Sst… Gods Geest spreekt tot mij

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
Stichting ROEP 23 februari 2011
Welkom op TOV! Bekering.
Gezegend wie op God vertrouwt
De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Discipelschap.
Het dak eraf Marcus21-12.
Stromen van levend water Johannes
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Discipelschap.
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
HOEZO BIDDEN?.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Op die dag 1 Op die dag ging Jezus het huis uit Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het.
Groot geloof 1.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Wie nodig je als eerste uit?
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Onkruid vergaat………. Marcus 4 3 ‘Luister! Een zaaier ging zijn land op om te zaaien. 4 Bij het zaaien viel een gedeelte langs de weg.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Zondag 22 juni 2014 Doop Mackenzie Alicia Carmen Schuiling
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
VREDE.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
16 november 2014.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
Belijdenis en doop van Fateme (Farah) Sabri Zondag 5 mei 2013 Marcus 4: Waar kunnen we het koninkrijk van God mee vergelijken, het is als een mosterdzaadje,
Welkom in de samenkomst
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De geheimenissen van het Koninkrijk (1) Studiedag 16 mei 2015 Urk.
Welkom Voorganger: Dhr. G.S. Schutte Ouderling : Janna Korthoef Organist: Anne Kroeze Schriftlezingen: Ezechiel 17: Marcus 4:
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
Liturgie Ps.148: 1, 5 Ps.119: Lz.Marc. 4: 1-9, Lz.Rom. 10: Ps.78: 1, 2 Preek Ld.326: 1, 2, 5 Collecte Gz. 161: 1-4 Liturgie.
gelijkenissen van de zaaier en de gelijkenis van het onkruid
Welkom Voorganger: Ds. J.H. v.d. Mark Ouderling van dienst: Geke
Transcript van de presentatie:

Sst… Gods Geest spreekt tot mij

Sst… Gods Geest spreekt tot mij maar de Trooster, de Heilige Geest, die de Vader zenden zal in mijn naam, die zal u alles leren en u te binnen brengen al wat Ik u gezegd heb. Johannes 14:26

Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4

Ontwikkel een open hart Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 1) Ontwikkel een open hart

Ontwikkel een open hart Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 1) Ontwikkel een open hart 4 Tijdens het zaaien viel een deel van het zaad op de weg, en de vogels kwamen en aten het op. 15 Sommigen zijn als het zaad dat op de weg valt: het woord wordt wel gezaaid, maar wanneer ze het gehoord hebben, komt meteen Satan om het woord weg te graaien dat in hen gezaaid is.

Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 2) Ontmoet God in de rust

2) Ontmoet God in de rust Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 5 Een ander deel viel op rotsachtige grond, waar maar weinig aarde was, en het schoot meteen op omdat het niet diep in de grond kon doordringen; 6 en toen de zon opkwam verschroeide het jonge groen, en omdat het geen wortel had droogde het uit 16 Anderen zijn als het zaad dat op rotsgrond is gezaaid: wanneer zij het woord hebben gehoord, nemen ze het meteen met vreugde in zich op, 17 maar in hen schiet het geen wortel, ze zijn te oppervlakkig, en als ze vanwege het woord worden beproefd of vervolgd, houden ze geen ogenblik stand.

Onderken afleiding in je leven Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 3) Onderken afleiding in je leven

Onderken afleiding in je leven Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 3) Onderken afleiding in je leven 7 Weer ander zaad viel tussen de distels, en de distels schoten op en verstikten het en het bracht geen vrucht voort. 18 Weer anderen zijn als het zaad dat tussen de distels is gezaaid: ze hebben het woord wel gehoord, 19 maar de zorgen om het dagelijks bestaan en de verleiding van de rijkdom en hun verlangens naar allerlei andere dingen komen ertussen en verstikken het woord, zodat het zonder vrucht blijft.

Omhels de woorden van God Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 4) Omhels de woorden van God

Omhels de woorden van God Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 4) Omhels de woorden van God 20 Maar er zijn ook mensen die zijn als het zaad dat op goede grond is gezaaid: zij horen het woord en aanvaarden het en dragen vrucht, sommigen dertigvoudig, anderen zestigvoudig en weer anderen honderdvoudig.’

Ontwikkel een open hart Hoe stem ik mij af op Gods Geest? Marcus 4 1) Ontwikkel een open hart 2) Ontmoet God in de rust 3) Onderken afleiding in je leven 4) Omhels de woorden van God