De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Palazzo Venezia Door: Wendy, Melissa, Hilke en Jens.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Palazzo Venezia Door: Wendy, Melissa, Hilke en Jens."— Transcript van de presentatie:

1 Palazzo Venezia Door: Wendy, Melissa, Hilke en Jens

2 Wat is palazzo venezia? Palazzo Venezia is een paleis in Rome ze zijn in 1455 met de bouw begonnen. Het werd gebouwd voor kardinaal Pietro Barbo die later Paus Paules ll.

3 Waar dient palazzo venezia voor. In de 19 eeuw werd het gebouw al gebruikt als zetel voor de oosterijkse ambassadeur. In 1917, tijdens de eerste wereldoorlog nam de italiaanse regering het paleis weer over. Nu wordt wordt het gebruikt als museum, onder andere zijn er kunstwerken uit de middeleeuwen te vinden en te zien.

4 Benito Mussolini Benito Mussolini was een Italiaanse onderwijzer en journalist en van 1922 tot 1945 fascistisch dictator. Alles wat hij zei moest gebeuren en hij was de baas.

5 Wat gebeurd er nu met het gebouw? Het word nu gebruikt als museum met kunstwerken uit de middeleeuwen.

6 Sporten De Olympische Spelen kwam ook uit in de Romeinse tijd, de mannen die daar aan meededen waren vaak belangrijk. Als er een oorlog was, dan ging de Olympische spelen gewoon door. Dit zijn de sporten waar ze ook aan deden Worstelen Paardenraces Gladiatorengevechten Hardlopen Wagenrennen Speerwerpen Verspringen Diskeswerpen Boksen Vuistvechten Pankraition

7 Leger Zonder het Romeinse leger hadden de Romeinen geen rijk kunnen vormen. Het leger werd gebruikt om landen mee te veroveren en te verdedigen. Het Romeinse leger werd ook gebruikt voor grote projecten, bijvoorbeeld voor wegenbouw, bruggen, viaducten en aquaducten.

8 Goden De Romeinen geloofden in vele goden. Dat noemt men polytheïsme. Bv. Jupiter, Neptunus, Venus,... In 313 is er godsdienstvrijheid en mogen de Romeinen dus kiezen in wat ze geloven. In 393 moeten alle Romeinen Christenen zijn en mogen ze dus maar geloven in 1 God! De goden hadden allemaal hun eigen taak. Er was een god van de oorlog, een god van de landbouw enz. Tijdens de keizertijd werden keizers soms tijdens hun leven ook vereerd als god. Er waren ook veel vrouwelijke goden. Romeinen bouwden tempels voor alle goden en geloofden dat de goden daar echt in leefden.

9 Romeinen De Romeinen hadden ook een eigen taal, wat je hier op de achtergrond ziet. Hier mee communiceerde de Romeinen.

10 Wat vonden we van het project We vonden het leuk en ook interessant. En we hebben er veel van geleerd. Hilke: Leuk leerzaam project. Jens: Ik heb veel geleerd over Palazzo Venezia. Wendy: Het was heel leuk en ik heb er veel over geleerd. Melissa: Het was interessant.

11 Het samenwerken Het samen werken ging goed, Want we hebben steeds met 2 tallen gewerkt. Wendy en Melissa en Jens en Hilke.


Download ppt "Palazzo Venezia Door: Wendy, Melissa, Hilke en Jens."

Verwante presentaties


Ads door Google