Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Harmonie van smaak en textuur
Advertisements

Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
BEER the healthy fuel That keeps men going….
je dagelijkse gezonde energieleverancier
De Engelse fotograaf Car Warner maakte een reeks foto’s
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Zuivelproducten en Eieren
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte.
Groenten.
Voor onze jeugdspelers
Gemaakt door Pauwels Kyara
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
GE 2012 Martini-nascholing Groningen, 19 april 2012
VRUCHTEN EN NOTEN.
Natuur Door: Iris, Joy en Derk .
Productiemiddelen H8 B129 – B131 Stan & Boudewijn.
5. Brood nodig Recept / gisting
3. Over smaak valt niet te twisten
BRONEN VAN ZOETHEID Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Thema 2: Voeding en Vertering
De Engelse fotograaf Car Warner maakte een reeks foto’s
Tijdens de les kom je de volgende knoppen tegen:
Gedistilleerd 2. Lesbrief 17.
De hete brij van glutenvrij
De invloed van voeding op sportprestaties
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
1. Weiland in het najaar.
Afwegen van de ingrediënten;
Woordenschat groep 5 Thema 3 Les 5
Op de boerderij.
3.1 Wat bepaalt je koopgedrag?
Gemaakt door: Noa & Fenna
Grondstoffen voor de bierbereiding
Basisstof 5: Eetbare wortels, stengels en bladeren
Koolhydraten
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Coeliakie Koeliawattes? -> SOELIEJAKIE! (glutenintolerantie)
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Spreekbeurt over. Inhoud: Wat is Coeliakie Wat is gluten Kruisbesmetting Hoe word je ziek van gluten Hoe word je weer beter: glutenvrij eten Wat eten.
Brood workshop Aniek, Merel en Niene. Inhoudsopgave Granen Quiz Fotoverslag.
Geef voor gezond eten! Veel kinderen zijn ondervoed door eenzijdig voedsel: rijst.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Hoe blijf ik met weinig geld gezond?
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
<<naam>> mag geen gluten
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Smul gezond.
Schijf van vijf.
Spreekbeurt over.
Basis Voedingsmiddelen Les 7
Basis Voedingsmiddelen Les 2 Graan en graanproducten
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Broodbereiding.
Woordenkist De Boerderij.
THEMA ALBUM T H E M A L B U M.
E-nummers XXXX, XXXX, XXXX en XXXX.
Transcript van de presentatie:

Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”

Tarwe  Tarwe wordt vaak gebruikt voor de productie van bloem die gebruikt wordt voor het koken. Er zijn verschillende sorties, bijvoorbeeld, witte bloem, volkoren en gebroken tarwe.

Maïs  Maïs heeft verschillende gebruiken; het kan gebruikt worden om bakolie te produceren, alcoholhoudende dranken, zetmeel, meel en gries te produceren. De maaltijd wordt vaak aangeduid als polenta.

Rijst Rijst is een basisvoedsel voor de meeste van de wereldbevolking. Rijst wordt geleverd in een aantal varianten, gebaseerd op de grootte van de korrel en kleur en textuur. Rijst wordt gekookt bij gebruik als voedsel.

Haver  Haver wordt gebruikt voor productie van havermout die wordt meestal gebruikt voor havermoutpap, in cakes en koekjes en muesli.

Rogge  Rogge wordt gebruikt om smaak te maken voor rogge brood en sommige alcoholhoudende dranken.

Gerst  Gerst wordt gebruikt voor soepen en wordt vaak gebruikt in het brouwen van bier in de vorm van mout.

Harde tarwe Harde tarwe is een soort van proteïnerijke tarwe gebruikt voor productie van pasta, noodles, koeskoes en ook brood.

Aardappelen Aardappelen worden soms ook gebruikt als een graan. Aardappelmeel wordt gebruikt als verdikkingsmiddel.

Foto's in de presentatie zijn afkomstig uit het publieke domein via het internet. De presentaties worden gebruikt voor non-profit educatieve doeleinden.