Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Er is nog géén besluit genomen! Alle keuzes zijn nog mogelijk! 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Advertisements

11 december 2013 Herinrichting Liturgisch Centrum - een verdere toelichting -
Eindverslag 1. Uitgangspunt In 2016 nog één kerkelijk centrum in eigendom van de Protestantse Gemeente te Zutphen 2.
Voorgeschiedenis: KPC rapport februari 2009
Advies van de Werkgroep Bouw Wijngaard. Opdracht: Onderzoek en adviseer over de mogelijkheid van de Wijngaard als Kerkelijk centrum voor de Protestantse.
TAAKGROEPEN.
RGVO Stadhuis Almelo Betrokken partijen: Gemeente Almelo: Dhr. J.W. Spanjer Mulder Schilders Twente B.V. : Dhr. M.W.B. Jansen.
WMO Praat mee!.
Conclusies bij de cijfers VJN 2012 en PPN : 1)opstellen van een investeringsplan cq. het temporiseren van investeringen die ten laste van de gemeentebegroting.
Kulturhus Oudehaske Presentatie door het dorp aan het dorp Maandag 14 april 2008 Jan van Zanden Vragen: direct te stellen.
Een leven lang leren Informatie voor classicale vergaderingen over de Permanente Educatie.
1 Klassieke procedure. 2 SLO + goedkeuring MP/TFP SSL Gunning Gunning 1° opdracht < 240 dagen na betrokken SSL (i.g.v. overmacht: termijn verlengbaar)
WMO - Communicatie- Inspraak belangenbehartigers Praktijk WMO-adviesraad in de gemeente Brummen.
Startzondag 09 september 2012 Is er meer? Er is meer! 1Korintiërs12:4-11 Er zijn in de gemeente van Christus verschillende gaven, maar er is één Geest,
Water op de Kaart in de Drechtsteden 20 mei 2009.
Van Federatie naar Fusie: geloof en gemeente centraal
Voorstel van nieuw Bodemdecreet opmerkingen VVSG (Hoorzitting Vlaams Parlement 29 juni 2006) Steven Verbanck Stafmedewerker Leefmilieu VVSG tel
Regiobijeenkomsten WEC-Raad Mei en juni Programma regiobijeenkomst uurwelkom en aanleiding bijeenkomst uur thema I: rol en positie van.
Welkom op de ouderavond van klas 3 Schooljaar
Associate degree in Nederland : kwaliteitszorg en beoordeling programma’s Rik Belmans 8 november 2007 Date: 5/4/17.
Samenvatting S eminar “Bevolkingsdaling, gevolgen voor bestuur en financiën.” Maastricht, 26 mei 2008.
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
1 Vereniging tot protestantse gemeente Waddinxveen Voorlichtingsavond gemeente.
Andere schooltijden Informeren.
Pastoraat nieuwe stijl. Wat was ook al weer de aanleiding? Wat is er na de vorige keer gebeurd? Hoe ziet het er nu uit? Help! Tips hebben we nodig. Hoe.
Inhoud Hertenweide/Kinderboerderij Korte evaluatie werkzaamheden Gepresenteerd door: Chris Beaart Werkgroep Natuur en Milieu Platform Waspik Waspik, 14.
LOKAAL LOKET ASSE-ZELLIK CKO HOPSASSA. WAT IS CKO HOPSASSA?  CKO = Centrum voor Kinderopvang  2006 : Minister Vervotte – Vernieuwing Vlaamse Kinderopvanglandschap.
PGB jaarovergang Renate van Huizen.
UPDATE PROCES SAMEN VERDER 28 JUNI 2015 GKV & NGK.
Praktijkcentrum in vogelvlucht
Roadshow Omgevingswet Deelsessie Gezondheid en omgevingsplan
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Gemeenteavond 26 november 2014 Informatie en bijpraten Hoe staan wij ervoor?
De Toekomst van de PGT Presentatie voor de “enquêtegroep” op 8 maart 2016 door de werkgroep Toekomst.
Gemeenteavond 10 september 2014 Opening Rooster september 2014 Tijdelijke invulling vacature Definitieve invulling vacature Rondvraag Sluiting.
Streekgemeente samen geloofsgemeenschap zijn. Uit de Kerkorde, Ordinantie 2 Artikel 17 Streekgemeenten Een streekgemeente is een gemeente bestaande uit.
1 Programma voor de beraadsavond 19.30: Opening 19.40: Inleidende presentatie 20.00: Pauze 20.10: Discussieronde in groepen over de vraag: Wat is voor.
Ontmoetingsplek De Kloosterhof Weurt. Doel van de avond Stand van zaken totaalproject Stand van zaken ontwerp gebouw Werkatelier openbare ruimte.
Hoe werkt een gemeente? Welkom Opdracht vandaag Gemeente werkt met Bureaucratie Democratie Schema Beleid Maken Vaststellen Toepassen Conclusie.
Procedure bij de gemeente Cees Ortelee. Opbouw presentatie 1. Stand van zaken bij de gemeente 2. Vervolg: Bestemmingsplanprocedure 3. Vragen.
Brunssum & Landgraaf Januari Even terugkijken.
Informatieavond oud papier Welkom en inleiding programma.
De Toekomst van de PGT (*) Presentatie voor de Gemeenteavond Werkgroep Toekomst 24 mei 2016 (*) Wijken Noord en Zuid.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Kloppend Hart van Warmond Bredeschool Samenwerking Yvonne Keijer Bredeschool coördinator Gemeente Teylingen.
De Toekomst van de PGT Presentatie voor de gemeenteavond Algemene Kerkenraad 24 mei 2016.
Voorbereiding BE Voorzitterschap Stand van zaken en organisatorische aspecten.
Informatieavond 3(t)vwo Wat kunt u vanavond verwachten? Kenmerken van de 3 e klas Kenmerken van de 3 e klas Belangrijke data Belangrijke data Het.
Een dorpshuis voor ons allemaal!
Terugblik & stand van zaken Vluchtelingenopvang Amersfoort
Protestantse Gemeente Terneuzen
Beroepingscommissie 10 oktober 2016
Streekgemeente samen geloofsgemeenschap zijn
Informatiebijeenkomst 28 augustus 2017
Netwerk /11/14 LNW6 Het managen van verandering
Bouwen aan de toekomst II
mr. dr. Harm Borgers 14 november 2016
Herinrichting Peelplein en Stevensstraat
Landelijke raad 10 december 2016
Bediening van het Woord
WOG Opening en welkom Verslag vorige keer
Gebruikersoverleg Functioneel Beheer FEZ
Vacatures in onze gemeente
Agenda Gemeenteberaad Haskeroord Gemeente Zondag 13 mei 2018
Werksessie Informatievoorziening Wvggz Regiobijeenkomst
Conclusies enquête en voorstel voor de ploegen van seizoen
JAARPLANNEN 2018 –
Communicatie kanalen en inhoud Protestantse Gemeente Breda
Een vitaal economisch Zevenbergen
Protestantse Gemeente Enkhuizen
Transcript van de presentatie:

