Hoog gegrepen Huilen van hulpeloze baby Huilen van hulpeloze baby Grote mensen op de knieën Grote mensen op de knieën Vijand: te hoop lopen tegen God Vijand:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Seksualiteit: gave van God
Advertisements

Moet je nou eens zien! Jesaja 35:5-6
Welkom in de samenkomst
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Hoe kun je Geloven? 1.
PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL
Een heilig leven leiden betekent:
GLORIE AAN GOD (Mark Williams. Ned. tekst: Jan Visser)
Zingen Vers 1 Welkom, welkom Koning Jezus vredelievend op een ezel.
De Ben Adam Psalm 8.
Leven als een potlood.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
God zegt: Ik ben de HEER en er is geen ander
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Tweede adventszondag 5 december 2010
Koningslied op Bevrijdingsdag Psalm 144. Koning en volk Figuur van koning: niet op zichzelf Figuur van koning: niet op zichzelf Volk en vorst verbonden.
“Uit vrije wil” Burgerinitiatief “waardig levenseinde” Burgerinitiatief “waardig levenseinde” “uitzitten van de rit” “uitzitten van de rit” “aftakelen”
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
In de put? Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Ellende, meer dan minpuntje.
De Geest schrijft Jezus in ons leven Wat is er te zien van de Geest? Kijk naar jezelf: leesbare brief.
Troonswissel in de hemel?. Nieuw op de troon Psalm bij verovering van Jeruzalem? Psalm bij verovering van Jeruzalem? Genesis 14: Abram en Melchisedek.
Uw heilige naam! HC zondag 47 / Job Stralende deugden? Job: alles ondersteboven Job: alles ondersteboven God laat zich zien: wie ben jij eigenlijk?
Onze Vader in de hemel.
Je ziet Gods grootheid Wat ben ik eigenlijk klein!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
Openbaring 16 doet God niet wat Hij ons verbiedt: vergelden…
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
Hoe kun je leven met de eeuwige dood van je geliefden?
Psalm 87 - Verwondering Wat een andere maar aansprekende beelden Wat een ambitie Wat een verzoening En: wat is het waar.
Het onmogelijke wordt mogelijk
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Jonge kinderen zijn kostbaar in de ogen van Jezus
Het komt er dus op aan ‘het’ te zien?
Met handen en voeten geloven 1
Mannelijk en vrouwelijk Seksualiteit (deel 1)
Waar is je vertrouwen? Genesis 12:
‘Moeder’ leert ons naar boven en naar buiten kijken, om echt kerk van Christus te zijn. preek over Galaten 4 : 26.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Jezus is de ware Jakobsladder
Wat is de zin van het leven?
Grote namen (1). Grote namen (2) Redder, Heer: titels al bezet door Augustus Redder, Heer: titels al bezet door Augustus.
A.U.Saleem SOMS… A.U.Saleem VOEL JE JE OP DE RAND…
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
Kerst.
Zingen Refrein Heer, onze Heer, hoe machtig is uw Naam
Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
rijzende ster neerdalen naar Jeruzalem afgang? pas op!
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Reportage inloophuis Sta Op Zorg Vlissingen 2015.
Les 11 voor 12 december “Ik maak Mijn verbond met u, dat niet meer alle vlees door het water van een vloed zal worden uitgeroeid, en dat er geen.
God geeft zijn Wet om ons helemaal op Hem te richten Het gaat God om je hart – Aanhef: God is de bevrijder – Liefde gevraagd – Liefdesgeschiedenis.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Zondag voor Pasen Psalm 118: Hosanna uitroep van hulp bloed, vuur en rookwalm verachting: wie is die man?
CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20
Paulus’ apostelschap 15 oktober 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Psalm 8 Heer, wat bent U goed! U ziet alles en iedereen op de aarde.
Transcript van de presentatie:

Hoog gegrepen Huilen van hulpeloze baby Huilen van hulpeloze baby Grote mensen op de knieën Grote mensen op de knieën Vijand: te hoop lopen tegen God Vijand: te hoop lopen tegen God

Kinderstemmen Baby breekt weerstand Baby breekt weerstand Kinderen in Jeruzalem: Hosanna! Kinderen in Jeruzalem: Hosanna! Zuinig op de kleintjes Zuinig op de kleintjes

Sterretjes Duizelen als je omhoog kijkt Duizelen als je omhoog kijkt Gods vingers Gods vingers Wat is de mens? Zo klein in het grote universum Wat is de mens? Zo klein in het grote universum Je bestaat voor God Je bestaat voor God Hij denkt aan ons Hij denkt aan ons Hij ziet naar ons om Hij ziet naar ons om Grote woorden => in je kleine leven Grote woorden => in je kleine leven

Op het randje “Bijna God” – kun je dat zeggen? “Bijna God” – kun je dat zeggen? “Het scheelt niet veel” – nou ja … “Het scheelt niet veel” – nou ja … Fout gegaan in Genesis 3 “als God zijn” Fout gegaan in Genesis 3 “als God zijn” Over de rand: mens zet God overboord Over de rand: mens zet God overboord “Heersen” wordt “uitbuiten” “Heersen” wordt “uitbuiten” En toch: God houdt je eraan En toch: God houdt je eraan

Kijken Psalm 8: we zien er niets van Psalm 8: we zien er niets van Hebreeën 2: we zien het niet … maar we zien Christus! Hebreeën 2: we zien het niet … maar we zien Christus! Hulpeloze baby – Gods Redder Hulpeloze baby – Gods Redder In Jezus zoekt God je op In Jezus zoekt God je op Kroon afgelegd, en nu de kroon weer opgezet Kroon afgelegd, en nu de kroon weer opgezet Door Jezus weer mens worden Door Jezus weer mens worden