First ID project Rosa Beroepscollege

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Femke Geijsel, Monique Volman, Wouter Schenke VO-congres 2014
Advertisements

Wisselen van rol – Wisselen van groep In elke groep is één leider en zijn er drie uitvoerenden. Degene die aan de beurt is om leider te zijn, schuift soms.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Van uitleggen leer je het meest
De bovenbouw van het VMBO op het IJburg College
Presentatie Procedure naar het VO
op deze informatiebijeenkomst van het
Bazarlessen Klas 2.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductie voor Dio’s PNC.
Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]. Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen.
First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
De kracht van motivatie, hoogtepunten en hobbels
Lesgeven en begeleiden
First ID project OVER-Y College Samen werken aan een veilige omgeving
Hoe werkt een powerpoint?
Informatica op het Kalsbeek College. Informatica op het Kalsbeek College.
Workshop rekenen 6 december
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductiepresentatie.
First ID project Huygens College Samen werken aan een veilige omgeving.
First ID project Huygens College
First ID project Waterlant-Ydoorn
First ID project Waterlant College IJdoorn Workshop docenten Dinsdag 7 januari.
...heet u graag welkom! Graag uw aandacht voor het First ID Project.
First ID project Hervormd Lyceum West Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
First ID project Bindelmeer College
TOPklas ICT presentatieavond 24 mei 2007 Hartelijk welkom op de presentatie- avond van de TOPklas ICT Het programma is als volgt: 1.Film door het Onderwijsmuseum.
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
Les 13 Presenteer je zelf (1)
Voorlichtingsavond groep 3
OBC Bemmel VWO-Excellent. Aanbod Ambitie Aandacht.
Stage presentatie Van Elcke van Gorkum.
Begeleiden, hoe doe je dat?
Welkom S.G. De Triade Leerjaar 1.
preek over Deuteronomium 6:20-25
Workshop werken met de Rapucation ‘hulpmiddelen’.
Stichting Visible Results
Workshop werken met de Rapucation ‘hulpmiddelen’
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
De dag van het solliciteren - introductie
GOED ONDERWIJS Eigen onderwijskundig concept (volledig leren), drie belangrijke pijlers: activerende didactiek; veel aandacht voor vaardigheden; volledig.
Workshop klassenmanagement
Algemene ouderavond Leerjaar 1 September 2014
Algemene ouderavond Leerjaar 2 September Even voorstellen Dhr. Jan Mueters Directeur Het Kwadrant Mevr. Annemarie LukassenSectordirecteur Het Kwadrant.
MEESTERPROJECT. Welkom Ronnie Peters | VL1A Joris Houben | VL1B Marcel Craenmehr | VB1A
Op de informatieavond van de groepen 5
De profielkeuze op het Gymnasium Felisenum Drs. M. Kraanen (docent geschiedenis)
Welkom Voorstellingen: TEC Coördinator, TEC leerlingen leerjaar 1 Verschil tussen brugklas-TEC en reguliere brugklas? Inhoud lesprogramma TEC klas Wat.
Talentontwikkeling met keuzeopdrachten natuurkunde Ton van der Valk & Florine Meijer.
Bvj vmbo bovenbouw 7 e editie Gijs van Hengstum Thomas Klein Middelink.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Kartrekkers Opleiding.
Havo 1 keuzes voor het tweede leerjaar Basisarrangement Technasium Kunst en cultuur.
Welkom Presentatie Sport Dienstverlening & Veiligheid 2 december 2015.
Open Huis 19 januari Hartelijk welkom! Avila College Even voorstellen: Gerco van ‘t Spijker Teamleider klas 1 en 2.
Hoe maakt u de juiste keuze?. Drie populaire begrippen die bij elke demonstratie genoemd worden…
Welkom op de Open Dag Het Hooghuis Stadion WelkomWelkom.
Welkom op de informatieavond Het Hooghuis Stadion Jan van Vucht, locatiedirecteur.
PARCIVAL COLLEGE vrijeschool OPEN DAG Zaterdag 4 februari 2012 Aanvang tot vmbo-tl havo vwo worden wie je bent.
Rapucationmethode Kennismaking, Vriendelijke houding, Talentontwikkeling.
Welkom Allemaal! Naam van leraar – Klas X. Welkom in klas x! Ik ga je iets vertellen over klas x en ons klaslokaal.Ik ga je iets vertellen over klas x.
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Welkom op de Lentiz | Dalton
Avila College meer dan onderwijs school voor mavo en onderbouw havo
taal speelt een rol in alle vakken
Bord in de Klas November 2016 AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD
Oorcheck op het mbo 1 Over gehoor en gehoorschade
week 2.8 Pragmatiek + conversatieanalyse
Presentatie VMBO Trivium College
Transcript van de presentatie:

