Beloofd is beloofd.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Genezing op sjabbat Johannes 5:1-18
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kerstviering kleuterbouw
Kerstmis.
de genezing te Bethesda
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Vertel het Maar Kerstproject 2008
GOD GEBRUIKT GEWONE MENSEN
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Wat vind jij belangrijk tijdens het kerstfeest?
Godsdienst 1 1.
Zingen Vers 1 Wie heeft op aard de prediking gehoord,
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
God en ons.
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Welkom in deze kerkdienst
Herders of HERDER.
Gelukkig nieuw jaar!.
Godsdienst.
Shalom!.
Thema voor vanavond is:
Derde Adventszondag 13 december 2009
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Kerst: Jezus komt om een rode loper voor ons neer te leggen.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
God is trouw Hij gaf zijn woord
I am deeply convinced that the Christian leader of the future is called to be completely irrelevant and to stand in this world with nothing to offer but.
Christelijke Vrijheid
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Komt allen tezamen!.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'En Jezus zweeg' . .
Ik houd mijn oog gericht op de Heer. We lezen: 1 Koningen 19 De preek gaat over: 1 Koningen 19 : Luisteren naar Gods stem Alle liederen.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
“Soms zou ik willen dat Jezus hier was …”
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
Spoor van Kerstproject 2011 Vertel Het Maar Licht Dit wordt voorgelezen door: Liese Kolk.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
1. Zoon van David Matteüs 1 & 2. 4 evangeliën 12. En laat er voor de lasteraars geen hoop zijn, en mogen alle boosdoeners in een oogwenk vergaan en zij.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Thema: Dat geloof je toch niet? Zondag 16 juli 2017 Liturgie ♪ 146:
Blok III Jezus, Gods Zoon
Getuigen van de opstanding
Advent.
Jouw pijn Mijn pijn 3 Hij werd veracht, door mensen gemeden, hij was een man die het lijden kende en met ziekte vertrouwd was, een man.
11 – Is de Bijbel wel betrouwbaar?
Les 11 De Zoon lijdt Wat doe ik hier vandaag?
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Kerstklanken Druk op de F5 –toets om te beginnen, daarna niet meer.
Advent.
Transcript van de presentatie:

Beloofd is beloofd

2

… God de Heilige, leidt de wereldgeschiedenis … Hij doet wat hij beloofd

Aäron was een priester en bad voor het volk in de tempel Elisabet was volgens het Evangelie volgens Lucas een afstammeling van Aaron. De vrouw van Zacharias, de moeder van Johannes de Doper en de tante van Maria.

Elisabeth en Zacharias Hij kon de engel Gabriël niet geloven

700 v. Chr Jesaja profeteerde (beloofde) dat de messias een door God aangestelde koning zal zijn, die een vrederijk zal stichten.

Zijn naam betekent: ‘Jahweh is redding’ Jesaja een profeet Jesaja 61 vers 1 - 2 De geest van God, de HEER, rust op mij, want de HEER heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, Zijn naam betekent: ‘Jahweh is redding’

Het Oude Testament Het bevat meer dan driehonderd profetieën over Jezus Christus. Een voorbeeld uit het boek Jesaja wat ongeveer 700 voor de geboorte van Jezus is opgeschreven. Jesaja 7:14: “Daarom zal de Heer zelf u een teken geven: de jonge vrouw is zwanger, zij zal spoedig een zoon baren en hem Immanuël noemen.”  Jesaja 9:5 “Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst.”  8

Jesaja 53:3-7: “Hij werd veracht, door mensen gemeden, hij was een man die het lijden kende en met ziekte vertrouwd was, een man die zijn gelaat voor ons verborg, veracht, door ons verguisd en geminacht. Maar hij was het die onze ziekten droeg, die ons lijden op zich nam. Wij echter zagen hem als een verstoteling, door God geslagen en vernederd. Om onze zonden werd hij doorboord, om onze wandaden gebroken. Voor ons welzijn werd hij getuchtigd, zijn striemen brachten ons genezing. Wij dwaalden rond als schapen, ieder zocht zijn eigen weg; maar de wandaden van ons allen liet de HEER op hem neerkomen. Hij werd mishandeld, maar verzette zich niet en deed zijn mond niet open. Als een schaap dat naar de slacht wordt geleid, als een ooi die stil is bij haar scheerders deed hij zijn mond niet open.”

De mensen konden Jesaja niet geloven … Werd Jezus zelf eigenlijk door veel mensen geloofd?