ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het dekken van de tafel Het tafelkleed
Advertisements

TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Een keersom uitrekenen… tafel van 5
GMP and HACCP in school restaurants
Gezonde voeding.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
Zuivelproducten en Eieren
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Thema HACCP
Groenten.
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Hoofdstuk 8 Regels Ontdekken Sebnem YAPAR.
Keukengerei. Ladles and skimmers Bowls, colanders Chopping boards Knifes and peelers Meat cleavers, tenderizers Spatulas, turners Pans, roasters Cooking,
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
W i n t e r s w ij k Augustus Voorbereidingen: Het begint met het “konten” van de ruim bloemen. Dat wil zeggen, dat van alle bloemen.
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Thema HACCP
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Meten BMI Dat is in de veilige zone, want de BMI zit tussen 18,5 en 25
Opdracht 1 37 o a) 1,00 cm = 5,0 N ^ c) De lengte van F span is 5,25 cm 1,00 cm = 5 N ^ 5,25 cm = 26,5 N ^ d) De lengte van F voorwerp is 6,49 cm 1,00.
1x5= 2x5= 3x5= 4x5= 5x5= Om te controleren: Ga met je muiswijzer over de som tot het een handje wordt. Klik dan en je ziet het goede antwoord! 6x5= 7x5=
Groenten. Welke groente is het? Klik op het vraagteken voor het antwoord.
Thema 2: Voeding en Vertering
Mijn spreekbeurt : De hond
De Engelse fotograaf Car Warner maakte een reeks foto’s
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Vergroten en verkleinen
Verse worstenbroodjes
Gelijkwaardige formules
Paasdecoratie.
Schaalberekeningen Hoofdstuk 1 Australië.
IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013
Kruiswoordraadsels eten & drinken
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
1. Water drinken is gezond.
De kleine dingen van oma's!
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
Balletjes in tomatensaus met puree
Woordenschat groep 5, thema 7, les 3
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Dagelijks leven Gemaakt door: Joselien Sharon Zico Jimmy.
Programma Uitleg over verschillende onderwerpen Vragen beantwoorden
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 1 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Baardagaam Dit is een baardagaam.
Goedemorgen! Het is de bedoeling dat je in de volgende lessen iets gaat bouwen. Je ziet het voorwerp in elke foto op de volgende dia. Auteur: mascil team.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
De kleine dingen van oma's!
Surinaamse groenten.
Snijden met stanleymes
Herfst Planten in de tuin.
Groentestempels Opdracht: (Let op: Kinderen kunnen deze opdracht niet alleen doen.) Hier gaan we stempelen met groente en fruit! Neem de Chinese kool,
De kleine dingen van oma's!
Wat hebben we tot nu toe gedaan?
Werkwoorden en woordenschat
Het eten.
Werkwoordspelling: zinnen met één persoonsvorm
Transcript van de presentatie:

ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)

Koksmes Het Koksmes is het meest gebruikte mes in de keuken. In de keuken wordt het voor veel snijwerk gebruikt. Het formaat van het mes is afhankelijk van het product dat ermee gesneden moet worden. De lengte van het lemmet is tussen de 10 en 36 cm. Het lemmet is het snijdgedeelte van het mes. 2 Snijdgereedschappen.

Batter Een batter is een groot, zwaar koksmes. Je kunt er mee snijden, iets pletten of hakken. De lengte van het lemmet is cm. 3 Snijdgereedschappen.

Golfmes of kartelmes Dit mes is bedoeld voor het snijden van zachte producten met een harde korst, zoals bood en cake. Het wordt in de keuken ook vaak een broodmes genoemd. De lengte van het lemmet is cm. 4 Snijdgereedschappen.

Trancheermes Dit mes is bedoeld voor het snijden van zeer dunne plakjes ham, zalm en andere gerechten die heel dun gesneden moeten worden. Lengte van het lemmet is 30 cm. 5 Snijdgereedschappen.

Aardappelschilmesje Dit mes wordt gebruikt voor het schillen van aardappelen, fruit en andere kleine snijdwerkzaamhede n. Lengte van het lemmet is tot 15 cm lang. 6 Snijdgereedschappen.

Officemesje Dit mesje wordt gebruikt voor al het kleine snijwerk. De lengte van het lemmet is 10 cm. 7 Snijdgereedschappen.

8 Speciaal snijdgereedschap Wordt gebruikt voor het schillen van aardappelen, wortel en komkommer. Dunschiller Kolomsteker Deze wordt ook wel appelboor genoemd. Hiermee kun je een klokhuis uit een appel steken. Citroentrekker Met een citroentrekker kun je reepjes snijden uit een komkommer, wortel of citroen. Eiersnijder Een eiersnijder verdeelt een gekookt ei in plakjes of partjes met behulp van dunne ijzerdraadjes. Glaceer- of paletmes Het glaceermes of paletmes heeft geen snijvlak. Het wordt in de keuken veel gebruikt bij het keren van aardappelen, vlees of flensjes. Handschaaf Met de handschaaf kun je raspen en dunne plakken schaven.