ARW 2005 Wennekes ARW 2005 Aalsmeer Ad Wennekes 8-6-06.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aanbesteden in het verleden, nu en in de toekomst!
Advertisements

Aanbestedingsprocedures in de bouwsector
Waarom, wanneer en hoe aanbesteden?
Aan de hand van de volgende dia’s laten wij u zien hoe een computerprogramma, geheel automatisch, uit een opgavenbank een toets samenstelt die zo goed.
WIN advies, inkoop en organisatie Aanbestedingswet- en regelgeving
Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement.
Overheid & Markt, Ondernemend Aanbesteden
Architect als inschrijver - ontwerp; - architect; - ontwerpteam; - DBFMO.
Aanbestedingswet 2013 en inkoopbeleid RU
Ontwikkeling aanbesteding: van proces tot proces Henk van der Wal (Eutopics) - Joanita Hoegen (Forseti) Apeldoorn, 10 november 2011.
H10: Prijsmanagement.
Figuur 16.1 Factoren die van invloed zijn op de prijszetting
Welkom 8 februari Agenda  Bedrijfsprofiel  Producten en diensten  Veiligheid en verantwoordelijkheden  Het project  Het proces  Stelling.
Inkoop en aanbesteden in de Wmo
Aftersales/Onderhoud Onderzoek | februari 2005 | ©TNS NIPO | 1 Automotive Door Vincent Groen, Steven Boekee De Nederlandse automobilist en zijn werkplaats.

Elektrische bussen voor Schiermonnikoog
Inkoopprocedures UT Diensten en Leveringen
Belangrijkste gevolgen van het Bao voor de inkooppraktijk
Welkom bij de STABU.
Aanbesteding verwerking huishoudelijk restafval en gft
omzetting van de richtlijn 2006/123/CE FOD Sociale Zekerheid – Van De Sande J.M. FOD Economie – AD Economisch Potentieel.
Arrest Hendrikx - Peters
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
Echt of nep?.
Hoofdstuk 14 Europese aanbestedingsregels. Bij aanbesteding moeten de lidstaten de fundamentele vrijheden te respecteren, met name: Het algemeen discriminatieverbod.
met mensen die niet horen je kunt het achterwege laten
H7: Wat is ethiek? 1. Wat is ethiek? 2. Wat zijn ethische problemen?
Inkoop en aanbesteden in de Wmo
Actualiteiten Aanbestedingsrecht
Ik wil de laagste rente voor mijn hypotheken! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek rente site kunt u de maximale hypotheek berekenen en vindt.
Voor de AOV verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding bent u bij ons aan het juiste adres, want onze.
1 ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING Persoonlijke toestand en verklaring op erewoord.
Prestatiemeten Herald Immink 24 juni Prestatiemeten Herald Immink 24 juni 2014.
Enquête Vliegbrief 1 OKTOBER– 26 NOVEMBER 2010 RESPONDENTEN 674 volwassenen, 636 ontdubbeld 440 kinderen, 424 ontdubbeld.
1 Elektronisch aanbesteden anno 2013 Eis of wens? 7 november Daan Versteeg
Oefening 17 p. 97 – les 5.
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
1 Presentatie voor de kaderleden van de Noord-Hollandse ouderenbonden en de werkgroepen van de SBO-NH 8 november 2013 Door Wiebe de Haan (voorzitter Rocov-NH)
Commercieel beleid en recht H5 Overeenkomsten en verbintenissen Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
17 juni 2014 en 2 juli 2014 D.J.P. (Douwe) van de Goorberg BBA Concern inkoper CPD Informatiebijeenkomst TenderNed UOV De Kring.
Hoofdstuk 14 Openbare aanbestedingen. (2/11) Van openbare aanbesteding is sprake wanneer: een overheidsinstantie aan een particulier een bepaalde opdracht.
Seminarie Software Open Bestandsformaten Open Versus Gesloten Software.
AIDA model.
Sommige regels. Vraag 1 Je neemt met je partner plaats; jullie tegenstanders zijn er nog niet. a. Je mag de kaarten nog niet uit het board halen. b. Je.
Informatiebijeenkomst aanbestedingen 2016 Sociaal Domein Fryslân
Vergelijkingen.
Wat anders?! Duivelse dilemma’s.
Wat anders?! YouRather.
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: optimaliseren verkoop en assortiment Hoofdstuk: Visual merchandising Par: 2.2 Blz. 562 t/m 567.
HET AANKOOPPUNT DUURZAME OVERHEIDSOPDRACHT ‘Raamovereenkomst voor de periodieke keuring van brandblusmiddelen, herstellingen, hervullingen en leveringen.
Toezicht ACM bij samenwerkingen (en fusies) in het gemeentelijk domein Frank Pellikaan 9 december 2013 Conferentie samenwerking in de WMo.
Inkopen en aanbesteden Sittard-Geleen 16 september 2013.
Titel De nieuwe aanbestedingswet, 13 december 2012.
EMVI Gunnen op waarde Maurice Wielink (CROW) Ruben Spek (gemeente Medemblik) 20 februari 2014.
Eerste Hulp Bij Aanbesteden Wat zijn de spelregels Hans van Wijck.
DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog.
Europese aanbesteding Last voor het bedrijfsleven Lust voor de publieke sector…… Of andersom ??? Ad van Amerongen.
Programma: uurInloop - Koffie en thee uur Welkom, wethouder Jaap Melse uur Inkoop- en aanbestedingsbeleid, Matty Gabriëlse uur.
Marktdag aanbesteden Workshop 6 Uitnodigingsbeleid Gemeente Lochem, Marleen Oltvoort Gemeente Zutphen, Ceciel Lurvink Apeldoorn Brummen Deventer.
Rechtmatig en doelmatig inhuren op basis van de herziene Aanbestedingswet Het Dynamisch aankoopsysteem CLAIRE LEUSSINK-NIES – 22 NOVEMBER 2016.
Gewijzigde Aanbestedingswet
Integriteit bij aanbesteden
Europese aanbesteding management- voorziening
Aanbesteding Storage, servers en Back up
Workshop 6 Uitnodigingsbeleid
Oeververbinding Kazernekwartier
Best Value; juridische vraagstukken
Gepresenteerd door [Naam]
Bid rigging, dat overkomt mij niet!
Transcript van de presentatie:

