21 Gez. 402:1,5 Gez. 182:1,6 Elb. 413 Oase vGK Assen Ik leef.
20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. Galaten 2:20 NBG.
Transcript van de presentatie:

Mijn eerste levensbehoefte is… Waar kun jij niet zonder? ‘Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven’ – Paulus in Gal. 2, 20

Ik dacht dat ik mijn eigen leven kon maken Tot geloof gekomen Galaten dreigen terug te vallen in hun oude manier van leven: het gaat om wat ik doe en presteer Paulus in Gal. 1, 13-14: ik heb zelf ook zo geleefd – niemand deed beter mijn best om goed te leven als ik!

Maar toen ontdekte ik de kracht van Gods genade Gal 1, 15-16: ‘Toen besloot God zijn Zoon in mij te openbaren’ Gods liefde is onvoorwaardelijk, onafhankelijk van wat je doet, zonder eisen en verwachtingen vooraf Gal. 2, 16: ‘Niemand wordt rechtvaardig door de wet na te leven’

Daarom bouw ik alleen nog maar op Jezus’ liefde ‘Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven’ Paulus: mijn honger naar liefde en waardering wordt pas bij Jezus echt en helemaal gestild – zijn liefde heb ik het meest van alles nodig in mijn kwetsbare bestaan

Want die maakt van mij een ander mens ‘Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij’ – liefdestaal: hij in mij en ik in hem Hetzelfde denken, voelen, doen en willen als Jezus – zijn liefde wordt mijn liefde, zijn karakter mijn karakter