Stichting Jeugdwerk Pottenberg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

Reflecties Onderzoek ‘Jeugdwerk met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren’ Tineke Van de Walle Vakgroep Sociale Agogiek, Universiteit Gent Steunpunt.
Woord van Leven Januari 2008.
Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
VÓÓR Welzijn Loosduinen
Bas van den Hoogen Wisselwerk maatschappelijke stages.
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
voor de zomervakantie tot
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
SGJ Christelijke Jeugdzorg
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie door de landelijke projectgroep combinatiefuncties onderwijs Tbv de gemeenten die versneld toetreden.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Woonservice wijken KLANKBORDGROEP Donderdag 20 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
27 maart 2008 Durft u in te zetten op onze jeugd?.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Wie geef jij een glimlach?
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
112 juni 2012 Handreiking Gezonde Gemeente Handreiking Gezonde Wijk Betrekken van burgers bij opstellen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid.
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Je levensreis.
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
Grondwateronderzoek Schilderskwartier Informatieavond Schilderskwartier 30 juni 2010.
Lokaal Makelaarschap en Maatschappelijke Stage = 3 Driebergen, 7 oktober 2008 José Roelands Mieke Erlings.
NOV Conferentie 7 oktober 2008
Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Resultaten KLANKBORDGROEP Donderdag 4 juli 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Doe-Mee-Pas. Waarom? Kinderen doen mee Twee kwetsbare groepen in samenleving kans geven om deel te nemen aan sport en culturele activiteiten.
Handtekeningen actie betreffende de speeltuin voor mijn huis.
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
1 Afdeling Nieuwkoop Toekomst afdeling Nieuwkoop Brainstorm sessie 25 oktober 2011 Aanwezig: Martin Vervaart, Menno van der Ploeg, Ton van den Belt.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
JAN DE WILD VRIJWILLIG OUDERENADVISEUR SBOG. TIEL,18 NOVEMBER 2014 Veranderingen in de langdurige zorg.
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
Sturen op Zelfsturing Living Lab WMO-werkplaats 26 januari 2015
Burgerinitiatieven.
Laten doen Jalp is ook uit te breiden naar een ‘sociaal loket’, een loket waarbij de drie decentralisaties samenkomen. Standaard wordt in het sociaal.
Echte Burgerparticipatie
TRAJEKT Samen kunnen we alles
Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote.
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Hoe spelen we daar in de dorpen op in? Presentatie: 4 maart 2015 Veranderingen in de zorg.
Platform Informele Zorg Bladel Cliëntondersteuning Woensdag 29 april 19:30 – 21:30 uur.
TIENERPLEIN BRUNSSUM-OOST. Project van leerlingen van basisschool Meander.
Drie sociaal ondernemers die geloven in samenwerken
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Verdiepingsslag OverheidsParticipatie *** VO *** in de Noord Veluwe Josien Durieux DKK Gelderland.
Handelingsgericht werken OGP Bk03 Hans van Doremalen Marion Steegh.
Jaarverslag Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.
Venray. Techniek als substantieel onderdeel leergebieden basisschool In de toekomst meer carrieres binnen de techniek.
Agenda Ontstaan Samen in de Stad Ontwikkeling Kernwoorden/visie
Van harte WELKOM op INDABA

Duurzame inzetbaarheid van de professional
Dat gaat naar het meanderplein toe!
BRENG KLEUR IN DE GRIJZE GEBIEDEN VAN ONZE SAMENLEVING
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Vrijwilligers Nóg meer samenwerking onderling ‘gebruik’ maken van elkaars vrijwilligers Elkaars kennis gebruiken; een buitenstaander heeft een frisse blik.
1e ledenvergadering 1E LEDENVERGADERING 23 februari 2015
Samenwerken en iets bereiken voor de ouderen in onze provincie
BoekStart en vrijwilligers in de Bibliotheek
Transcript van de presentatie:

Stichting Jeugdwerk Pottenberg.

Ontstaan van de S.J.P. De stichting is ontstaan vanuit de buurtontwikkeling Pottenberg. Dit op verzoek van de buurtraad, en dus de bewoners vanuit de wijk Pottenberg. S.J.P.=Stichting Jeugdwerk Pottenberg

Waarom? Er was behoefte aan activiteiten voor kinderen. Activiteiten die vaker dan een keer per week plaats vinden, en waarbij jong en oud elkaar vinden. Zoals de carnaval bijvoorbeeld.

Gedachte. Gedragen door bewoners van de wijk, ( Wij dus.) voor de jongeren van de wijk. Momenteel zijn er 4 opening momenten. Drie kinder en jongeren activiteiten per week En een huiswerkclub. Zo veel clubs en opening momenten zou te veel kosten met zich mee brengen voor de gemeente als een welzijns organisatie deze zouden moeten uitvoeren. Doordat we het nu zelf doen zijn deze kosten voor de Gemeente gereduceerd tot een minimum.

WMO. Maatschappelijk ondersteuning was en is noodzakelijk om dit voor elkaar te krijgen. De gemeente, Trajekt, woningbouw coöperaties en buurtbewoners hebben ons mogelijk gemaakt. Een ieder op hun eigen manier. Samenwerking was en is de de kracht.

De driehoek. Gemeente en woningcoöperaties (Woonpunt en Servatius.) alsmede het Oranje fonds maakte het financieel mogelijk. De buurtraad ondersteunde met het zoeken van vrijwilligers, en zorgde voor een locatie met materialen. Welzijns organisatie Trajekt trainde de vrijwilligers op het gebied van jeugdwerk, maar ook op gebied van besturen en oprichten van een stichting. ( Inz)

Vrijwilligers en leden De SJP heeft een bestuur van 5 vrijwilligers. Verder zijn er 30 vrijwilligers actief die alle clubs draaien, of die bij grote buurtactiviteiten ondersteunen. De SJP heeft reeds meer dan 100 leden ingeschreven staan.

Welzijns organisatie overbodig? Zeker niet. Wij van de SJP zien hen liever in een andere rol, namelijk die van professionele ondersteuners.( Indien nodig) Laat het uitvoeren aan de mensen zelf over. (Welzijn nieuwe stijl passen wij dus al geruime tijd toe.) Bij vermoedens van mishandeling,vereenzaming of andere zwaardere materie, schakelen wij de welzijn organisatie in. Wij staan dichter bij de mensen,dus kunnen wij sneller zaken constateren.

Makkelijk? Nee.

Mogelijk. Ja Met de juiste vrijwilligers en een goede ondersteuning vanuit allen in de driehoek. Constructief overleg en pragmatisch handelen is vereist.

Doel. Wij gaan er voor zorgen dat deze doelgroep niet de hang jongeren van de toekomst gaan worden.

Waarom, anders krijg je later dit Waarom, anders krijg je later dit!!! En “doe eens normaal man” helpt ons hier ook niet meer.

vragen? Dit Kan haast niet anders.