Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
1 Tessalonicenzen hfst. 5.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
profetische tijden “het herstel van alles waarvan de profeten hebben gesproken” (Egypte, Syrië, Libanon, Perzië, Israël, Jeruzalem, ‘Filistijnen’, etc.)
De mannelijke zoon in Openbaring 12.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
'de wegrukking' deel II.
Pasen & Pinksteren op één dag!
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
het laatste wereldrijk
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Vermanen ??.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
GENADE in huis Kolosse
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levendmakende Kracht.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
Strijd tegen de zonde?.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
27 november 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik... 1Korinthe 15: :Met wat voor lichaam worden de doden opgewekt? 36: De natuur illustreert het; 37-39:
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
Het evangelie van de opstanding
"het woord der verzoening"
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
27 sept Zoetermeer. Meerdere sektes voorspellen voor volgende maand het Einde der Tijden: de dag waarop de wereld zal vergaan. Er worden zelfs data.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Rond de wederkomst (1) 21 september 2017 Rotterdam.
Rond de wederkomst (5) 21 december 2017 Rotterdam.
wat staat ons straks te doen?
Rond de wederkomst (2) 12 oktober 2017 Rotterdam.
Israel is Gods PROFETISCHE tijdklok
Transcript van de presentatie:

deel II

Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op 2000 el; Joz.3 enz.

1Thessalonika 4 (...) 17 daarna zullen wij, levenden, die achterbleven, samen met hen op de in wolken in een oogwenk weggevoerd (lett. weggerukt) worden, de Here tegemoet in de lucht, en zo zullen wij altijd met de Here wezen.

1Thessalonika 4 18 Vermaant elkander dus met deze woorden. beter: moedigt... aan

1Thessalonika 5 1 Maar over de tijden en gelegenheden, broeders, is het niet nodig, dat u geschreven wordt: en uit de hemelen zijn Zoon te verwachten, die Hij uit de doden opgewekt heeft, Jezus, die ons verlost (lett. beveiligt) van UIT de komende toorn. 1Thessalonika en uit de hemelen zijn Zoon te verwachten, die Hij uit de doden opgewekt heeft, Jezus, die ons verlost (lett. beveiligt) van UIT de komende toorn. 1Thessalonika 1

1Thessalonika 5 2 immers, gij weet zelf zeer goed, dat de dag des Heren zo komt, als een dief in de nacht.

1Thessalonika 5 3 Terwijl zij zeggen: het is alles vrede en rust... het verbond (vredesakkoord) van de laatste jaarweek* * Daniël 9:27

1Thessalonika overkomt hun, als de weeen een zwangere vrouw, een plotseling verderf, en zij zullen geenszins ontkomen. vergl. de vrouw in Openbaring 12 die een mannelijke zoon baart dat weggerukt wordt... * Openbaring 12:5

1Thessalonika 5 4 Maar gij, broeders, zijt niet in de duisternis, zodat die dag u als een dief overvallen zou:

periode van "alles vrede en rust" gaat direct vooraf aan wegrukking wegrukking vanwege acuut gevaar na wegrukking wordt 'de draak' op aarde geworpen* na de wegrukking zal direct 'toorn van de draak ' losbarsten * * Openbaring 12:13,17

1Thessalonika 5 5 want gij zijt allen kinderen des lichts en kinderen des dags. Wij behoren niet aan nacht of duisternis toe;

1Thessalonika 5 6 laten wij dan ook niet slapen gelijk de anderen, doch wakker en nuchter zijn.

1Thessalonika 5 7 Want die slapen, slapen des nachts en die zich bedrinken, zijn des nachts dronken,

1Thessalonika 5 8 maar laten wij, die de dag toebehoren, nuchter zijn, toegerust met het harnas van geloof en liefde en [met de] helm van hoop van redding;

1Thessalonika 5 9 want God heeft ons niet gesteld tot toorn, maar tot het verkrijgen van zaligheid door onze Here Jezus Christus, eerder: "een plotseling verderf" * Openbaring 12:17 > de toorn van de draak

1Thessalonika 5 10 die voor ons gestorven is, opdat wij, hetzij wij waken, hetzij wij slapen, tezamen met Hem zouden leven.

1Thessalonika 5 11 Vermaant daarom elkander en bouwt elkander op, gelijk gij dit ook doet. beter: moedigt... aan!