De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

THEMA ALBUM T H E M A L B U M.

Verwante presentaties


Presentatie over: "THEMA ALBUM T H E M A L B U M."— Transcript van de presentatie:

1 THEMA ALBUM T H E M A L B U M

2 Kijk eens met andere ogen
naar postzegels en maak een thema album

3 Maar wat vertellen die zegels …en wat
Postzegels zijn op zich , kwitanties vooruitbetaald port. Dat zijn de postzegels ook voor de meeste verzamelaars, wanneer deze ze naar landen van uitgifte rangschikken en ze‘ t liefst, netjes op nummer in hun album zetten. De meeste postzegels zijn echter méér dan alleen een betaalmiddel. Te zien is de naam van het land en een afbeelding. Waardoor de enkele postzegel veel meer vertelt. Bv. Onze dagelijkse levensbehoeften. Het postzegelalbum Alle zegels op volgorde zoals de catalogus het aangeeft. Maar wat vertellen die zegels …en wat laten zij zien?

4 Het land werd bewerkt met de hand en met trekdieren
Het land werd bewerkt met de hand en met trekdieren. Nu met heel veel machines. WIE ZAAIT ZAL OOGSTEN Alles voor ons dagelijks voedsel en drinken.

5 We zaaien, poten en kweken:
aardappelen, groeten, granen, fruit en bloemen. Bakken brood en brouwen bier en maken wijn. Houden vee voor vlees en melk en vangen vis. Daar is oa. voor nodig: water, hout, glas, papier en vervoermiddelen. De glasblazer aan het werk. Houtindustrie

6 Door de jaren heen worden er diversen soorten graan/rijst verbouwd.
Bijen en vlinders voor bestuiving van de gewassen.

7 Vissen naar vissen om in leven te blijven! ‘de vis wordt duur betaald’
komt uit het toneelstuk Op hoop van zegen (1900). Hoofdpersoon van dit toneelstuk is Kniertje, een vissersweduwe. Ze is niet alleen haar man aan de zee verloren, maar ook twee van haar zoons. Deze verloren mensenlevens maken de vis zo duur. Koeien , varkens en andere diersoorten worden gehouden/ gefokt voor consumptie.

8 Pluimvee. Onder pluimvee verstaat men de door de mens gedomesticeerde vogels die hoofdzakelijk voor produktie doeleinden worden gehouden. Het betreft daarbij producten als vlees en eieren.

9 Bedankt voor uw aandacht, misschien heb ik u op een idee gebracht.
Via deze powerpoint bedank ik iedereen, die mij blij hebben gemaakt, het afgelopen jaar, met zegels en velletjes die in mijn verzameling passen. Bedankt voor uw aandacht, misschien heb ik u op een idee gebracht. Veel plezier met het postzegelen. Heleen

10 Fijne feestdagen en een gezellige jaarwisseling. Graag tot 2019

11 HAPPY NEW YEAR 2019


Download ppt "THEMA ALBUM T H E M A L B U M."

Verwante presentaties


Ads door Google