De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een moodboard?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een moodboard?."— Transcript van de presentatie:

1 een moodboard?

2 Ontwerpers, stijladviseurs en visagisten werken met moodboards
Ontwerpers, stijladviseurs en visagisten werken met moodboards. Zo bepalen ze collecties, stijlen en trends voor het komende seizoen. Maar een moodboard kan je ook inzicht geven in jezelf en welke kant je op wilt.

3 Een moodboard lijkt op een collage maar is veel meer dan dat:
Het is het ‘verbeelden’ van een concept, idee, of gevoel. Een moodboard bestaat uit herkenbare elementen, maar suggereert ook nieuwe ideeën. Het schept een compleet beeld. Het wordt gebruikt voor het creëren van nieuwe collecties, het ontwerpen van dingen, de inrichting van je huis en nog veel meer.

4 Een beeld zegt meer dan duizend woorden...

5 Een moodboard is een krachtig communicatiemiddel
Want beelden zijn veel effectiever dan woorden. Een moodboard is een totaalplaatje dat met woorden moeilijk kan worden samengevat. Je krijgt er meteen een gevoel bij. Door ideeën en dromen te visualiseren op een moodboard, maak je ze zichtbaar voor jezelf en voor anderen.

6 Hoe werkt een moodboard?
Maak je hoofd leeg haal je idee, concept of droom naar boven probeer een paar minuten alleen daaraan te denken registreer welk emotie, kleur of vorm dat bij je oproept pak een stuk karton, hout of een prikbord ga op zoek naar plaatjes, foto’s en behang die jou aanspreken kant, servetjes en bladeren zijn ook prima, laat je fantasie de vrije loop je hoeft er niet bij stil te staan waarom het je aanspreekt knip of scheur ze uit en plak of prik ze op denk niet te lang na voordat je een item prikt of plakt Go with the flow!

7 En dan? Als je klaar bent met je moodboard(s), kijk er dan
van een afstandje naar. Schrijf de eerste gedachten en gevoelens die in je opkomen op en probeer daar een verband tussen te leggen, of maak een titel of gedicht bij je moodboard. Dat werkt vaak verhelderend. Ontdek je er niet meteen iets in? Geen paniek, alleen al het maken van een moodboard helpt je om tot andere inzichten te komen. Je bent immers creatief bezig, je richt je even helemaal op jezelf. Soms zie je de volgende dag ineens veel meer betekenis in je moodboard.

8 Enkele voorbeelden...

9 Enkele voorbeelden...

10 Enkele voorbeelden...

11 Enkele voorbeelden...

12 Enkele voorbeelden...

13 Enkele voorbeelden...

14 Enkele voorbeelden...


Download ppt "Een moodboard?."

Verwante presentaties


Ads door Google