Yom Kippur is één van de meest bekende Joodse gedenkdagen. Het is een dag, waarop men zich bezint over zichzelf, over zijn leven met zijn naaste en over.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verhoudingen tussen joden en christenen in de eerste eeuw
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
“De woonplaats van God...”
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Evangelie der genade Vragen :
Gragger. Purim Purim Feest in 2011 = maart Soort Joods carnaval Gebruiken: –Hamen-taschen eten.
Wat hebben we nu meer ? Rom 11 : 30-32, Want evenals gij eertijds aan God ongehoorzaam waart, maar nu ontferming hebt gevonden door hun ongehoorzaamheid,
Mara & Elim.
Deze presentatie is van :
De 7 Feesten des Heren De bijbelse feesten
Wat is de zin van ons leven?
(…om nooit te vergeten…)
Jodendom Ardin en Michelle.
Israël en het Midden-Oosten Israël en het Midden-Oosten.
Het Avondmaal.
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
1. 3 hoogtijden in de eerste maand 14-de: Pascha vanaf de 15de: ongezuurde broden daags na de sabbat: eerstelingsschoof Leviticus 23: zeven hoogtijden.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
“de verborgen dingen…”
1. 17 En nu, broeders, ik weet, dat gij uit onkunde hebt gehandeld, gelijk ook uw oversten; 18 maar zo heeft God in vervulling doen gaan wat Hij bij monde.
13 oktober 2013 Zoetermeer 1. de voorgeschiedenis in Handelingen 21:  Paulus arriveert in Jeruzalem (± 60 AD) 21:17  de ontmoeting met Jakobus e.a.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Gragger.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Wonderen.
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
Sukkot Het Slotfeest in de 7e maand tisjri is het Loofhuttenfeest, of Sukkot (Leviticus 23:33-34). Dit feest heet naast Loofhuttenfeest ook wel Feest van.
De mezuza is een kokertje met een Hebreeuwse tekst die aan de deurpost bevestigd is, mezuza betekend dan ook letterlijk: deurpost.
Rosj HaSjana Het joodse jaar september.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
06 Het Hemelse Heiligdom Gezegende Sabbath “Gods woonplaats...”
Waarom 4 mei gedenken en 5 mei vieren?
Verleden, heden en toekomst van Jeruzalem Mt23:37-24:3 Conferentie Amerongen 20 februari 2009 Gerard Kramer.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Grote verzoendag Jom Kippoer
Praktische handvaten voor het lezen van de Bijbel
Wereldoorlog I.
Judaïsme Zonen en dochters van de wet
Paragraaf 5.5 Historisch overzicht
18 december 2014 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen'
Oude Wonderlijke verhalen
Wat voor werk doe je (of: deed je)
Wanneer gij dan bijeenkomt, is dat niet het eten van de maaltijd des Heren... 1Korinthe
Een kaart voor topondernemers
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Vers 1 Halleluja! Gij, volk des HEREN, zing een nieuw lied om Hem te eren Zing voor de HEER met alle vromen die juichend samenkomen. Israël geef uw Maker.
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
De Heiland Uw Heiland.
Gedenkdagen en halffeesten
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Waar komt godsdienst vandaan?
13 september 2015 R.Rausch © deel 2 van een serie over de Opgangspsalmen -HAPPY TOGETHER- Evangelische Baptistengemeente Tilburg Samen op reis De tocht.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
7 februari 2016 Rotterdam. Exodus 17 8 Toen kwam Amalek en streed tegen Israel te Refidim. = volgend op de geschiedenis van Massa en Meriba ('verbittering'
Heiliging op zondag en doordeweeks. Gedenk de sabbatdag Gedenken is ‘onderhouden’ maar ook ‘terugdenken aan’ en ‘vieren van’: -de schepping -de uittocht.
Het jodendom 1 inleiding.
Joodse Feesten Jodendom.
Wat doen we? Joh 11:
De Feesten van de Heer.
Saoedi Arabië De Islam Turkije Egypte Irak Iran Syrië Israël.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Rosj HaSjana.
Exodus hoofdstuk 12 “Het Pesach lam”
Thema 11 Blok 2: Ontstaan van het conflict
Transcript van de presentatie:

Yom Kippur is één van de meest bekende Joodse gedenkdagen. Het is een dag, waarop men zich bezint over zichzelf, over zijn leven met zijn naaste en over de relatie met G'D.. Yom Kippur

Yom Kippur betekend letterlijk “Dag van bedekkingen” Om opperste concentratie te bereiken onthoudt men zich die dag aan eten en drinken.

Één van de belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis was de Yom Kippuroorlog, ook bekend als de Oktoberoorlog of de Ramadanoorlog, die begon op Yom Kippur 6 oktober 1973 en duurde tot 22 of 24 oktober, afhankelijk van het oorlogsfront.

De oorlog werd geïnitieerd door een coalitie van Egypte en Syrië die een aanval inzetten tegen Israël.

Ook Algerije, Irak, Koeweit, Libië, Marokko, Saoedi-Arabië, Soedan en Tunesië stuurden soldaten, tanks en/of gevechtsvliegtuigen naar de strijd.

Yom Kippur of Grote Verzoendag wordt als de belangrijkste feestdag beschouwd bij het volk van G’d. Het was die ene dag in het jaar, dat de hogepriester de allerheiligste plaats in de tempel te Jeruzalem betrad.

Het feest wordt beschreven in Tenach, in het boek Numeri (Bamidbar) 29:7.

Yom Kippur begint bij zonsondergang. Van tevoren is er een eenvoudige maaltijd en dan gaat men naar de synagoge waar de dienst begint.

De dienst begint met het zingen van een plechtige verklaring op een eeuwenoude melodie: Kol Nidrei wat betekent alle geloften.

Aan het eind klinkt vele malen luid: Hoor Israël, de Eeuwige is onze heer, de Eeuwige is één. Dan wordt nog eenmaal op de Shofar geblazen: de dienst is uit en men wenst elkaar nog vele jaren.

Laat uw naam ingeschreven zijn In het Boek des Levens ! Het Messiaans Team