Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd
Advertisements

Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Jezus en de wet van Mozes.
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wij gaan iets vertellen over het boeddhisme
Pim Mady & Boeddhisme.
Beelden storm.
Het Scheppingsverhaal.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Geluk heb je zelf in de hand!
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
WAT IS DE RODE DRAAD IN JOUW LEVEN ?
Een romantisch sprookje
Wat is de zin van ons leven?
Vreemde werelden: India
Met meester Cor en meester detmer
Er was een man die vier zonen had
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
De doos van pandora Gemaakt door: Santiago & Quinty.
Heilige plaatsen Wat zijn heilige plaatsen?
Godsdienst 1 1.
Palazzo Venezia Door: Wendy, Melissa, Hilke en Jens.
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Borobudur De Borobudur tempel..
Heilige plaatsen matthew & badel.
…..overrompeld door verdriet
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Godsdienst.
Door : Lucas Van Der Haven
‘voor de kinderen’.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
rekenland Op de website Haarlem-web.nl hebben we een drukkerij gevonden. Het kost ongeveer 18 euro om onze kampkrant te laten afdrukken. Op de volgende.
Wie is God voor jou?.
Kinderen bij de boeddhisten
Verlangen naar licht.
Klas in de kas Door groep 6.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Vliegenzwam Wie kent hem nou niet!!!!.
Godsdienst 1.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
De koning van de kikkers
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
Gods aanwezigheid ontdekken
Een voorbeeld dat navolging verdient
Durf te dromen.
“Soms zou ik willen dat Jezus hier was …”
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27/04/2017 Hoe zie ik God? Mijn godsbeeld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Het Boeddhisme Circa 450 v. C..
Transcript van de presentatie:

Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.

Inhoud 1:wat is het boeddhisme? 2:meditatie. 3:kunnen kinderen ook leren wat de boeddhisten doen? 4:Het boeddhisme in Thailand. 5:Hoe ziet een boeddhistische tempel eruit? 6:De Borobudur. 7:Siddharta. 8:Feestdagen. 9:The End

Wat is het boeddhisme? Het boeddhisme is ongeveer 2500 jaar geleden ontstaan. Het boeddhisme is een godsdienst zonder god. Wij noemen dit geen godsdienst maar een leer.

meditatie In het boeddhisme is het belangrijk om te mediteren. Als je mediteert gaat het erom dat je alle dingen goed leert kennen. Als je goed mediteert,vergeet je alles om je heen en kom je tot rust. Volgens Boeddha is mediteren een manier om wijzer te worden.

Kunnen kinderen ook leren wat de boeddhisten doen? Ja dat kan. Want alle mensen die dat willen kunnen dat leren. Je hebt bijv. een boeddhistische tempel in Vorstenbosch daar kunnen kinderen het leren. Daar leer je meditatie en allemaal andere oefeningen.

Het boeddhisme in Thailand. Boeddhisme is in Thailand een belangrijk geloof,95% van de bevolking is boeddhist. In Thailand zie je de afbeelding van Boeddha, de ene keer een steen, dan weer in hout of beton, soms versiert met edelstenen en goud en altijd met een glimlach. De huizen en de winkels van Thailand zijn versiert met vruchten, bloemen, kaarsen en wierook.

Hoe ziet een boeddhistische tempel eruit? Een boeddhistische tempel heeft altijd kleurige vlaggetjes hangen. De boeddhistische tempels hebben veel boeddhabeelden,bloe-men,bladgoud,wiero-ok,kaarsjes en nog veel meer versieringen.

De Borobudur. De Borobudur staat op het Indonesische eiland Java. Het is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Borobudur betekent: Tempel van de ontelbare boeddha’s. De Borobudur is gebouwd in de achtste en negende eeuw. Vanaf het jaar 1000 is de Borobudur verwaarloosd. Pas in 1815 werd de tempel herontdekt, bedekt met bomen en planten. Toen ze de bomen wouden kappen duurde dat een jaar. Tussen 1973 en 1993 is de Borobudur gerestaureerd.

Siddharta Ongeveer 2500 jaar geleden werd Siddharta Gautama geboren. Hij had een luxe leven want zijn vader was koning. Toen hij 29 jaar was had hij genoeg van zijn leven in het paleis dus ging hij weg. Hij zag mensen die ziek waren en pijn hadden. Hij kwam een monnik tegen en zei : wil je ruilen met kleren ? De man zei ja en ze hadden geruild. Siddharta scheerde zijn hoofd kaal en leefde als een monnik. Toen hij onder een boom mediteerde was hij zo verbonden met de wereld dat hij een Boeddha werd. Boeddha (Siddharta) had veel leerlingen onder zich en die leerlingen leerde een Boeddha te worden. Op een dag ging hij dood. Hieronder zie je Siddharta mediterend met een geest die wou niet dat Siddharta de wereld gelukkiger zou maken dus leide hem af maar dat lukte niet.

Feestdagen De belangrijkste feestdagen is het Chinese Nieuwjaar (in februari) en de Wesak, de dag van de Boeddha (in mei). Deze dag staat in het licht van de drie gebeurtenissen in het leven van de Boeddha: de geboorte, de verlichting en het heengaan.

The End Dit was onze powerpoint van Romy en Marthe we hopen dat jullie het leuk vonden en er meer over hebben geleerd.