Competitieve remuneratie in de social profit Koen Van De Cruys - Gedelegeerd bestuurder BW Leuven Dirk Wijns - Director Legal en Compensation & Benefits.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Onze kernwaarden.
Advertisements

DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
Toekomst van het volleybal in NL
Gedachtewisseling Interne staatshervorming 18 mei 2010.
waarom dit boek? Afsluiting 10 jaar Randstad Award Groeiend belang van employer branding Stand van zaken Tijd om thema te verdiepen De echte arbeidsmarkt.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Efficiënt besturen in de social profit
1 INLEIDING Simon van Driel Voorzitter vaste kamercommissie SZW, Eerste Kamer.
Motie Bij politiek relevante aanbestedingen de gemeenteraad in de gelegenheid stellen vooraf kaders te stellen ten behoeve van het op stellen van het Programma.
Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen
Je kunt het sommige mensen af en toe naar de zin maken… Maar je kunt het niet iedereen altijd naar de zin maken. De burgemeester en zijn bevoegdheden.
WWB proces + Inbedding in Risicomanagement ISO 31000
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
1 Gewoon boeiend om daar in bezig te zijn. Inleiding op de stellingen Köhler Je zou elke bijeenkomst willen beginnen met de woorden: “… In den beginne.
Inhoud Korte inleiding Kwantitatieve- en kwalitatieve krimp Krimp en ruimte Conclusie * Vragen na de presentatie svp.
Titel ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid en gelijke kansen te bevorderen, en.
Risicocommunicatie: een spel van invloed en beïnvloeden
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Welzijnsoverleg Regio Gent Martelaarslaan 204 B, 9000 Gent tel. 09/ Koen Berwouts – Coördinator Welzijnsoverleg Regio Gent.
1 Het vinden en motiveren van bekwame bestuurders in de social profit Geert Volders Algemeen Directeur Acerta Consult Managing Partner Corgo 23 juni 2010.
Welkom Bij de onafhankelijke partij voor elke Bestenaar.
Bureaunamiddag | 29 november 2012
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Joep Lobée 31 oktober 2013 De 7 principes en mijn ervaring.
Goed geestelijk is goed zakelijk
Moedig Onderwijsbestuur Kim Putters, directeur SCP Lezing t.b.v. de dag van het onderwijsbestuur Utrecht, 8 juni 2015.
Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo augustus 2015.
3.2: Sociale Partners en overheid Sociale partners: werkgevers- en werknemersorganisaties Poldermodel: ‘oplossen van problemen door overleg met de betrokkenen.
Werken in het huishouden: geen baan als alle andere ! Eva Cremers.
Leraareffectiviteit – wat weten we (niet)? Daniel Muijs, University of Southampton.
Lastige situaties bij het coachen van groepen
'Perverse prikkels’ door verslaggeving tav P ensioenen Prof. Dr Mr Gérard W.J.M. Kampschöer RA.
Informatie Stand van Zaken 3 decentralisaties Commissie CSWO
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
NERO Normstelling En Responsabilisering naar aanleiding van Overlast 15 mei 2009.
Nintes Jan Willem Weck directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst.
Respijtzorg werkconferentie ‘...respijt op maat Drenthe’ 15 april 2015 B. Bijl.
Informatiebijeenkomst herindelingsprocedure Groningen, Haren en Ten Boer 8 april 2016.
Decentralisaties en gegevensverwerking. Even voorstellen Henk Wolsink Teamleider Algemeen Juridische Zaken gemeente Hengelo Adhoc werkgroep privacy provinciebreed.
De compliance officer: Blijver en bijter Jaap Koelewijn 16 november 2006.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Hoe werkt een gemeente? Welkom Opdracht vandaag Gemeente werkt met Bureaucratie Democratie Schema Beleid Maken Vaststellen Toepassen Conclusie.
Coöperatief bankieren Dirk Duijzer, 10 december 2012.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Herstructurering De Betho Informatieve raad d.d. 12 november 2015 Participatiewet Afschaffen Wsw, beschut werken Doelgroep uitbreiding Re-integratie.
Mobiliteitsbevordering vanuit medewerkerswens. Stelling Het is goed als medewerkers 10 jaar of langer in dezelfde functie blijven.
D E INVLOED VAN DE INTERNATIONALE HANDEL OP HET BBP.
1 Landerd 2020 Levendig en natuurlijk ondernemend Voorbereidende raadsvergadering
Brunssum op eigen kracht Beleidskader Rekenkamercommissie Brunssum 7 januari 2014 Etienne Lemmens Jean-Paul Essers.
Geen marktmodel, maar een onderhandelingsmodel.
Van prestatieafspraken naar kwaliteitsafspraken Dirk Haen en Annerie Hesseling Directie Hoger Onderwijs en Studiefinanciering Ministerie van Onderwijs,
Informatiebijeenkomst 28 augustus 2017
Cultuurvrienden De betekenis van vrienden in de cultuursector, een pilot in Tilburg Henk Vinken Werkconferentie Publiek! ‘s-Hertogenbosch.
SPREEKVAARDIGHEID V6.
De valse tegenstelling tussen autonoom en instrumenteel (en meer)
Krachtig inspelen op regionaal-economische opgaven
Beleidsplan Participatiewet
Sociale maatregelen drinkwater: preventie op maat
Symposium Seniorenbeurs 6 april 2018 Pauline Terwijn
Politieke socialisatie Politieke institutie Sociale institutie
Els Enhus 25/12/2018 | pag. 1.
Introductie in de filosofie van ACT
Doelstelling vanaf het begin
Samenwerken en iets bereiken voor de ouderen in onze provincie
RenoseeC staat voor kwaliteitsvol, energiezuinig en ecologisch renoveren met professioneel advies en begeleiding, dankzij groepsaankopen, om te komen.
Politieke veranderingen in het verhoudingsvraagstuk
Leren van het buitenland?
De emancipatie -machine snort van 0 tot 100 Jong geleerd én oud gedaan
Transcript van de presentatie:

