De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

zelfstandig informatie zoeken: surrealisme

Verwante presentaties


Presentatie over: "zelfstandig informatie zoeken: surrealisme"— Transcript van de presentatie:

1 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
Je hebt nodig: Word-document, je lesaantekeningen over surrealisme Maak alle opdrachten en noteer je antwoorden. Print je antwoorden uit

2 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
Ga naar link Lees de tekst uit het infoblok over surrealisme. -Noteer wanneer het surrealisme ontstond. -Noteer wie het manifest schreef en over welke kunstdisciplines surrealisme gaat. -Wat is een manifest? -Wat staat er in het surrealistisch manifest?

3 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
-Lees het gedicht hieronder. Leg uit wat er surrealistisch aan is! Verkeerd op zijn stoel Een mens breekt in tweeën. Een stuk hemel breekt uit de hemel. Een stuk hemel breekt in tweeën. Een oude man zit verkeerd op een stoel. De benen naar boven de armen naar beneden. Op zijn voeten draagt hij voorzichtig een klein stukje hemel. Voorzichtig voorzichtig houdt hij het stukje hemel tussen zijn voeten opdat er niets van zal afbrokkelen. In zijn handen daarentegen verkruimelt hij met grote ijver een klein stukje hemel. Hij drukt het plat tussen zijn handen. Hij vrijft het fijn tussen zijn handen. Uit zijn handen vloeit heet woestijnzand.

4 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
Scroll naar benden en lees verder op link over Salvador Dali. -Beschrijf waardoor Dali zich voor zijn schilderijen liet inspireren. -Beschrijf wat er niet klopt aan de afbeelding. -Waar zie je de camembertvorm terug in het schilderij? -Op welke manier zie je Dali’s obsessie met tijd en tijdelijkheid terug in het schilderij? -Leg uit of je vindt dat Dali in dit schilderij heel precies schildert.

5 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
Ook het schilderij hieronder is gemaakt door Dali. -Leg uit op welke manier hij hier tijd en tijdelijkheid heeft verwerkt in het schilderij.

6 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
Scroll naar benden en lees verder op link over Rene Magritte. Magritte combineert in zijn schilderijen vaak voorwerpen en lichaamsdelen. -Hoe doet hij dat op de afbeelding met de zwevende mannetjes? -Wat is Golconde? -Denk je dat Magritte zich door dromen laat inspireren? Leg e antwoord uit.

7 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
Ook het schilderij hieronder is van Rene Magritte. -Leg uit waarom het een typerend Magritte-schilderij is. Noem twee redenen!

8 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
In reclames en films komen we regel-matig beelden tegen die doen denken aan surrealistische schilderijen. Bekijk de advertentie hiernaast. -Leg uit welk surrealistisch kenmerk je in de afbeelding ziet. Onder de afbeelding staat: ,, stop klimaatverandering voordat het jou verandert”. -Leg uit wat deze tekst met de afbeelding te maken heeft.

9 zelfstandig informatie zoeken: surrealisme
Bekijk de Koreaanse reclame-advertentie voor Galaxy hieronder. -Op welk schilderij is deze reclame gebaseerd? Noem twee verschillen met dat originele schilderij. -Leg uit of je deze reclame plagiaat vindt. Plagiaat: het stelen van iemands werk of idee.


Download ppt "zelfstandig informatie zoeken: surrealisme"

Verwante presentaties


Ads door Google