Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Modern sprookje Kikkerkoning.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Woord van Leven Januari 2010.
De beroemdste persoon die er is …
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Waarom ben ik hier op aarde?
vijf broden en twee vissen
… en wat wil Jezus van jou?
Woord van Leven April 2014.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Bestemming God eren ….
Stop! Sta eens even stil..
Jezus houdt van alle dove kinderen
Godsdienst 1 1.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
De visie is Jezus One for all.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Wie nodig je als eerste uit?
WELKOM OP TOV!.
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Wie is God voor jou?.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Een relatie met God Hoe dan?.
K O E K J E S.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Het was in de tweede wereldoorlog.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
O Heer, wat ben ik moe!.
Een voorbeeld dat navolging verdient
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
de verheerlijking op de berg
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom Voorganger: ds. J. de Kok Ouderling : M. v. d. Velde Organist: J.M. v.d. Berg Schriftlezing: Openb. 12: 1-6.
Gedachten en anekdoten
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Structuur in de Heilige Schrift Zijn de teksten van de heilige Schrift uit de losse pols opgeschreven? of met precisie en structuur?
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
De zegen van Migratie Kom en Zie 3 april Rien van der Toorn Niet-westers socioloog Tyndale Theological Seminary Evangelische Theologische Academie.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Transcript van de presentatie:

Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries

Het was in de tweede wereldoorlog. Een groep soldaten kwam terug van een patrouille en arriveerde in een klein dorp. De volgende morgen, zondag, ging een aantal van hen onder leiding van een sergeant, naar de kerk.

Nadat de geestelijke een gebed had gelezen begon ‘ie te preken. Die jongens die een kerkboek hadden haalden het te voorschijn. Maar 1 van hen had alleen maar een spel kaarten bij zich dat ‘ie voor zich uitspreidde.

De sergeant zag wat ‘ie deed en zei dat ‘ie de kaarten weg moest doen. Na afloop van de dienst werd de soldaat gestraft en bij de officier militaire politie gebracht. “Waarom heeft u ‘m hier gebracht, sergeant?”, vroeg de officier. “Hij zat te kaarten in de kerk”, was het antwoord.

“Wat heb je daar op te zeggen, knaap?”, zei de luitenant. “Heel veel”, was het antwoord van de bewuste soldaat. “Dat zullen we hopen, want als je geen deugdelijke reden hebt, dan zal ik je strenger straffen dan wie ook.

” De soldaat zei: “Luitenant, ik ben zes dagen op patrouille geweest. Ik had geen bijbel of kerkboek, maar ik hoop u te kunnen overtuigen van de oprechtheid van m’n bedoelingen”. Nadat ‘ie dit had gezegd, begon ‘ie z’n verhaal.

En de twee vertelt me dat de bijbel in twee delen verdeeld is, het oude en het nieuwe testament. “Kijk luitenant, als ik naar de aas van het spel kijk, dan weet ik dat er maar 1 God is,

Als ik de drie zie, dan denk ik aan de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. De vier, herinnert me aan de vier evangelisten die het woord predikten, Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes.

De vijf, doet me denken aan de vijf wijze maagden, die hun lamp brandend hielden en gespaard bleven. Vijf van de tien waren dwaas en werden verstoten; de overige vijf bleven gespaard.

Zes, dat zijn de zes dagen waarin God de hemel en de aarde heeft gemaakt.

Zeven herinnert me aan de zevende dag, de rustdag.

Het waren Noach, z’n vrouw, z’n zonen en hun vrouwen. De acht doet me denken aan de acht mensen die gered werden toen de aarde vernietigd werd. Het waren Noach, z’n vrouw, z’n zonen en hun vrouwen.

en negen van de tien bedankten Hem zelfs niet Bij de negen denk ik aan de melaatsen die onze Redder reinigde van de zonden, en negen van de tien bedankten Hem zelfs niet

Bij tien denk ik aan de tien geboden die Mozes op de stenen tafelen ontving

Zie ik de koning, dan weet ik dat er slechts 1 grote Koning is. De vrouw herinnert me aan moeder Maria, koningin van de hemel

De boer van het spel is de duivel. Als ik de tekens op de kaarten tel dan kom ik tot 365, de dagen van het jaar.

Er zijn 52 kaarten, de weken van het jaar. Vier kleuren zijn er, vier weken in een maand. Er zijn twaalf kaarten met een afbeelding, dat wil dus zeggen: twaalf maanden in een jaar.

Ook zijn er dertien troeven in een spel, dertien weken in een kwartaal. Ziet u luitenant, m’n speelkaarten betekenen voor mij een bijbel, een almanak en een kerkboek tegelijk.”

Beste mensen, dit was een waar verhaal Beste mensen, dit was een waar verhaal. Ik weet het zeker, want die soldaat, dat was ik.

einde Muziek herbewerkt ; ERCA