Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Advertisements

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
Communicatie- programma 10
Beleidsbeïnvloeding door VGC-jeugdraad VGC-jeugdraad juni 2013.
Welkomstwoord Josse De Baerdemaeker - voorzitter VILT.
Informatie voor leerlingen uit leerjaar 3. Wat staat ons dit jaar te wachten? • Stage lopen • Maatschappijleer • CKV(theoretisch) • PTA • Beroepskeuze.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Inforum Welkom Dit is een automatische voorstelling Gebruik de toets ‘Page Up’ of ‘PgUp’ van uw klavier als u sneller vooruit wil gaan. Gebruik de toets.
05/11/ ETHIAS EN DE DIVERSITEIT 5 november 2007 Diamant Conference & Business Center.
Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement.
Het nieuwe Akkoord “De consument in de vrijgemaakte elektriciteits- en gasmarkt” 16 oktober 2013.
Invoeren van een autocontrolesysteem in de horecasector FED Ho.Re.Ca Wallonie.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria DIAINE SACHA 2006/09/13 DG Laboratoria FOODLIMS FAVV.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
Allochtonen in het hoger onderwijs
Flexibilisering Decreet universiteiten ‘91 Flexibiliseringsdecreet Rechtspositieregeling van de student, de participatie.
Cellule Environnement – Santé / Cel Leefmilieu – Gezondheid / Zelle Umwelt- Gesundheit 1 De werkzaamheden van het NEHAP Catherine Bouland Themaochtend.
Resultaten enquête tuchtwet
24/06/ Bliksemafleiders. 24/06/ Mogelijke inbreuken 1.Illegale plaatsing/bezig (inbreuk op art d) KB 20/07/2001 – arbis) en op KB 24/01/2006:
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
Codering Medische Gegevens (MG-MZG)
Loopbaanexamen naar niveau A Loopbaanexamen naar niveau A: grondwettelijk recht Prof. Dr. Kaat Leus 10 maart 2009.
DIRECTE DEMOCRATIE naar ZWITSERS MODEL Aangevuld met aanbevelingen Initiative & Referendum Institute Europe IRI* v230308b.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorlichtingscel Pierre Cassart Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
FAVV Gemeenschappelijke vergadering RC - Wetcom Brussel S. LAURYSSEN – R. REMY TEST-AANKOOP.
Smiley Stand van zaken. timing Campagne naar sector Advertentie in diverse vakbladen.
Cel administratieve boetes Activiteitenverslag 2006 Administratieve boetes.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Communicatieplan “2006” de nieuwe reglementering.
De Smiley, voorstel RC 19 januari 2007
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
1 Leidende principes en doelstellingen van het Nationaal Forum Douane en Accijnzen & Partners 19 juni 2006 Leen Lauwers.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
September Onderwerpen 1. Huisartsenopleiding: 7+2  Jobbeurs Wachtdiensten: 1+1= 1 of 2 ? 4. Herwaardering statuut PO 5. Oproep.
Informatieavond HAVO 4. Begeleiding op school A. Weijenberg en A. Greven (na 5 november) Profielcoördinator NG/NT VWO ( ) Docent Engels Profielcoördinator.
P. 1 Cultureel erfgoedbeleid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstelling Juridische Dienst
Update 1 september 2014 Marijke Wilssens opleidingscoördinator
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 21 APRIL 2005.
P. 123 oktober 2014 Jeugdraad voor dummies Installatie VGC-jeugdraad.
25 februari 2011 Miet Gobert & Katrien Verbouw Gemeente Knokke-Heist.
Klantentevredenheidsenquête 2015 Resultaten en actievoorstellen
Staatshervorming Binnenvaart Jaarvergadering VBR Peter Claeyssens 22 januari 2016.
3 de jaar ISALT Nederlands (groep E1) Mélanie Baelen
Vlaamse NME-dag Natuur- en milieueducatie (NME) in Vlaanderen: een druppel op een hete planeet? Brussel, 20 oktober 2009.
OUDERRAAD.
Voorstelling Juridische Dienst
Kort overzicht regelgevingsagenda
De Flexibele Club Competitie
REGLEMENT OCCASIONELE EVENEMENTEN
Bridge club Heemskerk Ranking systeem Bridge club Heemskerk.
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
Incident fipronil: lessons learned
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober 2008 Chris BOYEN Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

TOEPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT aanwezigheidsgraad leden – plaatsvervangers realisatie jaarprogramma ontslagnemende leden/plaatsvervangers naleving deontologie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AANWEZIGHEIDSGRAAD LEDEN & PLAATSVERVANGERS

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Lichte terugval gemiddelde aanwezigheidsgraad (2007= 26 – 2008= 23)

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen REALISATIEGRAAD JAARPROGRAMMA November

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ONTSLAGNEMENDE LEDEN PLAATSVERVANGERS Sinds de invoegetreding van het KB van 28 juni 2006 houdende aanduiding leden en plaatsvervangers van het RC, werd het KB reeds één keer aangepast. Een tweede aanpassing dringt zich op omdat een aantal leden en plaatsvervangers ontslagnemend zijn. Een ontwerp tot wijziging van vermeld KB werd voorbereid en zal aan Mevrouw de minister worden voorgelegd. De realisatie liet op zich wachten omdat de voordracht/vervanging van de vertegenwoordiger van de Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op zich liet wachten.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NALEVING REGELS DEONTOLOGIE De deontologische regels werden gerespecteerd, buiten de gebruikelijke aanvaringen in de pers, die door het FAVV werden rechtgezet. Geen bemerkingen bij de toepassing van het huishoudelijk reglement. De lage aanwezigheid tot afwezigheid van bepaalde groepen blijft ongeveer status quo in vergelijking met verleden jaar. In bepaalde gevallen zijn nieuwe vertegenwoordigers aangeduid (BBL). In andere gevallen zijn bepaalde vertegenwoordigers haast nooit aanwezig tot altijd afwezig (verbruikersorganisaties/ in casu 3 van de 8 mandaten).

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen SCHRIFTELIJKE STANDPUNTEN SECTOREN Standpunten worden over ‘t algemeen op de vergadering mondeling toegelicht. Eerder uitzonderlijk wordt een standpunt m.b.t. een door het FAVV geagendeerd agendapunt op voorhand toegestuurd. In de meeste gevallen wordt een schriftelijk standpunt meegedeeld naar aanleiding van een vraag tot agenderen van een variapunt door een sector. Positieve stijgende tendens. In sommige belangrijke dossiers( financiering, nieuwe regelgeving, nieuwe procedures enz.) worden ze naderhand toegestuurd op vraag van de Voorzitter of het secretariaat.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTIEVE MEDEWERKING IN DE VERGADERING Sectoren - een gemiddelde van minimum 5 inhoudelijke tussenkomsten per jaar wordt ruimschoots per organisatie behaald. In de meeste gevallen ligt het % veel hoger bvb. voor Fevia, Febev, Fedis, BCZ-CBL, Belgapom, BB, FWA, Unizo, Ho.Re.Ca. Vlaanderen, Ho.Re.Ca. Wallonie …(zie verslaggeving). Overheden - behalen over ‘t algemeen een lagere score. Tussenkomsten zijn eerder onderwerp/bevoegdheid gerelateerd. Consumenten-organisaties - Een paar consumentenorganisaties behalen de vooropgestelde score in casu TA en GAIA.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DOORSTROMING INFO FAVV (zie overzichtsdocument) ReactiesVerstrekte infoKanalen Belgapom, FEBEV, UNIZO, BEMEFA, Landsbond der Beenhouwers, FOD Economie, Test-Aankoop, VBT, FEBETRA/SAV, Boerenbond, Horeca Vlaanderen, FWA, Fevia, Bioforum, Fedis gids ACS, heffingen, HACCP, reglementering, financiering, administratieve boetes, hygiënewetgeving, affichering toelating, Smiley, Meldingsplicht, OCI, dieren- en plantengezondheid, dierenziektes (zie overzichtstabel voor meer detail) Vergaderingen, gespecialiseerde vakbladen, website, nieuwsbrief, opleidingen, infoavonden, seminaries, publicaties, vakgroepen, mails (zie overzichtstabel voor meer detail)