BRONEN VAN ZOETHEID Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom in de AUTIKLAS.
Advertisements

Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
GMP and HACCP in school restaurants
Planten hebben licht nodig om te groeien en om bladgroen aan te maken.
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Zuivelproducten en Eieren
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte.
Groenten.
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Maillard reactie Voorbeelden van Maillard reacties:
Feestelijk dessert.
De zoetste spreekbeurt van het jaar
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
In de wereld van : chocola.
VRUCHTEN EN NOTEN.
BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE
Presentatie Sk 1.3 Soorten mengsels.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
B1 Stoffen worden omgezet
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Kenmerk 18 De Renaissance Les 2: Leonardo da Vinci
Presentatie over katten
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Koude Desserts..
Chinese wolhandkrab Gemaakt door: Alyssa.
Beweging en gezonde voeding voor kinderen
Temperatuur en moleculen 4.1 en 4.2
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Gemaakt door mandy voorburg.
Annemieke de Goede Robin van wees Samya ghilane Jippe schut
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Aperitief en aperitiefhapjes.
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Restaurant Swing Restaurant Swing biedt een uiteenlopend menu welke iedere 4 weken wisselt. U kunt een keuze maken uit losse gerechten of zelf een 3-gangen.
OFC28 mediawijsheid les 3.
OFC28 mediawijsheid les 4.
PAGE ONE: A YEAR INSIDE THE NEW YORK TIMES. IK KENDE DE DOCUMENTAIRE AL BIJ NAAM MAAR HAD DE FILM NOG NIET GEZIEN. MIJN VERWACHTINGEN WAREN HOOG OMDAT.
3.1 Wat bepaalt je koopgedrag?
Voedingsbeleid [naam school]
ik doe mijn spreek beurt over drop!!!!!!!!
Gemaakt door: Noa & Fenna
Herhaling vocabulaire les 4 + nieuwe woorden
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Smaak.
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Mensen te koop. Pijlenschema Slavernij Moeilijke woorden uit de tekst.
Erik of het kleine insectenboek. Motto Wij zijn allen ballingen, levend binnen de lijsten van een vreemd schilderij. Wie dat weet, leeft groot. De overige.
25 JAAR CD&V - SENIOREN. PROVINCIALE, REGIONALE en LOKALE VIERINGEN In sommige provincies/regio’s is de viering bezig: – Vlaamse Ardennen – Antwerpen.
Kenmerk 18 De Renaissance Les 40: Leonardo da Vinci.
Diëten Niet alleen om af te vallen!. Veel mensen volgen een dieet uit medische noodzaak Natriumbeperkt Energiebeperkt Vetarm Antiallergisch dieet Maagdieet.
MEDIAWIJSHEID LES 3 Laura van Vught. INTRODUCTIE o Lessen Mediawijsheid Les 1: Zoeken op het internet. Herkennen van betwouwbare sites. Les 2: Gegevens.
Hoe blijf ik met weinig geld gezond?
HACCP.
PRIJSLIJST /Resto Jette
ONTMOETING & MAALTIJDEN in de WIJK
Bloempotten en vazen Verschillende soorten & maten.
Werken met internet.
H1 Media en communicatie
Ontdekkers en Hervormers 1.6 De wereld van Leonardo da Vinci
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
ZOET Sinaasappel lijm peer mango perzik gedroogd fruit viooltjes vijg vanille munt chocola abrikoos Hoe maakt de wijnmaker de wijn eigenlijk.
De doerian 'The God of all fruit'.
Supermarkt De supermarktbranche.
Supermarkt De supermarktbranche.
Basis Voedingsmiddelen Les 9
Het eten.
Transcript van de presentatie:

BRONEN VAN ZOETHEID Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”

Suiker

Kristalsuiker  Kristalsuiker is de meest gebruikelijke zoetstof en wordt gevormd uit kleine kristalen. Het wordt gebruikt voor zoetstof zowel bij het bakken en koken als met een kopje van koffie of thee.

Bruine Suiker  Bruine suiker wordt vaak gebruikt in het koekrecepten, desserts, in sommige hoofdgerechten, sauzen en marinades.

Nib suiker  Nib suiker is een verharde suiker die eruit ziet als kleine hagelstenen. Nib suiker wordt meestal gebruikt als garnering bij taarten omdat het bij hoge temperatuur niet smelt.

Poedersuiker  Poedersuiker wordt gebruikt als een zoetstof in snoep, gebak en drankjes, maar het wordt ook gebruikt voor decoratie op bijvoorbeeld taarten en cakes. U kunt ook glazuur met poedersuiker maken.

Vanille suiker Vanille suiker wordt gebruikt voor het toevoegen van een zoete, vanillearoma aan gebakjes.

Andere Zoetstoffen

Honing  Honing is een gebruikelijke zoetstof in thee. Het wordt ook gebruikt als een sandwich beleg, koken en roomijs. Bij het koken, wordt honing vaak gebruikt als beglazing.

Foto's in de presentatie zijn afkomstig uit het publieke domein via het internet. De presentaties worden gebruikt voor non-profit educatieve doeleinden.