Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Rentetoelage Hinder Openbare Werken Agentschap Ondernemen.
Advertisements

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
14 juni 2011 Infomoment georganiseerd door het Toelichting bij het aanvragen en afrekenen van creatie- en spreidingsdossiers door Machteld De Smedt (Vlaamse.
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTUELE SITUATIE OMTRENT BLUETONGUE Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Vereenvoudiging Banenplannen Stand van Zaken Mei 2010.
22 april 2009 Cijferboeken Cultuur, Jeugd en Sport Opmaak cijferboeken en website.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
Meting van de muskusratpopulatie
Seizoen Resultaten Leiden – Vlaanderen 68 – 3 Vlaanderen – Dukes8 – 34 Amsterdam – Vlaanderen44 – 15 Vlaanderen – Hilversum8 – 36 Vlaanderen.
Onderwerpen Achtergrond en aanleiding vernieuwing statistiek
MIND-SPRING: STAND VAN ZAKEN Donderdag 14 maart 2013 Intervisie trainer / co - begeleider.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
XBRL / SBR Train de Trainer sessie Deel 2 A (van 3) 28 november 2012 SBR-Team Vanaf 1 januari 2013 is SBR de standaard voor financiële rapportages.
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
Historiek van de implementatie van de nitraatrichtlijn in Vlaanderen 6 december 2002.
Flankerend onderwijsbeleid. Waarom? Vlaams lokaal onderwijsbeleid heeft lokale hefbomen nodig vb inzake kleuterparticipatie, spijbelen,… + lokale besturen.
Voorstel Richtlijn Hernieuwbare Energie 2020 Vlaams Energieagentschap Lieven Van Lieshout CCIM-stakeholderoverleg 25 februari 2008.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
1 GfK Retail and TechnologyBelgië6 August 2014 GfK Marktonderzoek Vlaanderen Cindy Van Mulders Business Consultant 10 december 2010 Stand van zaken.
Departement Werk en Sociale Economie Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU Permanente Vertegenwoordiging van België Conferentie “Jong in de stad”- Mechelen,
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 Raadgevend comité 23 april 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Bluetongue: Stand van zaken en perspectieven Brussel, 19 maart 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 24 september.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
Stand van zaken Associate degree 12 mei Beleidsreactie ► Tussenevaluatie: november 2008 ► Naar de TK: januari 2009 ► Verzoek om reactie: uiterlijk.
Weerslag van de crisis op de arbeidsmarkt Studie Hoge Raad voor de Werkgelegenheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NUCLEAIR INCIDENT OP HET IRE IN FLEURUS Raadgevend comité 24 september 2008 Federaal Agentschap.
1 BRUCELLOSE 2012 Sabine Laruelle Federaal minister van Landbouw Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Voorstelling Juridische Dienst
Enkele nuttige weetjes… Ken je land!
Bernard Verheyden Jurist DG Organisatie Gezondheidszorgvoorzieningen
1 Algemene Ondernemersvaardigheden (AOV)
Startbijeenkomst Netwerk Sociaal Domein
Algemene Ondernemersvaardigheden
Algemene Ondernemersvaardigheden
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
Global e-Society Complex Societal Re-engineering Platform Europa België Regio Vlaanderen Gemeente ABC Project Renovatie Herbestemming.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN BETREFFENDE MKZ Philippe Houdart Stafdienst crisispreventie en crisisbeheer.
Duid de provincie aan op de kaart van België
Bevolking.
Informatiesessies Lokale Besturen Asielcrisis 10 december 2015.
Aanpassingen PLDA 1/5/2016. Entrepots AV terugbetaling BOD Summiere aangifte voor tijdelijke opslag Overzicht.
Tijdelijke Werkervaring (TWE)
Mobiliteit: een studie van SD Worx
DE 10 PROVINCIES VAN BELGIE
3de provinciaal overleg organisatie Offerfeest 2015 woensdag 2 september 2015 Bernarduscentrum Antwerpen.
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
De Limburgse medewerker
Regelgeving staatsteun
Raadscommissie 8 mei mei 2014
Vormingssessie Laboratoria
DE 10 PROVINCIES VAN BELGIE
DE 10 PROVINCIES VAN BELGIE
DE 10 PROVINCIES VAN BELGIE
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Situatie België –vectorvrije periode: 5 december 2008 –vaststellen van nieuw serotype BTV11 –verhoogde waakzaamheid omtrent de invoer van dieren besmet met BTV1 Europa –BTV8 breidt nog steeds uit (Noorwegen, Sicilië, Griekse eilanden) –situatie vereenvoudigd door opheffen van zone BTV6 in Nederland en Duitsland

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Problematiek omtrent BTV11 historiek –15 januari: aangetoond bij een rund in OVL –in totaal 14 besmette bedrijven in winterscreening en controle van 1 km-gebied –alle in provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen –16 februari: tijdelijk controlegebied + bijkomende garanties voor intracommunautair handelsverkeer aanpak –bewijzen dat het een vaccinvirus betrof d.m.v. onderzoek en bijkomende analyses –open politiek tegenover de EC en de lidstaten –alle maatregelen opgeheven door het SCOFCAH op 3 maart

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen tijdelijk controlegebied BTV11

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2008 vergoedingen –2de schijf wordt einde maart – begin april uitbetaald door BIRB –bedragen uitgekeerd in schijf 1 en gereserveerd voor schijf 2: Fonds: 8,75 miljoen euro FAVV: 1 miljoen euro –momenteel veel klachten en rechtzettingen naar aanleiding van veel foutieve registraties in de gegevensbank door de dierenartsen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 verplichte vaccinatie van –runderen, uitz. vleeskalveren –schapen campagne is gestart op 12 maart –publicatie van aangepast KB en MB –verspreiden van het draaiboek vaccinatie 2009 –vaccin BTV8 (Intervet voor schapen; Mérial voor runderen) is volledig ter beschikking; laatste lot werd deze week goedgekeurd –vaccin BTV1 is voorlopig toegewezen aan Fort-Dodge