GMP and HACCP in school restaurants School Development Project

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

Ongewenste micro-organismen
GMP en HACCP in restaurants
GMP and HACCP in school restaurants
Lancering Hygiënecode voor Slagersbedrijf
GMP and HACCP in restaurants
GMP and HACCP School Development Project
Keukenhygiëne.
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn.
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants
ELEKTRONISCHE FACTUUR
Thema HACCP
Hoofdstuk 6 Kwaliteitsbewaking
Proces en Product.
Wat betekent EU-GHS voor afnemers van chemische stoffen en mengsels?
Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse.
Hoofdstuk 15 Product ontwikkeling Srednja šola Zagorje.
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
© de vries business consultancy, 2008
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn. Ze krijgen waarschuwing. Niet verbeterd boete.
5S in Velsen.
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Herman Nys Directeur CBMER KULeuven.  Wet 28 mei 2002 (BS 22 juni 2002)  Wet van 10 november 2005 tot aanvulling van W. 28 mei 2002 met bepalingen over.
Acceptatiemanagement conform B-Accept Winand van Drenth
Voedselhygiene.
Veiligheid in Toverland
Risicoanalyse van de elektrische installatie
HACCP in eipakstation Cursus HACCP november 2014 Thielen Consult BV
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
Commercieel beleid en recht
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Levensmiddelen hygiëne
Recht H3 Kopen en verkopen Filiaalmanager.
Onderwerpen presentatie
Verplichte documenten
Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Hygiëne in de keuken.
Paraaf1 G Algemene voorwaarden en reglementering autocontrole in/uitgang van de Vlaamse Visveiling NV te Zeebrugge/Oostende.
Casus 1 Hygiëne - infectie.
HACCP.
2 Het geheim van uw diervoeder
TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
HACCP.
Huisvesting en Hygiëne
Project ‘1e klas bol’.
HANDELSPARTNERS.
VUURWERK.
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Hoofdstuk 4 Ontvangst controleren
Medezeggenschap? Ook voor u!
Supermarkt Voedselveiligheid.
KAM – Integrale kwaliteitszorg
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Veilig en verantwoord werken
Evaluatie [Projectnaam]
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Cursus Interne auditor
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Verwerken goederenstroom 1
HACCP.
Ontvangt en verwerkt goederen
Transcript van de presentatie:

GMP and HACCP in school restaurants School Development Project Hoofdstuk 11 Kwaliteit en voedselveiligheid Stella Maris Srednja šola Zagorje

Kwaliteit Kwaliteit kan op meerdere wijzen worden omschreven, het mag echter niet verward worden met voedselveiligheid. Dit zijn verschillende dingen. In de voedingsindurstrie moeten we de gasten goederen van topkwaliteit geven. Volgende punten zijn essentieel om goede kwaliteit te waarborgen: Alleen goed geselecteerde en bekwame leveranciers zijn een garantie voor levering van grondstoffen die voldoen aan de vereisten. Properheid in de gebouwen is absoluut noodzakelijk Controlesystemen dienen in elk bedrijf te worden ingevoerd om de nodige flexibiliteit te waarborgen en dit controlesysteem dient regelmatig te worden gecontroleerd Het personeel dient de nodige training te krijgen

Kwaliteit Alle personeelsleden moeten de nodige training krijgen! Think Hygiene

Kwaliteit De koper geeft de nodige specificaties aan de verkoper van wat hij verwacht van de producten die geleverd dienen te worden. Dit noemen we een “productspecificatie”. Controle bij levering is een eerste stap om te kijken of de goederen voldoen aan de productspecificatie. De ontvangst van goederen moet geregistreerd worden om te bewijzen dat ze is gebeurd. Opslag van goederen met aandacht voor de juiste temperaturen helpt de kwaliteit van de producten op peil te houden en tevens belemmert het de groei van micro-organismen (met vertraging van bederf als gevolg)

Kwaliteit Controleurs van het voedselagentschap moeten ook tevreden zijn over het volgen van de hygiëne procedures.

Kwaliteitscontrole en kwaliteitsbewaking Kwaliteitsbewaking is een proactief systeem dat tracht te voorkomen en dat zaken die verkeerd gaan stopt. Het is een voortdurend proces dat problemen tijdens de productie corrigeert. Kwaliteitscontrole is een reactief systeem. Problemen worden het meeste gevonden via microbiologische testen.

Kwaliteitscontrole en kwaliteitsbewaking Producten laten uittesten door een jury is oon een methode van kwalitietscontrole.

Voedsel veiligheid Voedsel veiligheid is een essentiële vereiste die er moet voor zorgen dat we voedsel bereiden dat veilig is voor menselijke consumptie. In België zijn de voroschriften opgenomen in het koninklijk besluit van 14 november 2003 – Belgisch Staatsblad 12 december 2003. Er zijn verschillende wettelijke voorschriften welke betrekking hebben op diverse deelgebieden. Inspecteurs van het federaal voedselagentschap doen de inspectie op naleving van deze wetten en geven tevens hulp en advies. Ze geven aanbevelingen om te verbeteren en kunnen tevens zaken sluiten indien ze een gevaar vormen voor de voedselveiligheid.

Voedselveiligheid Voeding wordt onveilig wanneer bacteriën op het product of bacteriën welke op het product komen via kruisbesmetting, zich zeer sterk kunnen vermeerderen hetgeen kan leidden tot voedselvergiftiging. Bacteriën welke tot voedselvergiftiging kunnen leiden kunnen gecontroleerd worden via temperatuurbeheersing.. Voedsel koel houden beneden de 7°C vermindert de groei van bacteriën. Bij warme maaltijdcomponenten worden bacteriën gedood boven de 75°C. Warme voeding moet bewaard worden boven de 65°C om te vemijden dat het voedsel in de gevarenzone komt.

Voedselveiligheid Andere gebieden welke essentieel zijn om voedselveiligheid te garanderen zin: Persoonlijke hygiëne Veilige en aangepaste werkkleding Handen wassen Kruisbesmetting Afvalcontrole Opslag van goederen Ongediertebestrijding Melden van ziektes Reiniging en desinfectie Training van personeel

Einde Kwaliteit en voedselveiligheid Vertaling gemaakt door Comenius team van Stella Maris Merksem – België Thomas Danby College – Leeds - England Einde Kwaliteit en voedselveiligheid