Menen Wald Lars Ledure – 3 mb 1. Deutscher Soldatenfriedhof Menen Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een militaire begraafplaats in de Belgische.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Arm en rijk in Nigeria.
Advertisements

De Eerste Wereldoorlog: Oorlogsvoering, revolutie en vrede
De tijd van de wereldoorlogen
De Metro van Moskou Wie als toerist naar Moskou gaat kan niet om de metro heen. Die is een bezoek meer dan waard. Klik en kijk.
HET MODERNE LUXUEUZE HEIST-AAN-ZEE! 2013
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA
Forumdag Herinneringseducatie 23 april Het project 100 jaar Groote Oorlog ( ) Tinne Jacobs | adjunct-coördinator.
Het ontstaan van de aarde (2)
De eerste Wereldoorlog
1940 Deel 1 Duitse opnamen 1940 Deel 1
1 COVER: Selecteer het grijze vlak hiernaast met rechtsklik & kies ‘change picture’ voor een ander beeld of verwijder deze slide & kies in de menubalk.
Global e-Society Complex België - Regio Vlaanderen e-Regio Provincie Limburg Stad Hasselt Percelen.
Hoofdstuk 6: The great war.
Het leven in de stad.
SOCIO-ECONOMISCHE SITUATIE IN EIGEN OMGEVING
Het Romeinse Rijk.
Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende.
Standenmaatschappij De Maya-samenleving was een standenmaatschappij, dat wil zeggen dat er in lagen werd geleefd. De hoogste laag, de belangrijkste mensen,
De Ijzertoren Plaatsen van Herinnering. OVERZICHT VAN DE INHOUD INLEIDING 1. De “Groote Oorlog” 2. De geschiedenis van de Ijzerbedevaarten en de IJzertoren.
Dylan Spriet 3MB1. (Nl)  In het zuidwesten van de provincie  Dicht bij Heuvelland  11 deelgemeenten  Middeleeuws verleden (Lakenhalle, Grote Markt,
Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten.
Een stukje wereldgeschiedenis in onze Scheldeweg?
Kenmerk 40 Twee Wereldoorlogen Les 3 – Verloop – deel 2
Interbellum en Vrede van Versailles.
Historisch Overzicht: Europa en de wereld
Zelfde grond, andere tijden
Oefeningen F-toetsen ANOVA.
De Verenigde Staten en hun federale overheid Wereldmacht in opkomst § 2.4.
De Republiek in een tijd van vorsten
2. Oorlog zonder soldaten
Kenmerk 3 Het Ontstaan van de eerste stedelijke gemeenschappen / samenlevingen Les 3: Mesopotamië:
De Romeinen Door Dunya en Silke.
Zondag 13 Januari Het nieuws DEN HAAG - De twee militairen die zaterdag om het leven kwamen in Afghanistan zijn getroffen door zogenoemd 'friendly.
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
2000 X (1,06) 3 = 2.382; = 1.882; X (1,06) 2 = 2.114,65; 2.114, = 3.114,65 (PER 1/1 2006); 3.114,65 X (1,05) 3 = € 3.605,60.
Les 1 De wereld staat in brand
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 24 september.
Funerarium te Amsterdam Real Estate & Housing – Bsc 6.
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
Resultaten Onderzoek Oorlog en Vrede in de Westhoek 2006 Persvoorstelling dinsdag 24 april 2007 om 10u30 Lakenhallen Ieper.
De Eerste Wereldoorlog een herhaling
Klik voor verdere info. Vertrekplaats: Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede (Beverenstraat, 8830 Hooglede) Inschrijven: Ofwel via de facebookpagina.
Door Norbert Callebaut Tyne Cot Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog gelegen in het Belgische dorp.
door Norbert Callebaut Deel 1 Dit museum dat al enkele jaren bestaat, werd in het vooruitzicht van 2014 volledig heringericht en onlangs officieel.
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”
Monumenten in de Westhoek
Vraagstukken: intrest
H.4 Inkomensverdeling Nederland is een van de landen ter wereld met een tamelijk gelijke inkomensverdeling Het gemiddelde inkomen kwam in 2012 uit op
Geschiedenis En Kaart Na de val van Antwerpen in 1585 werd het scheepvaartverkeer van en naar Antwerpen geblokkeerd door de Noordelijke Nederlanden.
Resultaten Onderzoek Oorlog en Vrede in de Westhoek 2006 Presentatie 15 juni 2007.
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
0p een kille dag, in de maand maart,trokken we naar een plaats waar we wellicht het beste kunnen aanvoelen wat de ‘Grote Oorlog’ voor de gewone soldaten.
door Fea West – Vlaanderen 2 Waterpachtgoed, Rollegem-Kapelle.
We gaan geweldig! We kunnen niet kapot!
Infovergadering Begraafplaats Westerlo dinsdag 31 maart 2015.
Tijd van wereldoorlogen,
NeutraliteitspolitiekNeutraliteitspolitiek Nederland kwam net buiten het Von Schliffenplan te liggen. Duitse troepen trokken onder Zuid-Limburg door Belgie.
België.
Herinneren voor de Toekomst
België.
Vlaanderen in het begin van de 20e eeuw
Foto’s van ‘Londerzeel en WO I’ (=vorige =volgende ESC=stoppen)
Toeristisch autocircuit
DE TWEEDE WERELD OORLOG
Foto’s van ‘Londerzeel en WO I’ (=vorige =volgende ESC=stoppen)
BRENG HULDE AAN HEN DIE VOOR ONZE VRIJHEID !
De Lange Max, Koekelare Tekst: Wikipedia
Vlaanderen in het begin van de 20e eeuw
Thema 10 Blok 2: Tweede Wereldoorlog
Transcript van de presentatie:

Menen Wald Lars Ledure – 3 mb 1

Deutscher Soldatenfriedhof Menen Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een militaire begraafplaats in de Belgische stad Menen en deels op grondgebied Wevelgem. Er rusten bijna gesneuvelde Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog, waarmee het het grootste is van Vlaanderen. De begraafplaats is een groot groen gazon met daarin de vele kleine grafstenen met de namen van de soldaten. Daartussen staan enkele kruisjes en eiken en kastanjebomen. In het midden staat een achthoekige herdenkingskapel.militaire begraafplaatsBelgischeMenenWevelgemDuitseEerste Wereldoorlogeikenkastanjebomen De militaire begraafplaats werd tijdens de oorlog in gebruik genomen in juni 1917 tot juni Op het einde van de oorlog lagen hier meer dan Duitse en 30 Britse militairen begraven. In de jaren '20 werden de 30 Britse gesneuvelden overgebracht naar Tyne Cot Cemetery (1) en Harlebeke New British Cemetery (29). Omstreeks 1930 werden de graven van de Duitse militaire begraafplaatsen in Wevelgem, Moorsele, Izegem, Kuurne en Rollegem-Kapelle naar Menen overgebracht, waardoor de begraafplaats bijna graven telde.1917 In de periode werden de bijna 200 Duitse militaire begraafplaatsen en ereperken van de Eerste Wereldoorlog die verspreid lagen over België (behalve een aantal specifieke gevallen en de begraafplaatsen in de provincie Luxemburg) herleid tot vier. Ongeveer stoffelijke resten van de begraafplaatsen werden overgebracht naar de begraafplaatsen van Langemark, Vladslo, Hooglede en die van Menen. In Menen kwamen gesneuvelden uit 53 kleinere begraafplaatsen terecht. Onder leiding van de Duitse architect Robert Tischler werd de begraafplaats heraangelegd en het achthoekige mausoleum en een ontvangstgebouwtje werden opgetrokken. Rond de kapel liggen acht sarcofaagdeksels, waarop de namen en plaatsen van de 53 begraafplaatsen staan vanwaar de gesneuvelden waren overgebracht. De grafstenen werden in 1991 vernieuwd.LangemarkVladsloHoogledemausoleum

gesneuvelden fallen soldiers