ARW 2005 Wennekes ARW 2005 Aalsmeer Ad Wennekes

Aanbestedingsbijeenkomsten Stelling Aanbestedingsbijeenkomsten geven de aannemer de kans zijn inschrijvingen beter op de markt af te stemmen. Ad Wennekes

Aanbestedingsbijeenkomsten Stelling Deel a Door het noemen van de prijzen kan de aannemer nog beter zijn inschrijving op de markt afstemmen. Ad Wennekes

Aanbestedingsbijeenkomsten Stelling Deel b De inschrijvers hebben geen problemen met het noemen van de inschrijvingsprijzen. Artikel 6 BAO (vertrouwelijkheid) is overbodig Ad Wennekes

 De aanbestedingsprocedure voor het busvervoer in Friesland lijkt uit te monden in gerechtelijke stappen. Zowel Connexxion als Arriva dreigt naar de rechter te stappen als de concessie aan de ander wordt toegewezen.  Beide busondernemingen hebben een offerte uitgebracht voor het verzorgen van het busvervoer in Zuidwest- en Noord-Friesland. Door een fout van de provincie zijn Connexxion en Arriva van elkaars bod op de hoogte gesteld.  Arriva stelt zich op het standpunt dat dergelijke aanbestedingen voor de volle 100% zuiver moeten zijn; is dat niet het geval, dan zou de procedure opnieuw gestart moeten worden. Connexxion daarentegen - die naar het zelf zegt het beste bod heeft uitgebracht - vindt dat er geen sprake is van oneerlijke concurrentie omdat men pas na het uitbrengen van het bod op de hoogte is gekomen van het bod van de concurrent. Ad Wennekes

Aanbestedingsbijeenkomsten Eindstelling Werken is iets geheel anders dan Leveringen of Diensten Ad Wennekes