Competitieve remuneratie in de social profit Koen Van De Cruys - Gedelegeerd bestuurder BW Leuven Dirk Wijns - Director Legal en Compensation & Benefits Acerta

Vijf vragen voor Koen Van De Cruys 1.Heeft een BW de ruimte om een eigen verloningsbeleid te voeren? 2.BW Leuven is een belangrijke werkgever: hoe stellen vakbonden zich in deze context op als het gaat over loonvorming? 3.Loon als motivator in een BW? 4.Schaarste aan talent: ook in de social profit? 5.Vergoedingen aan leden van de Raad van Bestuur. Nodig of niet?

Competitieve remuneratie in de social profit Hoe op een transparante wijze het remuneratiebeleid en de sociale voordelen duiden en verantwoorden ?

Inleiding Vlag “social profit” dekt vele ladingen Sector “beschutte werkplaatsen” wordt sterk bepaald door economische context Invloed op arbeidsmarkt en remuneratie Competitie in én buiten de socialprofit Oplossingen ? Licht provocerende stellingen ter discussie

Stelling 1 Vaststelling De vakbonden betonen steeds meer interesse voor de social profit sectoren en passen de overlegstructuren van de profit toe. De overheid werkt met opgelegde en strakke loonbarema’s. Stelling Competitieve remuneratie is in deze omstandigheden niet mogelijk én niet wenselijk.

Stelling 2 Vaststelling De arbeidsmarkt wordt (opnieuw) steeds krapper op zulke wijze dat competitie op vlak van remuneratie met de profit een zeer ongelijke strijd is die bij voorbaat verloren is. Stelling De social profit moet zich focussen op haar “zachte” waarden en daaruit haar competitieve remuneratie puren.

Stelling 3 Vaststelling De instellingen, voorzieningen en bedrijven in de social profit maken een proces door van schaalvergroting en professionalisering, zowel vanuit efficiëntiestandpunt als vanuit competitief standpunt. Stelling D e leden van de Raden van Bestuur blijven best onbezoldigde en enthousiaste vrijwilligers met een niet competitieve remuneratie.

Conclusie Competitieve remuneratie (in de ruimste zin) is absoluut noodzakelijk om de social profit sectoren te professionaliseren. De social profit zal op dat vlak in meerdere of mindere mate de methodologie van de profit (moeten) overnemen Het goede nieuws is: onze doelstellingen blijven radicaal verschillend van de profit !