Jan van Belzen Voorzitter Platform Transportveiligheid

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Startconferentie 25 maart 2010
Advertisements

Externe veiligheid Havengebied Rotterdam
Kennismaking Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Regionale brandweer
Hoofdlijnen Basisnet Spoor
BRZO dag 15 mei 2014 Mr. M.G.J. Maas-Cooymans.
Jaar van transport en veiligheid
Risicokaart Antwerpen: 8 oktober 2009 Monique van Spijker
Even voorstellen… Gerthe Vonk
18 mei Algemene beschouwingen CDA Noord-Beveland 2014 Inleiding Algemene beschouwingen 2014 Geen duidelijkheid kortingen Decentralisaties.
Veiligheids-management en transportveiligheid bij RWS
WMO - Communicatie- Inspraak belangenbehartigers Praktijk WMO-adviesraad in de gemeente Brummen.
Facilitair management in de zorg en duurzaam Adriaan van Engelen, directeur Milieu Platform Zorgsector
P U m A Programma Uitvoering met Ambitie. Aanleiding Calamiteiten en incidenten – Enschede, Hemeltje, Maastricht, Tiel, Thermfos, Moerdijk, Schiphol brand.
Uitbreiding Lelystad Airport
Incidentmanagement en stremmingskosten
Bijdragen flipovers 1 Kennis van buisleidingen: gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen? (P. Stol / D.J. vd Bosch) Versterk en formaliseer de rol van bedrijfsbrandweerkorpsen.
Samen Werken aan een (Brand)Veilig Leven
 Even voorstellen  Twee scenario’s?  Producten voor bedrijven  Producten voor overheid en non- profit organisaties 1 Hulstein Veiligheid Advies|
bedrijvenvereniging Weststad/ De Wijsterd 25 maart 2014
Noodzaak Structuurvisie Buisleidingen voor Leidingeigenaren en -exploitanten? Berry van Kooi Voorzitter van de Vereniging van Leidingeigenaren Conferentie.
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
1 Veiligheid en massatransport Nationaal netwerk risicomanagement 26 juni 2012 Nils Rosmuller Lector transportveiligheid.
1 september 2006 Frans Reijnen Vaarweg Incident Management (VIM) Samen Sterk.
VERSTERKING van het LIOGS Jan van Belzen Voorzitter Werkgroep Incident Management VGS Burgemeester van Barendrecht CTGG-voorlichtingsdag vervoer gevaarlijke.
III Procesdenken in de praktijk
Startbijeenkomst Landelijk Expertisecentrum Transportveiligheid
1 Veiligheid vervoer gevaarlijke stoffen over de weg: verkennende studie naar verbetermogelijkheden Platform transportveiligheid Nils Rosmuller.
Incidentscenario transport gevaarlijke stoffen
Scheiding Transport Gevaarlijke Stoffen en Kwetsbare Functies
Jaar van transport en veiligheid Risico & Crisisbeheersing Deelproject risicocommunicatie en zelfredzaamheid Kennistafel buisleidingen 7 september 2010.
Project Incidentscenario Jaar van Transport en Veiligheid Zuid-Holland.
Jaar van transport en veiligheid Risico & Crisisbeheersing Deelproject risicocommunicatie en zelfredzaamheid.
Relevant Kennistafel Transport: Basisnet Spoor
Netwerkdag 15 april Implementatie Handhaving in de VR 2 Workshop Implementatie Handhaving in de VR Robert Luinge 15 april 2009.
Het nieuwe Besluit Bedrijfsbrandweren status en ontwikkelingen
Presentatie Gemeenteraad Delft
Maatschappelijke Stage Brandweer Noord-Holland Noord …. -…. -……
Cees de Heer Jan Kliest RIVM Moerdijk vanuit het perspectief
Samenwerken aan veiligheid Toespraak burgemeester J. van Belzen voor de Conferentie “Werken aan veilige PGS15 opslagen” 26 september 2012.
8 september 2014 Veiligheid Dorplein Eerst wat algemene informatie.
Up date werkgroepen Robert Goevaers Programma manager
Incidentmanagement Spoor
Elie van Strien -Commandant Brandweer Amsterdam Amstelland
Herziening handreiking buisleidingincidenten
Landelijk Expertisecentrum Transportveiligheid
Project Rampenoefening. Samenhang Intentie om Incidentscenario, Rampenoefening en Bestuurlijke Conferentie te laten samenhangen Opgeleverde scenario.
Hoofdstuk 7 paragraaf 1: de regio
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), zoals deze er uit ziet na de wijziging.
VACCM H4 Calamiteiten Manager Handel.
Voor een veilige en leefbare omgeving. DCMR Milieudienst Rijnmond gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 15 gemeenten in die provincie.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). In deze presentatie wordt geen aandacht.
Veerkracht Meer dan zelfredzaamheid Marcel Matthijsse Msc Strategisch Beleidsadviseur Veiligheidsregio Zeeland.
Dalfsen en preventieve zorg GGD IJsselland: Gemeenschappelijke Regeling, uw verlengd lokaal bestuur Jan Roorda: directiesecretaris Addy Kok: beleidsadviseur.
RISICOPROFIEL SAMEN OP WEG gemeente Valkenburg aan de Geul EEN BREDERE KIJK OP BRANDWEERZORG Simone Gijsen 15 september 2014.
Regionaal Risicoprofiel Ruud Bitter Coördinerend Functionaris / Lid Veiligheidsdirectie Commissie Bestuur, financiën en toerisme 2 september 2015.
Een brandveilig Valkenburg aan de Geul Simone Gijsen 30 november 2015.
Veiligheidsregio’s Mw. Williët Brouwer Nationale Veiligheid Regionaal Op Orde Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
1 Regionaal Risicoprofiel Hollands Midden. 2 Dit zal u niet zo snel overkomen….
Lessen uitval vitale infrastructuur Sabine van Rossenberg Coördinerend inspecteur, Inspectie Veiligheid en Justitie.
Veiligheid en massatransport
Multidisciplinaire samenwerking GGD en GHOR
Vaarweg Incident Management (VIM)
Kenniskring Transporteiligheid
Thema-avond Chemours en DuPont
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
LNG-Hulpregeling Xavier Criel Project Manager
Lectoraat Transportveiligheid
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
Een veilige leefomgeving?
Transcript van de presentatie:

