Het Paard Van Troje.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Life in the universe.
Sporten.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
Hoe overleef ik met/zonder vrienden?
De pauw en de duiven Story as shared by Tilly, Frances and Joe,
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Het oude Egypte Farao’s en piramides.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
De oude Grieken Auteurs: Arzo en Nils.
Mara & Elim.
de genezing te Bethesda
COLUMBUS.
Troje, Legende of werkelijkheid?
Door:Joost Alwin en Rogier
Paragraaf 2.3 Geloven en weten..
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Heksen Voorwoord Heksen in sprookjes Kenmerken van de heks Bewijzen
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Palazzo Venezia Door: Wendy, Melissa, Hilke en Jens.
Door Lotte en Laura. Inhoud De tijdsbalk Ody wie? Mythes Waarom kennen we hem nu.
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
…..overrompeld door verdriet
Verpakt.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Glow.
Glow.
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
onze roeping als gemeente
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Het verhaal van Pasen.
Jezus roept de leerlingen
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Geisha en samoerai Quiz
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Paragraaf 2.3 Amerika vóór Columbus.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Sophie Albert, Donnée Frielink en Emmy Ratering
Opkomst van het christendom
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Griezelparty. Er waren eens vier monsters, Lotte, Lois, Bart en Wouter. Ze gaven een leuk griezelfeest. Er was bloed als drinken en hersens als eten.
Montessori onderwijs Gemaakt door:.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Gevolg Trojaanse oorlog.
Leonardo da Vinci Door Tine.
Hou (je) vast aan Gods hoop
De val van Jericho Jozua 5: en Jozua 6
‘Mixed up piles’.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Postzegels sparen Nederlandse postzegels Bitenlandse.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Puberen Je gaat alsmaar meer dingen uitproberen, van laat thuis komen, naar het bombarderen/smijten met knuffelberen Nu is dat wel wat overdreven, maar.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Transcript van de presentatie:

Het Paard Van Troje

De indeling Een woordje vooraf (inleiding) Het verhaal deel 1 Een afbeelding van Odysseus en woeste slangen Samengevat … Zegswijze : het paard van Troje Slot

Een woordje vooraf Hallo beste klasgenootjes en mevrouw Vanlancker. Wij gaan jullie wat meer vertellen over het paard van Troje. De verovering van Troje is wel een feit. Made by Jasmeet en Alix

Het verhaal deel 1 De Grieken slaagden er maar niet in om de stad Troje te veroveren. Tot dat Odysseus een list bedacht: ze bouwden een reusachtig houten paard. ‘s Nachts gingen ze weg naar het eiland Tenedus. Bij het eerste daglicht zagen de Trojanen niets in de vlakte, of toch 1 ding: dat houten paard… Iedereen danste en vierde victorie. ‘De Grieken zijn weggegaan, maar ze hebben een geschenk achtergelaten!’ Maar de priester van Neptunus, genaamd Laoco waarschuwde toch zijn medeburgers.

Het verhaal deel 2 Maar toen kwam Sinon, een leugenachtige Griek die beweerde dat de Grieken toch naar huis waren gegaan. ‘Ik ben achtergelaten omdat ik Odysseus heb beledigd. Dit paard is voor Minerva’, zei hij. En toen kwamen 2 woeste slangen uit de zee die Laoco en zijn 2 zonden verscheurden. Zo geloofden de Trojanen in Sinon. Daarna werd het paard binnengehaald maar dat was niet zo slim want zo werd ‘s nachts Troje verwoest door de Grieken.

De 2 zeeslangen & Odysseus

Samengevat… DATUM : 12e of 13e eeuw v.Chr. In de Trojaanse oorlog LOCATIE : Troje en de omliggende landen VOLKEN : de Grieken VS de Trojanen RESULTAAT : de Grieken winnen de strijd door de list van Odysseus ‘het houten paard’ en vernietigen Troje

Zegswijze: Het paard van Troje binnenhalen Het houten paard binnenhalen betekent letterlijk : Zichzelf een ramp op de hals halen. Toen de Grieken Troje niet konden innemen, bouwden ze een houten paard en verstopten daarin soldaten. De soldaten worden vergeleken met een virus.

Het slot We hopen dat jullie het leuk en interessant vonden, in ieder geval bedankt voor het luisteren, en hopelijk tot in een volgende powerpointpresentatie ;)