BROOD.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Life in the universe.
START DIA.
Harmonie van smaak en textuur
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Door: Veerle Schreuder
Rekenland vliegreis BERGMANS
Spaans 24-Kitchen.
Door: Tim Ties Deniz Jerom Sten
Hallo, ik ben Willy de spin.
Est gebeurt er allemaal voor je een product hebt?
Mijn stage bij antonuishof Naam: sharon van neijhof Klas: bruin Jaar: 2005 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je.
Het beste ei Bakker.
Stofwisseling.
Fossiele brandstof is:
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Ronde 1: aan het werk gaan.
Wat komt er allemaal bij kijken.  thuis :  Ingrediënten  Energiekosten  Aanschaf machine (afschrijving)  Bakker  + loonkosten  + onderhoud machines.
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen
Treinen in Nederland.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Heksen in de Middeleeuwen
Brood!!.
Carnaval Wat is de succes factor van carnaval?
Productiemiddelen H8 B129 – B131 Stan & Boudewijn.
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
5. Brood nodig Recept / gisting
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
WELKOM H3B 11 MAART STUDIEWIJZER NOG MAAR 4 LESSEN TE GAAN EN EEN LAATSTE PROEFWERK! WeekLes Week 10: 5 maartT/m opdr. 31 Week 11: maartT/m.
Mijn stage bij Naam: Klas: Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je stage loopt.
De Olympische spelen.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
3T Nask1 Hoofdstuk 3 Het Weer
Mijn stage bij Biemans Timmerfabriek Naam: Raymon Hoep Klas: Rood Jaar: ST 4 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar.
Mijn stage bij em-te wijk en aalburg Naam: danny Klas: 4a blauw Jaar: 4 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu.
Wij kleuren onze plant…;
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Fase 1 Ken de (detail)handel
Ontstaan van het heelal en de aarde
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Bloem is een wit poeder dat we gebruiken om brood te bakken.
2.5 Kosmische straling en organismen
Wortelpuree met vissticks
Balletjes in tomatensaus met puree
De Bedrijfskolom.
De apotheek de bezoeker het bedrijf de camera hetzelfde de supermarktde telefoon kosten het product het huiswerk de machine de fabriek.
Het Vroegere Boeren Landleven
Op de boerderij.
Macaroni met hesp en kaassaus
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
Van spoor tot paddenstoel
Van stal naar bord Ik maak een werkstuk voor plannex het gaat over het dier dat eerst op de boerderij lekker in het hooi graasde maar nu op je bord licht.
Thema 2 PLANTEN Basisstof 4 BLADEREN.
Een tikkeltje f i l o s o f i e (niet klikken).
48 HET RECEPTHet recept leert je hoe je iets lekkers moet koken. In een kookboek vind je veel recepten. Zaaien Verhaal.
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Paddestoelen
FINISHING PROFILES Van: Mootje, Hasib, Hein, Marieke, Sophie, Jaëla & Elia.
Meubelzaak. 1. De meubels 2. Materialen 3. De oprichting 4. Wat doe het bedrijf zelf? 5. Filmpjes 6. Slot/Bedankjes Inhoudsopgave.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
Trailer 'dansen op de vulkaan'
Basis Voedingsmiddelen Les 2 Graan en graanproducten
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Broodbereiding.
Woordenkist De Boerderij.
Transcript van de presentatie:

BROOD

De grondstoffen Brood bestaat uit 4 grondstoffen: Graan Water

Gisten zijn eencellig micro-organisme. In een omgeving zonder zuurstof kunnen ze energie halen uit suiker, door deze om te zetten in energie Zuurdesem Zuurdesem of zuurdeeg wordt gemaakt van melkzuurbacteriën.

Ander grondstoffen om brood te bakken: Suiker Meel Emulgator zout Melk Bloem

Van graan tot meel:

Hier ziet U hoe een graan plantje is opgebouwd.

Als het graan of koren rijp is word het geoogst. Het oogsten Als het graan of koren rijp is word het geoogst. De korenhalmen worden tot aan de grond afgesneden

Tegenwoordig gebeurd het oogsten van graan met machines Deze machines kunnen van alles Tegelijk: Maaien, dorsen en wannen. Zo’n machine noemt men een maaidorser

Door te wannen scheidt men de kaf van het koren. Het wannen: Door te wannen scheidt men de kaf van het koren.

Graan word opgeslagen in een silo: Opslaan: Graan word opgeslagen in een silo:

Het graan word gemalen maalderijen. Daar word alles computer bestuurd. Het malen: Het graan word gemalen maalderijen. Daar word alles computer bestuurd.

Het maken van brood:

Eerst gaat hij alle grondstoffen nauwkeurig afwegen Daarna voegt hij de juiste hoeveelheid gist toe.

Dan voegt hij zout en water toe.

Het meel gaat in de metalen meelkuip van de kneedmachine De machine wordt aangezet De grondstoffen worden nu met elkaar vermengt

Dan gaan de bollen naar een rijskast. In deze rijskast zitten de bollen 45 minuten in De bakker controleert nog of alles goed gaat. Dan worden de gerezen bolletjes platgewalst. Dit doen ze om de gasbelletjes goed te verdelen.

De deegrollen worden in deegblikken gedaan. Om nogmaals te rijzen. Dan gaat de hele wagen nog eens in een andere rijskast voor zo’n 60 minuten. Dit noemt men het narijzen. Tijdens het bakken worden de broden gaar. De buitenkant krijgt dan een knapperig korstje. En het brood gaat lekker ruiken.

Grote broden doen er zo’n 30 tot 45 minuten over om gaar te worden. De kleine broodjes gaan veel sneller. Die worden namelijk in 10 tot 15 minuutjes gebakken. En dan komen de vers gebakken broden uit de oven.

Het brood wordt verkocht Het brood word verkocht in de bakkerij:

Het brood wordt verkocht in de supermarkt:

Soorten brood

casinobrood lampionbrood stokbrood tarwerond tarwevloerbrood tarweknip Bruin Brood Wit Brood tijgerbrood lampionbrood knipwit casinobrood rondwit vloerbrood stokbrood wit vloerbrood maanzaad vloerbrood sesamzaad Weense snijder

Roggebrood Brabants roggebrood Gelders roggebrood Limburgs roggebrood Fries/Gronings roggebrood Meergranenbrood Panda brood Vikorn Waldkorn® donker meergranen Sovitalbrood Prokorn

Vloerbrood (grof volkoren) Zonnepittenbrood Volkorenbrood Allinson volkoren Boerenvolkoren Fijn volkoren Grof volkoren Super volkoren Vloerbrood (grof volkoren) Zonnepittenbrood Zo zijn er nog een aantal op te noemen Ook hebben alle provincies in Nederland weer hun eigen soorten brood Bijvoorbeeld hier in Limburg: Nonnenvotten Kombroodjes Limburgs roggebrood Sterren brood

Het allereerste brood

Het allereerste brood was een eenvoudig papje van meel en water. Het eerste brood Het allereerste brood was een eenvoudig papje van meel en water. Het eerste brood ontstond waarschijnlijk doordat iemand dit papje van meel en water morste op een hete steen die in het vuur lag. Het papje kreeg nu een knapperige korst en het smaakte best wel goed.

Dit was onze presentatie over “Brood” We hopen dat U er het een en het ander over heeft geleerd. Deze presentatie werd U gepresenteerd door: Noortje Hermans, Daisy Remmers en Anne Rosmulder.

Deze presentatie werd medemogelijk gemaakt door: