Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

Wonen, werken en zorgen 50plus de financiële aspecten.
De noodzaak van vernieuwing in de zorg RVZ - advies Ruimte voor arbeidsbesparende innovaties in de zorg.
Resultaatgericht Samenwerken
Hoe kunnen we elkaar versterken?
60+ Gezond en Wel in Drijber, Spier en Wijster 9 NOVEMBER 2012.
De nieuwe werkelijkheid
Ondernemen in de praktijk
Zorgcoöperaties.
Zorg Beter mét Vrijwilligers
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Partner voor verenigingen Laat uw leden verantwoord sporten.
HoekscheWaardDuurzaam
Zorgen in de Achterhoek Bronckhorst, 19 november 2012 Nico Dam, bureau HHM.
Vraagsturing en marktwerking
Gemeente Ede Wmo Het is mensenwerk 19 februari 2014.
Implementeren doe je samen
Eigen Kracht-conferenties regie bij de burger
Thema Hoe maakt kennisdelen je werk/functioneren: leuker Efficiënter Beter Meer gedragen.
Zorgcoöperaties Ontwikkelingen leiden tot initiatieven.
Welkom op de conferentie De gemeente geeft thuis 6 maart 2012.
Marc Verbeeten Uitgangspunten Het realiseren van een maatschappelijke versterking door de energierekening, op een duurzame manier, omlaag.
Cliënt Wil zo lang mogelijk onafhankelijk / zelfstandig blijven
De burger de touwtjes in handen
Zorgcoöperatie Hoogeloon. Eigen regie voor comfortabeler leven “Bewustwording en lokale belangenbehartiging” VIB-evenement 28 november 2011 WillemII stadion.
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
Vrijwilligersbeleid Samen werken aan de toekomst November 2005.
Ondernemen(d) in het onderwijs
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Regie in Eigen Hand 15 mei Wat is Regie in Eigen Hand? Geen afhankelijkheid, gelijkwaardigheid Zelf uitzoeken medewerkers Zelf afspreken werktijden,
Werken in de zorg KICZ bijeenkomst 11 november 2010.
Bewonersavond Maria Hoop 30 september 2013 Ouder worden in Maria Hoop Wat is daar voor nodig? Wie moet daar voor gaan zorgen?
Toekomst Humanistisch Verbond In gesprek met leden over toekomstvragen voor de vereniging.
Coöperaties en coöperatief samenwerken, een kennismaking.
Casuïstiekbespreking Dementie en palliatieve zorg
Welkom Programma Korte terugblik Veranderingen in de wetgeving
Bijpraten over de Wmo
Zorgcoöperaties in Brabant
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Ad Otjes Manager Versa Welzijn
Burgerinitiatieven.
De veranderingen in de zorg…..
Opnieuw samen leven met elkaar Presentatie Congres 25 november 2014.
Zeggenschap voor zorgvragers
Persoonlijke Assistentie
SAMENWERKING CORPORATIE EN BEWONERS INVLOED EN ZEGGENSCHAP Resultaten van onderzoek onder 6 klantenpanels (3302 deelnemers)
MEE maakt meedoen mogelijk
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Netwerk Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende  Informeren, Sensibiliseren, Vorming  Registreren  Partners samenbrengen Medewerkers  Algemeen Coördinator.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Alle toepassingen direct toegankelijk op één startscherm naar eigen keuze Eenvoudig Iedereen kan het Dus snel registreren Het kost niets! Het kan echt.
Informatievaardigheden Lien Devos. Inhousopgave Achtergrondinfo social media Geen hype Nieuwe manier communiceren Cliënt in controle Meer regie bij medewerkers.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Antonius Zorg. Uw zorg, onze zorg.. Antonius Zorg wordt een merkoverstijgend label van de Antonius Zorggroep dat gevoerd zal worden door het Antonius.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Zelforganisatie: einde van instituties? 10 november 2010 Inleiding Ton van Overbeek Voorzitter Raad van Bestuur Careyn Zuwe Aveant.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
Presentatie Ugchelen 8 april Rolf Striekwold Atlant Zorggroep.
JAG user co-operative, Sweden Studiedag: Coöperaties en Zorg 18 november 2010 Peter Lambreghts
Masterclass Marketing voor kleinere zorgorganisaties 2013 Jan Verschuren BTN Saskia ter Kuile In voor zorg!
22 maart 2011Oncologie V&VN Oncologie Afdeling V&VN 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren Ontwikkeling beroep.
Coördinatie van de hulp Workshop 4. Voorstellingsrondje Maatschappelijke evoluties Perspectief van de cliënt Casusoverleg Ervaring delen Cliëntoverleg.
Informatiedag verenigingen
Huishoudelijke ondersteuning bij de cliënt met dementie.
Resultaatgericht Samenwerken
Na 25 jaar Samenwerken: 1 gezin 1 plan
1e ledenvergadering 1E LEDENVERGADERING 23 februari 2015
Verpleging als integrator
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Transcript van de presentatie:

Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken

Voorstellen Don van Sambeek, voorzitter Coöperatieve Vereniging “Tot uw Dienst” “Tot uw Dienst” is opgericht op 2 november 2005 met als hoofddoel het eigenaarschap van de zorg thuis in handen te leggen van de leden. Leden zijn: zorgvragers en zorgverleners en leden die solidair zijn. Aantal 300

Wat is een Coöperatie ? Een moderne ondernemingsvorm Brengt mensen bijeen met een gemeenschappelijk belang Is gericht op samenwerking Betrokkenheid en solidariteit zijn belangrijke kernwaarden Entreegeld en contributie ook uit pgb te betalen, bewust laag gehouden, zo voor iedereen aantrekkelijk

Wat is het doel van een coöperatie ? Een onafhankelijke onderneming in eigendom van en bestuurd door diegenen die er gebruik van maken Een onderneming in verenigingsverband waarbij het gaat om goede economische condities voor de leden Winst is geen doel, maar middel

Waarom een Coöperatie ? Schaalgrootte creëren om te kunnen investeren Realiseren van schaalvoordelen door (samen) zorg in te kopen en zorgverleners te binden Spreiden van risico’s Organiseren van groepsbelangen

Hoe doet “Tot uw Dienst” dat? Bemiddelen tussen vraag en aanbod Huishoudelijke hulp Persoonlijke verzorging Verpleging en diensten van anderen De wijkzuster gaat op huisbezoek De gebruiker maakt afspraken met de hulpverlener Aanvraag indicatie WMO en AWBZ

Problemen die gebruikers ervaren bij instellingen Niet luisteren naar de vraag Geen of te weinig communicatie met familie/netwerk gebruiker Overnemen van taken die gebruiker, familie of netwerk kan en wil doen Geen regie over wie er in huis komt en wanneer We streven naar een geïntegreerd budget gemeente zorgverzekering

De zorgverleners Zorgverleners: zijn zelfstandig en niet in loondienst van de vereniging functioneren in zelfsturende teams regelen met de zorgvrager de tijd en de invulling van de zorgvraag Wijkzusters zijn op de achtergrond beschikbaar

Plezier in het werk door weinig bureaucratie meer eigen verantwoordelijkheid vakkennis delen met / overdragen aan de zorgvrager meer tijd voor de zorgvrager ontmoeting met collega's plek waar je bij hoort

Stelling De burger/ gebruiker is mondig en vindt dat de beroepsmatige zorg aanvullend moet zijn op de eigen deskundigheid.

Bedankt voor uw aandacht Don van Sambeek