De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Regelgeving staatsteun

Verwante presentaties


Presentatie over: "Regelgeving staatsteun"— Transcript van de presentatie:

1 Regelgeving staatsteun
Uitgangspunt : verbod op staatssteun Staatssteun is steun die mogelijks de vrije markt verstoord, doordat bepaalde bedrijven voordelen kregen ten opzichte van andere De de-minimisverordening stelt dat een onderneming over een periode van 3 jaar € steun mag ontvangen. Deze kleine steunbedragen zijn geen staatssteun in de zin van artikel 87, lid1.Er wordt verondersteld dat dezesteunbedragen de intracommunautaire handel en de mededinging tussen de lidstaten niet beïnvloeden, omdat ze te beperkt zijn qua omvang om een invloed te hebben op de Europese handel. Ze moeten bijgevolg ook niet worden aangemeld.

2 Financieel kader: financieel kader
Uitzondering: De minimis Als steunbedrag te laag is om de markt te verstoren  Maximum euro in de laatste 3 boekjaren per organisatie

3 Hoe de minimis berekenen?
Bedrag is uitbetaalde bedrag per organisatie, tenzij nog geen uitbetaling, dan bedrag van goedkeuring Tijdstip is moment van goedkeuring van de steun De bedragen die als de minimis steun zijn uitbetaald door een overheid. - Het bedrag dat meegeteld moet worden is het effectief uitbetaalde bedrag. - De datum die genomen moet worden is de datum van toekenning. Het bedrag dat moet gerekend worden is het effectief uitbetaalde bedrag, tenzij dat nog niet gekend is op moment van indiening van het nieuwe project. Indien een nieuw project goedgekeurd wordt in maart 2012: Een project goedgekeurd in januari 2008 en uitbetaald in maart 2010 moet niet meegerekend worden, want het was toegekend in 2008. Een project goedgekeurd in december 2010 en uitbetaald in 2011 moet wel meegeteld worden, maar enkel het bedrag dat is uitbetaald in 2011. Een project goedgekeurd in 2010, dat uitbetaald wordt in mei 2012 moet meegeteld worden en het bedrag dat moet meegenomen worden is het bedrag dat goedgekeurd is in 2010.


Download ppt "Regelgeving staatsteun"

Verwante presentaties


Ads door Google