Afgoden: hoe word ik gelukkig?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Waarom ben ik hier op aarde?
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Kindermoment.
Discipelschap.
Zingen Gedenk, o volk, met heilig beven,
Woord van Leven Augustus 2013.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Welkom.
Woord van Leven Mei 2011.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Welkom in deze eredienst
De visie is Jezus One for all.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
‘voor de kinderen’.
Onze Vader in de hemel.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. G. J. Capellen.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Onze Joodse Wortels. Grieks denken: gericht op het ik, cognitief = denken, grote groep, kennisoverdracht, leider, passiviteit, getrainde professionals,
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Welkom in deze kerkdienst
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Welkom in de samenkomst
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
luister Israël JaHWeH / HEER → Ya God → el Yäel = de HEER is God.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jezus volgen kan niet in deeltijd
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Welkom Israelzondag.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
Welkom op 12 juni 2016 Voorganger: ds. mevr. E. Braam Ouderling van dienst: Greet Lindenberg Organist: Erik Hofstede Schriftlezingen: Deut.11: (BGT)
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
In de lessen 6 t/m 14 leer je over de wet van God.
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Parasjah Va’etchanan Dewarim 3:23–7:11.
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
Ds. Marijn Rohaan - Bisperink Ouderling van dienst: Geke Winters
Welkom in deze kerkdienst
1.
Lucas 16:1-13 Spreker Br. Engel Leune.
Transcript van de presentatie:

Afgoden: hoe word ik gelukkig? 'Met een blok in de maag steeds naar de beelden van Filipijnen aan het kijken. Mocht u het kunnen missen, geef dan aan giro 555!',

‘Waar je schat is, daar is je hart’ 'Er is genoeg ellende in Nederland zelf dus ik sponsor niks' 'hier zijn ook mensen die onder de armoedegrens leven, doneer daar maar eens aan'

Welke stemmen hoor jij? (welke wil je volgen en welke niet) Het geweten Welke stemmen hoor jij? (welke wil je volgen en welke niet)

1 Trots 2 Gierigheid 3 Lust 4 Jaloezie 5 Gulzigheid 6 Wraak (Haat) 7 Luiheid

De aanklager De duivel probeert ons bij God aan te klagen. Hij probeert ons ervan te beschuldigen dat we de wet hebben overtreden en dus straf verdienen …

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1240055 Afgoden Afgoden zijn zaken, bezigheden of mensen zijn die je laten geloven dat ze je gelukkig maken en die je aandacht van God kunnen afhalen.

Afgoderij heeft alles te maken met de volgorde die je geeft aan ‘goden’ in je leven. Ook in de bijbel is afgoderij een bekend verschijnsel

Deuteronomium 4:6-9 “Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! Heb daarom de HEER lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat. Draag ze als een teken om uw arm en als een band op uw voorhoofd. Schrijf ze op de deurposten van uw huis en op de poorten van de stad.” Binnen het Joodse geloof is het nog steeds een belangrijke tekst. Met het ´Luister Israël!’ (Shema Yisraël) begint elk ochtend- en avondgebed.

Wat betekent het als je hem volgt en Lucas 16:10 - 13 9 Ook ik zeg jullie: maak vrienden met behulp van de valse mammon, opdat jullie in de eeuwige tenten worden opgenomen wanneer de mammon er niet meer is. 10 Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat, en wie oneerlijk is in het geringste is ook oneerlijk als het om veel gaat. 11 Als jullie onbetrouwbaar blijken in de omgang met de valse mammon, wie zal jullie dan werkelijk belangrijke dingen toevertrouwen? 12 En als jullie onbetrouwbaar blijken met wat een ander toebehoort, wie zal jullie dan geven wat jullie zelf toekomt? 13 Geen enkele knecht kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon.’ Wat betekent het als je hem volgt en God liefhebt?

Geld als afgod