Kröller Müller Bonaventuracollege 5 havo

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het schrijven van een practicum verslag
Advertisements

Lente van der Stel 1H, Scala Rietvelden. De aller eerste les De 1 e opdracht was: ‘Zet je onderwerp in allerlei poses.’
Kleurenschema’s Inspiratie: steden van de wereld.
Spotprent Humoristische tekening waarin iemand of een situatie bespot wordt. De tekenaar heeft een boodschap.
Miniatuur Illustratie in handschriften. Ook wel gebruikt als term voor een klein schilderijtje.
Buitenplaatsen.
§ 2 AUSTRALIE IN KAARTEN.
Een manier om problemen aan te pakken
Verslag TL3.
Een moodboard?.
Beeldende aspecten Vorm
Licht mengen.
Beeld en geluid foto’s Door Emiel van putten.
Kunst die je in verwarring brengt …
Moderne Kunst.
Vorm en Compositie Begrippen klas 1 t/m 3.
Compositie Begrippen klas 1 t/m 3.
De conquistadores: wereldveroveraars met oogkleppen
Tekenen.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Paragraaf 2 Een gebied in kaart.
Thema: mijn schaduw verrast me
Werken met beelden Fontys lerarenopleiding Tilburg
Gemaakt door : Luuk.  1.wat voor kunst  2.wat ik kunst vind  3.abstract en realistisch  4.malevisch  5.Yann Arthus-bertrand  6.pablo Picasso.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
OEFENVRAGEN 2 renaissance Havo4 - Vwo4
zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
uiterlijke kenmerken van een voorwerp, mens of dier
Buitenplaatsen. inleiding opdracht: moderne buitenhuizen hoofdstuk 1: het ontstaan van buitenplaatsen opdracht: tuinen bij een buitenplaats hoofdstuk.
Buitenplaatsen.
E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar.
Ideeen voor immersive spaces. Kan alle kanten op. Beklemmend
Excentrieke schoonheid afschuw of bewondering
OEFENVRAGEN 1 renaissance Havo4 - Vwo4
Beoordelen leermiddelen
Meubelstijlen in de 19de en 20ste eeuw
F O T O – O P D R A C H T.
Kunst - verschillen in schilderkunst (voorstelling) - opdracht:
Vergelijk het schilderij van Claude Monet met het Schilderij vanPaul Cezanne Claude Monet Boulevard de Capucine, Paul Cezanne Baai van Marsaille.
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
4 Catharina de verzamelaar Catharina de Grootste.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Vorm.
Diy met kunstenaars maak een natuurfoto met Elspeth diederix
Les De planning Het periodeschrift zal bestaan uit verschillende hoofdstukken: Hoofdstuk 1: Kunstbeschouwing Hoofdstuk 2: Wat zijn aspecten van.
EXAMEN 2015 “ANDERS” + DE GOUDEN TIPS.
Portret in beeld THTEX.
ME, YOU: KUNSTCREW! KUNSTPROJECT MET MUSEUM KRANENBURGH IN BERGEN
Kunstwerken.
Serious Playground a teachers tool to teach art Inleiding/ introductie
Lugubere schoonheid afschuw of bewondering
Architectuur.
Museum Bezoek Wat moet je in het museum doen om een week later een goede presentatie te kunnen geven?
Slagschaduw: Titel: Sunlight and shadows study
Les 1 ruimte vangen in de klas
Losse onderdelen die samen één geheel vormen
hedendaagse kunstvormen in ROBOT LOVE
Wat heb je nodig? Schaar, lijm, computer en een printer.
volgende bladzijde terug
Kunst kijken.
Art & Design Gt 1 Architectuur: Torens
Les 1 ruimte vangen in de klas
Muzische vorming.
volgende bladzijde terug
Klik hier om verder te lezen
theorie volgende bladzijde terug
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug Wat heb je nodig?
voorbeeld volgende bladzijde terug
Vorm Hoe is de vorm weergegeven?
Transcript van de presentatie:

Kröller Müller Bonaventuracollege 5 havo

In het museum Leg uit wat je op de afbeelding links ziet. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Wie is de ontwerper/architect? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Ruiter van Marino Marini, Hoe is de werkwijze van dit beeld? ………………………………………………… Hoe is het beeld afgewerkt? Waardoor komt het beeld dynamisch over? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Mensbeeld geabstraheerd Abstract organisch Henry Moore, benoem de vormsoort die Moore gebruikt in dit beeld. ………………………………………………………………………………………………………………………… Mensbeeld geabstraheerd Gonzales,Wat wordt er hier met een paar lijnen verbeeld? …………………………………………………………………………………………………………………………

In het beeldenpark Dit werk behoort tot “pop art”. Het bestaat uit readymades leg uit wat dat betekent in dit werk. ………………………………………………………………………………………………………………………… Wat heeft de kunstenaar toegevoegd ? ………………………………………………………………………………………………………………………… Wie heeft het gemaakt? …………………………………………………………… Abstracte vormen Barbara Hepworth bekijk de beelden in en om het Rietveldpaviljoen. Kijk goed hoe zij het gat in het beeld maakt!

Architectuur Paviljoen Aldo van Eijck Loop eromheen bekijk de plattegrond en de maquette op de foto’s . Waarom is dit paviljoen geschikt om beelden te exposeren? Geef 3 argumenten 1………………………………………………………………………2………………………………………………………………………3……………………………………………………………………… Maak foto’s van tenminste 4 beelden die hier staan noteer de maker eventueel jaartal. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… Vergelijk het met het paviljoen van Rietveld en noem 3 verschillen. 1RIETVELD……………………………………………………………… Eijck…………………………………………………………………....... 2.RIETVELD...................................................................................... Eijck.................................................................................................... 3.RIETVELD...................................................................................... Eijck..................................................................................................... .............................................................................................................. Wat staat er precies op de tekening rechts? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Maak 2 schetsen van 1 mensbeeld van jouw keuze noteer de naam van de kunstenaar

environment Loop rond in deze kunstwerken wat roepen ze bij je op? ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… Het materiaalgebruik is verschillend voor deze 2 werken beschrijf hoe de kunstenaar het materiaal gebruikt heeft. 1…………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………….. 2……………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………….…………… Noteer de namen van de kunstenaarsen de titels: 1……………………………………………………………………………………… BESCHRIJF HET WERK VAN Richard Serra in de vallei. Welk verhaal hoort erbij? (geen afbeelding). Beschrijving:............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Verhaal:........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ 1 2

Abstract organisch/ abstract geometrisch 1 Fontana 2 Merz Vergelijk de beelden noem de maat , kleur,materiaal, 1.…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 2……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. de werkwijze en licht die toe. 1………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 2……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Zoek andere voorbeelden van deze 2 uitingen in beelden en fotografeer ze, noteer namen! ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..............................................................................................................

Maak 2 schetsen van 1 beeld van eigen keuze noteer de naam van de kunstenaar in het gebied bij de toegang tot het beeldenpark