1ste Adventszondag 30 november 2008

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Liturgisch bloemschikken
2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.
Ik wens je De kracht van god.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Oudjaar Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.
Geef de kinderen de wereld
Eerste adventszondag 1 december 2013
Thema vanavond: Vol verwachting…
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Jezus over het koninkrijk
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Zingen Vers 1 Ik ben de wijnstok mijn Vader is de wijnboer
Zingen Vers 1 Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht,
Zingen Wees stil voor het aangezicht voor God, want heilig is de Heer.
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Welkom in deze kerkdienst
Godsdienst.
Vierde zondag van de 40 dagentijd 3 april 2011 Ontmoeting in voorbijgaan Johannes 9: 1-13 Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde die vanaf zijn geboorte.
4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.
Vredeszondag 21 September 2008 Verbinding geeft vrede, leert delen. Matteus 20 vers 1-16 De werkers van het eerste uur zijn ontevreden omdat ze meer verwachten.
3de Adventszondag 14 december 2008
Derde Adventszondag 13 december 2009
Eerste adventszondag 2 december 2012
Eerste Adventszondag 29 november 2009
1ste Adventszondag 2 December
Zondag 15 september Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Lukas 15:1-10 Deel in de vreugde want ik heb gevonden wat verdwaald en kwijt was. Zo is er.
Pinksteren zondag 11mei 2008 Hand. 2: 1-24 Het huis vulde zich met een geluid als van een hevige wind en op een ieder van hen waren vuurtongen en iedereen.
1 ste Kerstdag 25 december 2008 Johannes 1 vers 1-5 Het Woord was in het begin bij God en was God. In het Woord is leven en het leven is het licht voor.
Eerste adventszondag 27 november 2011 Rechters 5:6 Wie op reis moest, nam de kronkelpaden, aanvoerders ontbraken, het land kende geen leiding, totdat jij,
Derde adventszondag 15 december 2013
Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
Vredeszondag 26 september 2010 Vrede komt er niet vanzelf. Laten wij daarom bij onszelf beginnen en over onze haag of muur heen kijken naar iedereen om.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
‘Ze kwamen aan bij het begin van de gersteoogst’
God geeft een nieuwe Koning
Mensen van naam. Naam maken God wil naam maken in je leven.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Onze identiteit in Christus
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Zondag 22 juni 2014 Doop Mackenzie Alicia Carmen Schuiling
Welkom.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Marcus 9.
Welkom in deze kerkdienst
Belijdenis en doop van Fateme (Farah) Sabri Zondag 5 mei 2013 Marcus 4: Waar kunnen we het koninkrijk van God mee vergelijken, het is als een mosterdzaadje,
Goede voornemens Judas : 20-23
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Zingen Vers 1 Wat brengt een mens het zwoegen op?
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Welkom in de samenkomst
Stille Zaterdag.
Eerste adventszondag 28 november 2010
In vuur en vlam Aansprekend teken Pinksteren ongrijpbaar?
Zingen Vers 1 Loof nu, mijn ziel, de Here,
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Koude douche. Ik zet het je betaald (of erger) God houdt maat wanneer Hij straft.
Advent – leven in verwachting Niet alleen Kerst, maar ook en misschien vooral: Verwachting van terugkomst van Jezus.
Gedachteniszondag 22 november 2015 Jij was verweven met mijn leven. De dood heeft ons uiteen gejaagd. Toch is ons iets van troost gegeven: Jouw naam staat.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b) U BENT GEKOZEN OM DE SCHAT VAN UW HEER TE ZIJN I. Besef hoe bijzonder je bent, alleen omdat.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
Eerste adventzondag 27 november 2016
Tweede adventszondag 10 december 2017
Transcript van de presentatie:

1ste Adventszondag 30 november 2008 Marcus 13 vers 24-37 De Mensenzoon zal men zien terug komen. Leer daarom deze les van de bomen : zo gauw de takken uitlopen, weet je dat de zomer in aantocht is. Wees daarom waakzaam!

Langverwacht en onverwacht. Wie de Zoon van God verwacht als een wachter in de nacht- Hij blijft waakzaam ieder uur, nooit meer dooft zijn heilig vuur.

Langs de tak met knoppen kijken wij door het venster uit naar de langverwachte. De organza schermt de doorkijk af en is het symbool van: ”verwachten wij nog wel?”

Achter het raam zien wij de advents- kaars en de hedera- ranken, die symboliseren Gods trouw aan Zijn belofte.

De lantaarn symboliseert het waakzaam zijn als wachter. De cyclamen zijn wij als wachters, die door de tijd heen, moeten blijven uitzien naar Christus wederkomst.

Paars wil inkeer geven. In de advent is paars ons een teken van ootmoed en verwachten.