Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Ons PASCHA is geslacht.
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Vruchtbaar in Gods ogen
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Jezus onze Hogepriester
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Bestemming God eren ….
Spr.3:20 door zijn kennis zijn de waterdiepten gekliefd en druppelen de wolken dauw.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Zingen Vers 1 O Schepper, Geest, woon in uw kerk,
Romeinen Denken en Dienen.
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
= spelen met vuur in een cultuur van eer
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2
Jozua Hoofdstuk 10 Een volk onder Gods Woord  Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
Verlangens van God.
Paulus’ bediening.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
FORMULIER VOOR DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL - III
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoofdstuk 3 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 3.
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
Welkom in de samenkomst
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Spring in het diepe!.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
24 april 2016 Zoetermeer.  de eerste eeuwen vierde de kerk Pasen tegelijk met het Joodse Pesach;
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Welkom Voorganger: ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst: J. Verkerk Organist: A. Kroeze Schriftlezingen: Jozua 5: 1-12.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5

Voorbereiding 1 Het volk kwam uit Egypte (het land van de slavernij. Het werd door God geleid door de woestijn Dat was een omweg. Waarom? Antwoord Deut 8:2 Denk aan de tocht die de HEER, uw God, u door de woestijn heeft laten maken, veertig jaar lang. Hij wilde u zijn macht laten voelen en u op de proef stellen, om te ontdekken wat er in uw hart leefde: gehoorzaamheid aan zijn geboden of niet. Toepassing Onze weg is ook niet altijd makkelijk. God kan dan zien wat er in ons hart is.

Voorbereiding 2 Vijanden zijn bang. Het waren machtige vorsten ( koningen van de Amorieten). In hoofdstuk 2 Lazen wij dat hun hart versmolt. Waarom – omdat ze de grote daden van God zagen. Praktische toepassing Als God voor ons is wie zal dan standhouden.

Voorbereiding 3 Er zijn vier belangrijke gebeurtenissen die het volk voor bereiden op het beërven van kanaän: Herstel van de relatie met God. = Bekeren. Viering Pascha = verkondigen. Vaste voorziening =Geestelijk voedsel God strijd. = De strijd in de hemelse gewesten.

Herstel van de relatie met God. = Bekeren Voordat je het beloofde land in kan gaan, moet je , je omkeren. Of bekeren. De naam Gilgal betekent omwenteling. Wat moet je doen God gehoorzaam zijn. Jak 4:8.Nader tot God, dan zal hij tot u naderen. Reinig uw handen, zondaars; zuiver uw hart, weifelaars.

Herstel van de relatie met God Het vlees moet weg gesneden worden (sarx) Het kan niet voor God bestaan. Vlees is ontdekt bij de zondeval, is door Gods liefde bedekt. Is ontdekt op het kruis,(onderkleed werd over gedobbeld) wij zijn met Christus bekleed. Geen vlees kan voor God bestaan. De smaad is op het kruis afgewenteld (5:9) Gilgal is voor ons Golgotha.

Viering Paascha Exodus spreekt over een een jaar oud schaap maar Paulus spreekt over 1 Kor 5:7 Doet het oude zuurdeeg weg, opdat gij een vers deeg moogt zijn; gij zijt immers ongezuurd. Want ook ons paaslam is geslacht: Christus. Hebr 9:12-15 Spreekt over een eeuwige verlossing. Ongezuurde broden – Zonde weggedaan.

Vaste voorziening =Geestelijk voedsel Er was geen manna meer maar geroosterd koren. God wil ons voeden aan zijn hemelse tafel. Dis genoten van God Daar mogen wij ons voeden met Christus die onze verlossing is. Proclameren. Wij mogen ook spijsoffer brengen van de vruchten van het land. Wij kunnen niet altijd van wonderen leven (manna) nu moeten wij zelf oogsten wat wij binnenhalen.

Gods strijd Vorst van het leger van de hemel = Jezus Christus. Zwaard = Beeld van de Heilige Geest. Zwaard van de Geest. Efeze 6:17 en neemt de helm des heils aan en het zwaard des Geestes, dat is het woord van God. Stem = De stem van God de Vader. Zie ook dezelfde stem Dit is mijn geliefde Zoon Ook de stem bij de braambos