DavidGoliath de Zoon van David uit Bethlehem gezalfd maar nog geen koning over Israël.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Advertisements

Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Water, schapen en vrouwen
vijf broden en twee vissen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
De Heilige Geest in het Oude Testament
Het dak eraf Marcus21-12.
het koninklijk bruiloftsmaal
Bestemming God eren ….
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
DE NIEUWE WERELDORDE Een droom uit het verleden spreekt tot het heden.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
De bloedbruidegom Exodus 4.
46 En deze (= Jozef van Arimathea) kocht linnen en legde Hem in een graf, dat in een rots uitgehouwen was, en hij wentelde een steen voor de ingang van.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
de bloeiende staf van Aäron
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
Wederom vergaderde David alle jongemannen in Israël, dertigduizend; 3.
Groot geloof 1.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!
1 Samuël 22 1,2. in Bethlehem gezalfd tot koning (1Sam.16) vermorzelt kop Goliath (1 Sam.17) door Saul vervolgd en op de vlucht (1 Sam.18/19) David verbergt.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
Markus En in vele dergelijke gelijkenissen sprak Hij het woord tot hen, naardat zij het konden horen, 1 Op die dag ging Jezus het huis uit.
Wie is mijn naaste? Lucas
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wie ben ik? 22 december 2013 Vertel door wat je hoort Open Wifi:Kez_kerkzaal_1.
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
Welkom in de samenkomst
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Geest beweegt nog steeds gelovigen
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
jaar: 1801 vóór Christus plaats: Paddan Aram hoofdpersoon: Jakob
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
Is de Bijbel een gewelddadig boek?
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
Op heterdaad... Johannes
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
AFGODERIJ BRENGT VLOEK. ZONAANBIDDING 20 Te dien dage zal de mens zijn zilveren en gouden afgoden, die hij zich gemaakt had om zich daarvoor neer te buigen,
8 februari 2015 Zoetermeer. 2Samuel 9 1 David zeide: Is er soms nog iemand over van het huis van Saul?... "overblijfsel" > > term die in profetische passages.
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.
24 januari 2015 Den Haag. Nebukadnezar  machthebben van het Babylonische rijk en verwoester van de tempel & Jeruzalem 2Kronieken 36  het gouden hoofd.
Leven als Daniël in Babel
Transcript van de presentatie:

DavidGoliath de Zoon van David uit Bethlehem gezalfd maar nog geen koning over Israël

David Zoon van David uit Bethlehem gezalfd maar nog geen koning de gigant (“het Beest”) van de eindtijd vijf gelijkenissen… Goliath

7 … en zie, een vierde dier, VRESELIJK, SCHRIKWEKKEND en GEWELDIG STERK; het had GROTE, IJZEREN tanden: het at en vermaalde, en wat overbleef, vertrad het met zijn poten… Daniël

12345

18 … wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is ZESHONDERD ZESENZESTIG. Openbaring

18 … wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig. Openbaring 13 Goliath 6 el lang 6onderdelen genoemd 600 sikkels ijzer (> lans) 12345

Daniël 2Daniël 7 1 e koninkrijk 2 e koninkrijk 3 e koninkrijk 4 e koninkrijkkoper ijzer ijzer leeuw beer beer 12345

36 Zowel LEEUW als BEER heeft uw knecht (=David) verslagen. En deze onbesneden Filistijn zal het vergaan ALS ÉÉN VAN DEZEN… 1Samuël

De Filistijn Goliath “KOPEREN helm” “KOPEREN scheenplaten” “KOPEREN werpspies” “lans van zeshonderd sikkels IJZER” 12345

4 … Wie is aan het beest gelijk? en: Wie kan er oorlog tegen voeren? 5 En hem werd een mond gegeven, die grote woorden en GODSLASTERINGEN spreekt… Openbaring

4 … en hem werd macht gegeven dit TWEEËNVEERTIG maanden lang te doen. Openbaring

morgens en des avonds 16 De Filistijn nu kwam des morgens en des avonds naar voren en stelde zich op, VEERTIG dagen lang. 1Samuël

17 En Isaï zeide (= dag 41) tot zijn zoon David: Neem (…) tien broden en breng ze vlug naar de legerplaats, naar uw broeders… 1Samuël

20 Toen stond David des morgens vroeg op (=dag 42), liet de schapen achter bij een wachter, laadde op en ging heen, zoals Isaï hem bevolen had. 1Samuël

34 Terwijl gij bleeft toezien, raakte, zonder toedoen van mensenhanden, EEN STEEN LOS, die het beeld trof aan de voeten van ijzer en leem EN DEZE VERBRIJZELDE... Daniël

35 toen werden tegelijkertijd het ijzer, het leem, het koper, het zilver en het goud verbrijzeld (…) maar DE STEEN die het beeld getroffen had, werd tot een grote berg, die de gehele aarde vulde. Daniël

39 Daarop…. 40 nam (David) zijn staf in de hand, zocht zich VIJF gladde stenen uit de beekbedding en deed ze in de herderstas…. 1Samuël

42 Toen de Filistijn David in het oog kreeg en hem bezag, verachtte hij hem, omdat hij nog jong was; rossig, schoon van gestalte.

43 De Filistijn zeide tot David: Ben ik een hond, dat gij met een stok op mij afkomt? En de Filistijn vervloekte David bij zijn goden.

44 Ook zeide de Filistijn tot David: Kom maar eens hier, dan zal ik uw vlees aan het gevogelte des hemels en aan het gedierte des velds geven.

45 Maar David zeide tot de Filistijn: Gij treedt mij tegemoet met zwaard en speer en werpspies, maar ik treed u tegemoet in de naam van de HERE der heerscharen, de God der slagorden van Israël, die gij getart hebt.

DEZE DAG 46 DEZE DAG zal de HERE u in mijn macht overleveren en ik zal u verslaan en u het hoofd afhouwen…

46 … op deze dag zal ik de lijken van het leger der Filistijnen aan het gevogelte des hemels en aan het gedierte des velds geven, opdat de gehele aarde wete, dat Israël een God heeft,

niet verlost door zwaard en speer 47 en deze gehele menigte wete, dat de HERE niet verlost door zwaard en speer. Want de strijd is des HEREN en Hij geeft u in onze macht.

48 Toen de Filistijn tot de aanval overging en al nader kwam, David tegemoet, haastte David zich en snelde op de slagorde toe, de Filistijn tegemoet,

49 stak zijn hand in de tas, nam er een steen uit, slingerde die weg en trof de Filistijn tegen zijn voorhoofd, zodat de steen in zijn voorhoofd drong, en hij voorover ter aarde viel.

50 Zo overwon David de Filistijn met een slinger en een steen; hij versloeg de Filistijn en doodde hem; en David had geen zwaard in zijn hand.

51 David snelde toe, bleef bij de Filistijn staan, greep diens zwaard, trok het uit de schede en doodde hem. Hij hieuw hem het hoofd ermee af. Toen de Filistijnen zagen, dat hun held dood was, sloegen zij op de vlucht.

52 De mannen van Israël en Juda sprongen op, hieven een krijgsgeschreeuw aan …

54 En David nam het hoofd van de Filistijn en bracht het naar Jeruzalem…

Goliath van Gath (?) 33 En zij kwamen aan een plaats, genaamd GOLGOTHA, dat is de zogenaamde SCHEDELPLAATS… Matteüs 27