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Er is nog géén besluit genomen! Alle keuzes zijn nog mogelijk! 1

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Uitgangspunt is het in bezit hebben van één gebouw in 2016 Vier werkgroepen ingesteld. Werkgroepen rapporteren aan de Kerkrentmeesters. De Kerkenraad neemt de uiteindelijke beslissing. De gemeente wordt steeds geïnformeerd en gehoord!! 2

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Werkgroepen voor: Beleid, Juridische en Organisatorische Aspecten, Gebouwen, Financiën. Werkgroepen werken ieder op hun eigen terrein, maar komen maandelijks voor onderling overleg en uitwisseling van informatie bij elkaar. 3

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Bij het gehele proces veel advies en begeleiding door dhr. A. Wolswinkel, gemeenteadviseur Regionaal Steunpunt van de PKN. 4

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Op dit ogenblik zijn er eindrapporten van de werkgroepen Beleid, Juridische en Organisatorische Aspecten en Gebouwen. Rapport van de werkgroep Beleid, met onder andere een Programma van Eisen, is gepresenteerd op de vorige gemeenteavond. Rapporten van de werkgroepen Juridische en Organisatorische Aspecten en Gebouwen worden vanavond gepresenteerd. 5

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Hoe is de gemeente betrokken bij het proces? Informatie, geven én vragen, op gemeenteavonden, Publikaties in Op Weg, Publikaties op de website, Vraag om reacties in een aparte brief bij Op Weg, Voortdurend openstaan voor opmerkingen van gemeenteleden. 6

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Wat is er gebeurd met alles wat er door gemeenteleden is aangedragen? Alles is naar de Kerkrentmeesters en de werkgroepen gegaan: de opmerkingen van de vorige gemeenteavond, de reacties op de brief bij Op Weg en die na afloop van de kerkdiensten. Deze hebben hier zoveel als mogelijk rekening mee gehouden. 7

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Dan nu de presentaties van de werkgroepen Juridische en Organisatorische Aspecten en Gebouwen. De werkgroepen hebben allemaal een deelopdracht. Dat kan betekenen dat conclusies soms strijdig zijn met die van andere werkgroepen. De Kerkrentmeesters zullen, op basis van onder andere de vier rapporten, een voorstel aan de Kerkenraad moeten opstellen. 8

Naar één kerkelijk centrum: stand van zaken Er is nog géén besluit genomen! Alle keuzes zijn nog mogelijk! 9