Jezus: een gewone naam Aan de menselijke kant beginnen? Aan de menselijke kant beginnen? Broodwonder: profeet, koning Broodwonder: profeet, koning Supermens?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
‘Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft.’
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Hij kwam bij ons, heel gewoon opwekking 268
Leven door Christus’ dood
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Zingen Vers 1 Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt.
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
De Heer Jezus en Zijn discipelen voor Zijn lijden
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Deel II verzoening.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'Jezus ontmoeten' . .
Welkom in deze kerkdienst
Veranderen brood en wijn in het lichaam en bloed van Christus?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
VREDE.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat een apart verhaal! Opkrassen! Geen Grote Markt! De aureool rond de zweep Laat jij je gezeggen? Jezus in de tempel.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Jij mag leven onder een open hemel
De geheimtaal in een kerk
In alles de eerste HC zondag 13 Kolossenzen 1. Eerste van heel de schepping “Alles door Hem en voor Hem geschapen” Eerstgeborene: – Aan de kant van de.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Welkom in deze kerkdienst
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
20ste vd Tijd door het Jaar B Het zeer mooie adagio voor klarinet van Mozart (6’30) kan het leven over de dood heen oproepen Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
VREUGDE.
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Spring in het diepe!.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Vlees eten innige band vlees van Zijn vlees je bent om op te eten! ik proef Zijn lichaam!
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welkom in deze kerkdienst
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
We lezen: Matteüs 27: De preek gaat over: Matteüs 27: Voorlezer: Gretine Post Voorganger: Ds. P. Schelling emeritus predikant Alle liederen.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
16 – Waarom gereformeerd?.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Jezus is Heer!.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Welkom in deze kerkdienst
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Transcript van de presentatie:

Jezus: een gewone naam Aan de menselijke kant beginnen? Aan de menselijke kant beginnen? Broodwonder: profeet, koning Broodwonder: profeet, koning Supermens? Supermens? “Gewoon bij ons uit de buurt …” “Gewoon bij ons uit de buurt …” Redder uit de hemel neergedaald – te dichtbij? Redder uit de hemel neergedaald – te dichtbij? “Willen jullie soms ook weggaan?” “Willen jullie soms ook weggaan?”

Moet ik Hem eten?! Avondmaal: lichaam van Jezus eten, zijn bloed drinken Avondmaal: lichaam van Jezus eten, zijn bloed drinken Redder die zijn leven geeft in de dood Redder die zijn leven geeft in de dood Redding: geen makkelijk verhaal Redding: geen makkelijk verhaal Zo diep is onze nood Zo diep is onze nood

Alles in Hem? Dood in onszelf, levend door Jezus Dood in onszelf, levend door Jezus HC vraag 30 “behoud en welvaart” HC vraag 30 “behoud en welvaart” Heiligen aanroepen Heiligen aanroepen Voelen dat je hulp nodig hebt Voelen dat je hulp nodig hebt Redden wij onszelf wel? Redden wij onszelf wel? Echte welvaart begint bij Jezus Echte welvaart begint bij Jezus Materieel Materieel Relaties Relaties Omgaan met verdriet en pijn Omgaan met verdriet en pijn

Brood voor elke dag “Blijf in mij!” (vers 56) “Blijf in mij!” (vers 56) Elke dag leven van Jezus’ lichaam en bloed Elke dag leven van Jezus’ lichaam en bloed Verbonden aan Jezus, zoals Vader en Zoon verbonden zijn (vers 57) Verbonden aan Jezus, zoals Vader en Zoon verbonden zijn (vers 57) Petrus: “Naar wie zouden we moeten gaan, Heer?” Petrus: “Naar wie zouden we moeten gaan, Heer?” Hangen aan de lippen van Jezus Hangen aan de lippen van Jezus