Jan van Belzen Voorzitter Platform Transportveiligheid Burgemeester Barendrecht Voorzitter Werkgroep Incidentmanagement Gevaarlijke Stoffen Lid Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Van Barendrecht naar Rozenburg veel bedrijvigheid transport is erg belangrijk transport loopt via het spoor, de weg, het water en buisleidingen veel werkgelegenheid door transport er zijn ook risico’s bij transport

Risico’s zijn bekend http://www.risicokaart.nl/

Als voorzitter Platform Transportveiligheid: Betrokkenheid bij veiligheid Als voorzitter Platform Transportveiligheid: zorg dat gemeentebesturen en hun adviseurs kunnen beschikken over goede kennis en informatie zorg dat bedrijven en hulpdiensten kennis en informatie delen met elkaar onderzoek doen naar veiligheidsrisico’s van transport geven van goede adviezen en aanbevelingen DOEL: veilig transport voor passagiers en veilig transport van goederen

Als Burgemeester Barendrecht: ken alle veiligheidsrisico’s in de gemeente deel deze kennis met de gemeenteraad en bevolking (wees open en transparant) weten hoe om te gaan met risico’s door: zorgen voor goede vergunningen aan bedrijven en naleving ervan zorgen voor goede politie- en brandweerzorg in de gemeente je als burgemeester voorbereiden op incidenten en calamiteiten DOEL: veilige leefomgeving voor de burgers van Barendrecht

Als voorzitter Werkgroep Incidentmanagement Vervoer Gevaarlijke Stoffen Werken aan een betere samenwerking tussen bedrijven en hulpdiensten bij de bestrijding van incidenten met gevaarlijke stoffen. Zorgen dat de incidentenafhandeling snel en effectief plaats kan vinden. Hoe? Kennis en informatie uitwisselen, gezamenlijk incidentscenario’s opstellen en oefenen. Zorgen voor een Landelijk Informatiepunt Gevaarlijke Stoffen. Doel: incidenten bij het vervoer van gevaarlijke stoffen te voorkomen, te beperken en effectief te bestrijden door samenwerking te stimuleren en het delen van kennis te bevorderen.

Als lid Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Zorg dat gemeenten, brandweer, ambulances en politie in de regio goed zijn voorbereid op ongevallen en calamiteiten. Zorg dat er deskundig personeel is: voor goede veiligheidsadviezen voor goede incidentenbestrijding Zorg dat er goede communicatie is met burgers: over risico’s en hoe om te gaan met risico’s over incidenten en hoe zelf te handelen Doel: zoveel mogelijk waarborgen van veiligheid, beschermen van burgers

Vragen?