Resistentie tegen antibiotica Het verhaal van Victor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Colinda met het lied : " Z'n computertje. ".
Advertisements

Loverboys alles over loverboys.
Narcose door middel van een prikje
Vrouwen logica??? Een man en een vrouw
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
De vloek van de dood Schrijver rik Tekenaar sten. Schrijver julia.
WERKELOOS Een werkeloze solliciteert voor de functie van WC-schoonmaker bij Microsoft.
Dopper.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Een vrouw met drie dochters besliste op een zekere dag haar drie schoonzonen te testen...
Stomme hond. Zelf Klikken Een slager is druk aan het werk in zijn winkel. Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg. Enkele minuten.
Een verhaal om te onthouden
Het Verhaal van een DOM BLONDJE.
Moeder komt met kind praktijk binnen rennen: moeder in paniek en kind hard huilend; Je ziet een buil op het voorhoofd..
             Een man zit 's avond behoorlijk
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Ik voel me zo alleen !.
Harry Potter en de schepping
Voor een lieve vriend of vriendin
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
Beertje gaat bij muis logeren
ZEEP VERGETEN???.
Aan een buitengewoon persoon!
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
EEN SLIMME MOEDER.
BACTERIËN.
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
Ingreep met kapje.
Bacteriële, seksueel overdraagbare aandoeningen
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Een man loopt een winkel binnen en ziet er een prachtige handbewerkte houten kat. “Wat kost die kat?” vraagt hij aan de verkoper.
Opstaan egeltje, het is lente!
Jan Weel, arts-microbioloog Izore 7 juni 2012
SEKSUELE VOORLICHTING        "Mam, is het waar wat ik net van een meisje op school heb gehoord? vraagt een tienermeisje aan haar moeder.     "Komen baby's.
Pijntjes.
loodgieter met de vraag of hij direct wil komen, want hij heeft
Duits Presentatie Jesse Hogerheijde 4G.
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
Blok 6.
WELKE OPLOSSING STEL JE VOOR. Casus 1 Karel is sinds enkele jaren mantelzorger en werkt in een team van een tiental personen. Hij werkt al vijf jaar bij.
Even genieten van mooie muziek….
Vorige keer…. Genotype/Fenotype
Het verhaal van een Dom blondje.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Op zijn 95ste besluit Don Juan nog te trouwen …
Eveline Cannoot Het lijkt alweer zo heel erg lang geleden De zomers die ik met m'n vrienden deelde.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Par Vaccineren Inenting tegen allerlei ziekten die gevaarlijk zijn Vaccin bevat: dode of verzwakte ziekteverwekker T-lymfocyten herkennen deze.
Antibiotica Het woord ‘antibiotica’ is de meervoudsvorm van ‘antibioticum’. Er zijn inmiddels zeer veel antibiotica ontdekt.
 Virus breekt afweersysteem af  Vatbaar voor allerlei infecties  Je hoeft niet ziek te zijn  Je voelt en ziet het niet  Kan jaren duren voor aids.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
 Hij wordt van school gestuurd en bij zijn werk op de lijnbaan. Op 11 jarige leeftijd gaat hij als bootsjongen voor het eerst naar zee. Geboren.
Een 64 jarige man presenteert zich op de Eerste Hulp met vermoeidheid en koorts. Zijn voorgeschiedenis is behoudens hypertensie waarvoor hij een AII-antagonist.
Wel of geen antibiotica geven na een hondenbeet Jelle Kolkman Aiosgroep van Alex en Marielle
SCHIJN EN WERKELIJKHEID ZIJN DROMEN BEDROG?. INTRO
Nu even niet misschien later wel.
Casus 1 Hygiëne - infectie.
Eerst water de rest komt later
Resistentie tegen antibiotica
SOEP REGISTRATIE.
VPH Les 4 wonden.
Transcript van de presentatie:

Resistentie tegen antibiotica Het verhaal van Victor

Victor moet naar het ziekenhuis gaan om zijn appendix te laten verwijderen. Na de operatie schijnt alles goed te gaan. Victor lijkt normaal terug hersteld te zijn en wordt naar huis gestuurd. De arts, Dr. Desmet, schrijft hem een enkele dosis antibioticum voor om profylactische redenen (om om het even welke besmetting te voorkomen).

Één week later begint Victor zich onwel te voelen, hij voelt zich vermoeid en brakerig en heeft pijn rond zijn chirurgische wonde. Zijn moeder neemt hem mee op raadpleging bij hun huisarts, Dr. Wynants, die, na het onderzoeken van Victor, denkt dat de wonde zou kunnen besmet zijn en ze schrijft hem een tweede kuur van antibiotica voor met de waarschuwing om de kuur te beëindigen.

Drie dagen later, voelt Victor zich niet beter. Hij heeft een hoge temperatuur en zijn chirurgische wonde doet nu werkelijk veel pijn. Dit keer stuurt Dr. Wynants Victor naar het ziekenhuis voor een grondiger onderzoek. Na het nemen van enkele bloedstalen ontdekt Dr. Desmet dat Victor een ernstige bacteriële besmetting heeft maar weet niet welke bacteriën de besmetting veroorzaken hoewel het Stafylococcus aureus lijkt te zijn.

Hij ziet dat Victor eerder antibiotica heeft gekregen die niet lijken te werken en hij vreest dat hij een antibiotica-resistent organisme of ‘superbug' heeft opgelopen. Dr. Desmet besluit dat het toedienen van meer antibiotica aan Victor meer kwaad zou kunnen veroorzaken dan goed. Hij denkt eerder dat een verscheidenheid van antibiotica op het pathogene organisme moest getest worden alvorens hij een nieuw antibioticum aan Victor geeft. Dr. Desmet beslist twee verschillende tests uit te proberen.