De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Slagschaduw: Titel: Sunlight and shadows study

Verwante presentaties


Presentatie over: "Slagschaduw: Titel: Sunlight and shadows study"— Transcript van de presentatie:

1 Slagschaduw: Titel: Sunlight and shadows study
Beeldelementen Slagschaduw: Titel: Sunlight and shadows study Naam kunstenaar: Albert Bierstadt Gemaakt in: 1855 Kunststroming: Romanticism Omschrijving: Ik zie een boomtakken en de schaduwen van de boom die over de kerk en beelden vallen. Gebruikte beeldelementen: Slagschaduw en licht.

2 Primaire kleuren: Titel: Composition No.10.
Kunstenaar: Piet Monderiaan. Begonnen in: 1939 beeinding in:1942 kunststroming: Neoplasticisme Beschrijving: het bestaat uit rechthoeken en balken in grijs,blauw,geel en rood. Gebruikte beeld elementen: primaire kleuren,geometrische vormen.

3 Warme kleuren: Titel: Warm Afternoon.
Kunstenaar: Guy Rose Gemaakt in: 1910 Kunststroming: Impressionnisme Beschrijving: Het is een vrouw die in het bos zit en de schadowen van de bomen vallen over haar heen. Gebruikte beeldelementen: warme kleuren,slagschaduw.

4 Koude kleuren: Titel: Cold Claudia.
Kunstenaar : Neil Welliver Begonnen in: 1968 Beëindigd in:1969 Kunststroming: Contemporary Realism Omschrijving: Het is een vrouw die zich in een watertje in het bos wast. Gebruikte beeldelementen: koude kleuren,slagschaduw.

5 Geometrische vormen: Titel: Geometrical Compositon
Kunstenaar: Sandor Bortnyik Gemaakt in: 1922 Kunststroming: Constructivism Omschrijving: Het zijn allemaal geometrische vormen en het jaartal wanneer het gemaakt is staat in het kunstwerk. Gebruikte beeldvormen: geometrische vormen.

6 Organische vormen: Titel: Nature Forms Gaps.
Kunstenaar: Georgia O’Keeffe Kunststroming: Precisionism Gemaakt in: ? Omschrijving: het ziet er uit als een woestijn,maar ook als golven. Gebruikte beeldvormen: organische vormen.

7 Symetrische Compositie: Titel: Nexx Central Revisited.
Kunstenaar: Dan Christensen. Gemaakt in: 1996 Kunststroming: Color Field Painting, Lyrical Abstraction. Omschrijving: Het zijn drie gekleurde stippen in een wit,blauw vlak Gebruikte beeldelementen: Symmetrische compositie,koude en warme kleuren.

8 Driehoeks Compositie: Titel: Mona Lisa
Kunstenaar: Leonardo da Vinci Gemaakt in: c.1504 Gemaakt in: Florence, Italy Kunststroming: High Renaissance omschrijving: De Mona Lisa (La Gioconda of La Joconde, of Portret van Lisa Gherardini, de vrouw van Francesco del Giocondo) is een halve lengte portret van een vrouw van de Italiaanse kunstenaar Leonardo da Vinci, die werd geprezen als "de meest bekende, het meest bezochte, de meest geschreven over de meest bezongen, de meest geparodieerde kunstwerk in de wereld. ” Gebruikte beeldelementen: Driehoeks compositie,en slagschaduw,schaduwen,warme kleuren

9 Centrale compositie: Titel: Vega-Nor
Kunstenaar: Victor Vasarely Gemaakt in: 1969 Kunststroming: Op Art Beschrijving: De cirkel in het midden is het centrale punt,en door al die vierkantjes heeft het een 3D-effect. Gebruikte beeldelementen: Centrale compositie.

10 Lijnperspectief: Titel: Walenkerk Haarlem
Kunstenaar: Cornelis Springer Gemaakt in: ? Kunststroming: Romanticism Genre: cityscape. Omschrijving: alle lijnen lopen naar het punt aan het eind van de straat. Het is een straat in Haarlem met de Walenkerk op de achtergrond. Gebruikte beeldelementen: Lijnperspectief,slagschaduw.

11 Vogelvluchtperspectief: Titel: Perspective of New Square in Padua
Vogelvluchtperspectief: Titel: Perspective of New Square in Padua. Prospettiva della Nuova Piazza di Padova Kunstenaar: Giovanni Battista Piranesi Kunststroming: Neoclassicism Genre: veduta Omschrijving: het is een tekening van een kasteel. Gebruikte beeldelementen: Vogelvluchtperspectief,slagschaduw.

12 Kikvorsperspectief: Titel: Town In The Round-II
Kunstenaar: Scott Kirby Gemaakt in: 2009 Kunststroming: townscape Omschrijving: Het is een dorp vanuit kikvorsperspectief. Gebruikte beeldelementen: kikvorsperspectief,Lijnperspectief,warme/koude kleuren.


Download ppt "Slagschaduw: Titel: Sunlight and shadows study"

Verwante presentaties


Ads door Google