Waarom de Bijbel en niet... de Koran?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De islam De islam.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
De christelijke boodschap
De Islam.
Verhalen over God, mens en de wereld Deel 2. Verhalen over God, mens en de wereld Nieuwe Testament  vervolg op het oude testament Zijn niet los van elkaar.
“Waarom zouden we Genesis 1 op de letterlijke manier lezen? Genesis 1 is geen krantenverslag.” 3.
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
Zegen & vloek deel II.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Pasen & Gilgal 1.
het laatste wereldrijk
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
De Ben Adam Psalm 8.
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Preek.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Ik wil jou van harte dienen
1. 2 Psalm Maar ik vertrouw op U, JAHWEH, ik zeg: Gij zijt mijn God. 15 Mijn tijden zijn in uw hand...
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Geloof.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Het levende Woord.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
1. concilies in de tweede helft van de 4-de eeuw? 2.
Het evangelie van de opstanding
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
De Islam Circa 610 n. C..
De Islam Circa 610 n. C..
Transcript van de presentatie:

waarom de Bijbel en niet... de Koran?

* een kleine miljoen moslims in Nederland; Islam & Koran actueel... * een kleine miljoen moslims in Nederland; 1. inleiding 2

* een kleine miljoen moslims in Nederland; Islam & Koran actueel... * een kleine miljoen moslims in Nederland; * brandhaard nr. 1 van de wereld: het Islamitische Midden-Oosten; 1. inleiding 3

* een kleine miljoen moslims in Nederland; Islam & Koran actueel... * een kleine miljoen moslims in Nederland; * brandhaard nr. 1 van de wereld het Islamitische Midden-Oosten; * recente opleving van militante Islam (9/11); * enz. 1. inleiding 4

waar heeft je wieg gestaan? 1. inleiding 5

zijn er objectieve verschillen? wat is de waarheid? wat legitimeert de Bijbel? ...wil de echte God opstaan? 1. inleiding 6

de Bijbel een bibliotheek de Koran is een boek... de Bijbel een bibliotheek 2. de Bijbel is een bibliotheek 7

"de Schriften" (70 boeken) geschreven... ... in tijdsbestek van duizenden jaren ... door vele auteurs ... op talloze plaatsen ... met zeer diverse achtergronden en toch... 2. de Bijbel is een bibliotheek 8

de Schrift: één Auteur, één Boek!! Johannes 10 35 ... de Schrift niet kan gebroken worden... de Schrift: één Auteur, één Boek!! 2. de Bijbel is een bibliotheek 9

boodschap van een engel aan een mens Koran claimt: boodschap van een engel aan een mens de Bijbel bewijst zichzelf... A. historisch; B. profetisch. 3. de Bijbel bewijst zichzelf historisch 10

2Petrus 1 17 Want wij zijn geen vernuftig gevonden verdichtsels nagevolgd, toen wij u de kracht en de komst van onze Here Jezus Christus hebben verkondigd, maar wij zijn ooggetuigen geweest van zijn majesteit. 3. de Bijbel bewijst zichzelf historisch 11

1Johannes 1 1 Hetgeen... wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd hebben en onze handen getast hebben van het Woord des levens... 3. de Bijbel bewijst zichzelf historisch 12

Lucas 1 1 Aangezien velen getracht hebben een verhaal op te stellen over de zaken, die onder ons hun beslag hebben gekregen, 2 gelijk ons hebben overgeleverd degenen, die van het begin aan ooggetuigen en dienaren van het woord geweest zijn, >> 3. de Bijbel bewijst zichzelf historisch 13

Lucas 1 3 ben ook ik tot het besluit gekomen, na alles van meet aan nauwkeurig te hebben nagegaan, dit in geregelde orde voor u te boek te stellen, hoogedele Teofilus... 3. de Bijbel bewijst zichzelf historisch 14

De Koran verdraait de geschiedenis * Op grond van een 'engelverschijning' worden Bijbels geschiedenissen van Adam, Noach, Abraham, enz. veranderd (lees: vervalst); * Jezus zou niet zijn gestorven én opgestaan. 3. de Bijbel bewijst zichzelf historisch 15

Deuteronomium 18 21 Wanneer gij nu bij uzelf mocht zeggen: Hoe onderkennen wij het woord dat de HERE niet gesproken heeft? 22 Als een profeet spreekt in de naam des HEREN en zijn woord wordt niet vervuld en komt niet uit, dan is dit een woord, dat de HERE niet gesproken heeft... 4. de Bijbel bewijst zichzelf profetisch 16

Gabriël (. ) verscheen aan Daniël en voorzegde nauwkeurig o. a Gabriël (!!) verscheen aan Daniël en voorzegde nauwkeurig o.a. het tijdstip van de Messias en zijn sterven. Talloze profetieën (vanaf Genesis t/m Maleachi) legitimeren "het Woord des HEREN". 4. de Bijbel bewijst zichzelf profetisch 17

De Bijbel is geen wetboek maar Evangelie (=Goed Bericht)! vijf zuilen Islam: De geloofsbelijdenis De rituele gebeden Het vasten tijdens ramadan Het geven van aalmoezen De pelgrimstocht naar Mekka 5. de Bijbel is een Goed Bericht! 18

Galaten 1 8 Maar ook al zouden wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie verkondigen, afwijkend van hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt! Gabriël via Mohammed... 5. de Bijbel is een Goed Bericht! 19

NIET: christendom versus Islam MAAR: religie versus Evangelie 5. de Bijbel is een Goed Bericht! 20

herinnert aan offer van Ismaël (?!) door Abraham... 70 dagen na Ramadan, het offerfeest of feest van Ibrahiem (2010: 16 november). Duurt drie dagen... herinnert aan offer van Ismaël (?!) door Abraham... maar onbekend met betekenis van het offer... (dood én opstanding, de 3-de dag > Genesis 22) 6. slot 21