De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Metro van Moskou Wie als toerist naar Moskou gaat kan niet om de metro heen. Die is een bezoek meer dan waard. Klik en kijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Metro van Moskou Wie als toerist naar Moskou gaat kan niet om de metro heen. Die is een bezoek meer dan waard. Klik en kijk."— Transcript van de presentatie:

1

2 De Metro van Moskou Wie als toerist naar Moskou gaat kan niet om de metro heen. Die is een bezoek meer dan waard. Klik en kijk.

3 Baumanskaya Met de bouw van het 256 kilometer lange metronet werd in 1930 begonnen. Het omvat 138 stations. De mooiste liggen in het centrum.

4 Baumanskaya De bezoeker heeft de indruk zich in een paleis met grote zalen en diepe gangen te bevinden.

5 Belorusskaya De rijkdom is verbluffend: marmer en lusters, prachtige decoraties. Medaillons, mozaieken, colonnades en beelden herinneren aan belangrijke momenten uit de Russische geschiedenis.

6 Belorusskaya De bronzen beelden van het station op het Plein van de Revolutie stellen de ‘Rode wachten’ uit oktober 1917 voor. In station Komsomolskaya kan men Koutouzov zien, de overwinnaar van Napoleon, en op station Kievskaya Peter de Grote tijdens de veldslag van Poltava. Station Teatralnaya is versierd met beeldjes van dansers uit alle sowjetrepublieken, die bloemenkroontjes dragen.

7 Dobrininskaya De diep uitgegraven metro bood de Moskovieten tijdens de tweede wereldoorlog een schuilplaats tegen de Duitse bombardementen. De indrukwekkende diepte verklaart het grote aantal roltrappen en de bijna afwezigheid van trappen.

8 Dynamo Jaren is er gewerkt aan de uitbreiding van het net naar de buitenwijken en ieder jaar kwamen er nieuwe stations bij. Naarmate de buitenwijken verder van het centrum af liggen wordt de architectuur soberder.

9 Electrozavodskaya De Moskouse metro bestaat uit 9 lijnen, die elk met een eigen kleur worden aangeduid. Dat vergemakkelijkt de oriëntatie aanzienlijk.

10 Kievskaya Er wordt gereden tussen 05:30 uur en 0:30 uur. De wachttijd tussen de treinen is ongeveer 1 minuut.

11 Kievskaya Klik verder om meer te zien van dit fenomeen.

12 Kievskaya

13 Komsomolskaya

14 Komsomolskaya

15 Komsomolskaya

16 Komsomolskaya

17 Krasnopresnenskaya

18 Mayakovskaya

19 Novoslobodskaya

20 Oktiabrskaya

21 Park Kultury

22 Paveletskaya

23 Ploshad Revolutia

24 Prospekt Mira

25 Semionovskaya

26 Taganskaya Dit is het einde van deze virtuele tour langs de metrostations…


Download ppt "De Metro van Moskou Wie als toerist naar Moskou gaat kan niet om de metro heen. Die is een bezoek meer dan waard. Klik en kijk."

Verwante presentaties


Ads door Google