Denk aan de sociale competentie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
Welkom in deze kerkdienst
Woord van Leven November 2009.
Deel 3 Jezus Christus.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
De visie is Jezus One for all.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Bij het kolenvuur Johannes
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'Jezus ontmoeten' . .
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Ontmoetingen op de VIA DOLOROSA. Simon van Cyrene Countee Cullen Hij sprak geen enkel woord tot mij en toch riep hij mijn naam. Hij gaf geen enkel teken.
12 december 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Gij kunt niet de beker des Heren drinken en de beker der boze geesten, gij kunt niet aan de tafel des Heren.
Brood & beker deel 1.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
Goede Vrijdag.
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
We lezen: Numeri 1: ; 44 – 46 De preek gaat over Numeri 1:18b Iedereen telt mee Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied:
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
Jezus stuurt Petrus en Johannes om het Pesachmaal klaar te maken …
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
De overdenking gaat over Openbaring 19: 1 – 10 De bruiloft van het Lam is gekomen! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds.
Spring in het diepe!.
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
In deze dienst zal Ds. Blijdorp voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 1 Schriftlezing: Zondag 15 Tekst: Kol. 1: 15 – 20.
Welkom in deze kerkdienst
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
De preek gaat over: 1 Samuel 17: Voorganger: ds R.J. Stolper te Zaamslag Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorlezer: Jan Dees.
Israël in nood Wie bent U, HERE? ze luisterden niet naar God Gideon Ik sta je bij, vs. 16.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
1.
Welkom in deze kerkdienst
16 – Waarom gereformeerd?.
Welkom in deze kerkdienst
Les 4 Proeven.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

Denk aan de sociale competentie Ecce Homo Chr.Visie op het menselijk lijden Schrijf over ! Het lijden en de mens Johannes 19,5 Denk aan de sociale competentie 1

Schrijf over en beantwoord! Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden Schrijf over en beantwoord! Bestaat er lijden dat nuttig is? Leg uit! Denk aan de sociale competentie 2

Denk aan de sociale competentie Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden Gezegden: - Wie mooi wil zijn moet pijn l……….. - Zonder wrijving geen gl…… Beter onrecht l………. dan onrecht d…….. - Na lijden verblij……. Ieder huis heeft zijn kr….. Schrijf 2 gezegden over ! Denk aan de sociale competentie 3

Schrijf een betekenis over en beantwoord de vragen ! Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden Schrijf een betekenis over en beantwoord de vragen ! Altruïsme = het handelen in het belang van anderen, = het tegenovergestelde van egoïsme = menslievendheid, onbaatzuchtigheid, onzelfzuchtigheid 1. Wat heb je nodig om altruïstisch te kunnen zijn? 2. Wat zou de hoogste graad van Altruïsme zijn? Denk aan de sociale competentie 4

Denk aan de sociale competentie Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden Passion of the Christ: Jesus en Maria Waaruit blijkt het altruïsme van Christus Jesus? Waartoe roept lijden op? Schrijf over en beantwoord! Denk aan de sociale competentie 5

Denk aan de sociale competentie Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden H3: Christendom als voorbeeld Ecce Homo Schrijf over ! En hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en gaf hun de beker met de woorden: ‘Drink allen hieruit, dit is mijn bloed, het bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van zonden. (Mat. 26:27) Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen en dagelijks zijn kruis op zich nemen en mij volgen. (Luc. 9:23) Ik (Paulus, red) ben blij dat ik nu voor u lijd en dat ik in mijn lichaam mag aanvullen wat er nog aan Christus’ lijden ontbreekt, ten behoeve van zijn lichaam, de kerk, waarvan ik de dienaar ben. (1 Kol. 1:24-25) Denk aan de sociale competentie 6

Ecce Homo Visie op het menselijk lijden Verraden Verloochend Schrijf over ! Verraden Verloochend Vals beschuldigd Oneerlijk proces Mishandeld Beroofd Miskend Bespot Onschuldig Veroordeeld Omwisseling

Denk aan de sociale competentie Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden Schrijf over ! 1. Wat leert het lijden aan het kruis over het altruïsme van Jesus van Nazareth? 2. Wat vind je daarvan terug in het boek? 3. Schrijf een conclusie! Denk aan de sociale competentie 8