First ID project Rosa Beroepscollege Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer

Rapucation is Respect Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Docenten en leerlingen praten hier met elkaar over. In een veilige omgeving durven leerlingen zich te laten zien en is er ruimte voor talent ontwikkeling. Deze veilige omgeving maken docenten en leerlingen samen.

Waarom een First ID project? Een First ID project gaat de volgende uitdagingen aan: leerlingen zijn niet gemotiveerd leerlingen verstoren de les straattaal conflicten uitval van docenten internet onveiligheid Een First ID project verbetert op middelbare scholen de sfeer en de studieresultaten.

Hoe doet het First ID project dit? De drie regels Ik let op mijn woorden Ik lach niet om fouten van anderen. Ik let op. Straks ben ik aan de beurt. PowerPoint voor werkhouding Stilte teken Persoonlijke verhaal Talent ontwikkeling

Een oefening

Wie organiseert dit project? Rapucation: Wietske Tijssen - Projectleider First ID De Rosa: Jolanda de Jong - Zorgcoördinator onderbouw – Projectbeheerder First ID project

Wie doen mee aan First ID? namens de school alle leerlingen van het eerste leerjaar alle docenten die lesgeven aan de eerste klas de schoolleiding. schoolbeheerder – deze gaat volgend jaar het project voortzetten. namens Rapucation projectleider First ID workshopleiders First ID: muziek dans tekst workshopleider toepassen PowerPoint workshopleider verhalen vertellen.

Wie betaalt dit project? De Woltjer Stichting

Wat doen de leraren? De leraren die lesgeven aan de eerste klas vertellen aan het begin van het project in de tweede lesweek de klas een persoonlijk verhaal. Zes vakken hebben in het project een speciale rol: Mentorles Nederlands Mens & Maatschappij Engels Drama

Wat doen de leerlingen? De leerlingen schrijven zelf een persoonlijk verhaal in een werkboek. In het werkboek staan de opdrachten voor de verschillende vakken. Ze houden zich aan de drie regels en krijgen te maken met de PowerPoint Ze werken aan een voorstelling.

Hoe weet ik wat ik moet doen? Op de site van Rapucation komt een pagina speciaal voor Rosa. Op die pagina staan per vak linken met aanwijzingen. Voor vragen kunt u terecht bij de projectleider Wietske Tijssen en de schoolbeheerder Jolanda de Jong. Uitleg over de PowerPoint krijgt u aan het begin van het project in een workshop van een uur. U doet ervaring op met het vertellen van verhalen aan het begin van het project in een workshop van een uur.

Waar speelt het zich af? In uw eigen lessen. Veel aandacht krijgt het vak Drama. Daar krijgen alle eerste klassers zeven weken les van workshopleiders van Rapucation. De voorstelling aan het eind van het project is in school. Tijdens deze voorstelling vieren docenten en leerlingen het succes van het project.

Wanneer speelt het First ID project zich af? Intensief en met begeleiding van Rapucation: 7 weken in januari en februari 2014. In de periode na deze zeven weken blijft u profiteren van de drie regels, het stilte teken en de PowerPoint Volgend jaar herhaalt u het project onder leiding van de Schoolbeheerder die dit jaar ervaring opdoet.

Film Leerlingen en docenten van College de Meer vertellen over hun ervaringen met het First ID Project http://rapucation.eu/nl-deelnemers/videos/cdm/film-over-firstid-op-cdm

Zijn er nog vragen?