Horizontaal en Verticaal alignement

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Veertiende voortgangsrapportage over het Masterplan Antwerpen
Advertisements

Iemand heeft met haar vinger tussen de deur gezeten.
Zichtlengtes in het wegontwerp
stand van zaken februari 2008
Van de economische crisis, de dingen die niet voorbij gaan…
Van mbo naar hbo; enkele kanttekeningen
7 juli 2014 NTA Quiz Wat weet u van de NTA?. 7 juli Eén van de kernonderdelen van een VMS is… een rapportagematrix een risico-inventarisatie.
Universiteit van Tilburg
Schoolwatersport Schoolwatersport GESCHIEDENIS SCHOOLWATERSPORT Pilot 1994: animo scholen? 1995: uitbreiding locaties 1997: HSP’s  overdragen.
Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel.
Voorlichtingsavond Een leerweg kiezen Basis Kader Gemengd Theoretisch.
Warmtebronnen Als je iets wil verwarmen heb je een warmtebron nodig.
Trash day: de resultaten. De balans voor onze afdeling: voor 14 juli
Westland en Midden-Delfland
Verkenning regionale wegenstudie in het stedelijk gebied 2012
INFOAVOND ZUTENDAAL: Aanleg fietspaden en wegverbetering Stalkerweg
Het project HSL-A16 In West-Brabant wordt de komende jaren: de HSL aangelegd; de A16 verbreed van 2x2 naar 2x3 rijbanen; knooppunt Princeville gerealiseerd;
Projectmatig werken...en dan?
Les bij de Geschiedeniscanon van de Utrechtse Heuvelrug De wegen op de Utrechtse Heuvelrug.
Fusion’s False Dawn Herhaling titel van presentatie Sven Pletincx 1 ste BA Ingenieurswetenschappen Moyer, Michael. “Fusion’s False.
Welkom bij het middag programma van het VDCM Symposium 2008
Kathleen Van Heule Diensthoofd Internationalisering 14 maart 2014
Onderzoeksdata in de Bibliotheek: Tijd voor een nieuw Informatie-specialisme? Ervaringen uit de praktijk Rob Grim Research Data Specialist/e-Science Coordinator.
E-Procurement als beleidsinstrument Studiedag voor lokale overheden.
Problematiek A20 / A13 Ontwerp Groep 23, Afdeling CiTG.
5 maart Ruud van Zijl Projectmanager MMS. Ontwikkelingen 2008 Robuust maken server park uitgevoerd Plaatsing in Datacenter uitgevoerd Migratie.
Onderzoek naar regeldruk in gemeenten Riek Siertsema – voorzitter MKB-Noord 8 november 2013.
Onderzoek naar regeldruk in gemeenten Dolf Kloosterziel, regiomanager MKB-Nederland/Noord-Holland 8 november 2013.
kijk wij presenteren u wij presenteren u... Mediation en de gemeente Zwolle Wat doet Zwolle?
Denken en dienen Romeinen
Romeinen Dienen en liefhebben hetzij wie onderwijst, in het onderwijzen… (12:7) Laat oudsten die uitstekend voor-staan, dubbele eer.
Romeinen Stellen en vernieuwen Evangelie is Gods kracht tot redding voor eenieder die gelooft.
1 Lectoraat MassaTransportVeiligheid Kennis Netwerk Bijeenkomst 3 februari 2011 Nils Rosmuller.
Doel Rijksprogramma Beter Benutten
Stand van zaken verbreding A27
Weidevogelbeheer in Vlaanderen
In de Atlas der Buurtwegen van Belsele van 2 april 1845 wordt voetweg nr. 42 als volgt omschreven: Richting:Sentier du chemin dit Hoogebockstraet à celui.
Waarom een samenwerking tussen gemeente Liedekerke en Natuurpunt? Johan ASSELBERGHS Milieuambtenaar gemeente Liedekerke Donderdag 14 december.
Leg een steriel gaas op de wond.
Leg een steriel gaas op de wond zoals dit behoort.
Zie je een ring of horloge?
Ouderavond Klas 5 20 januari 2010 Welkom I. Kaandorp coördinator 5 H. Claassen decaan A. Verbrugge coördinator PWS.
Varianten-studie dubbele overweg
De Telescoop Jori van der Meer Beta1op1-project.
Concept-Regelscenario, situatie 2D: Filevorming Westbaan A13 (tussen Delft-Zuid en A20) Hart rond Delft 30 juni 2005 Omschrijving Met name in de avondspits.
Concept-Regelscenario, situatie 5: blokkade A13 tussen Delft-centrum en Delft Noord door ongeval Hart rond Delft 30 juni 2005 Omschrijving blokkade op.
Onderwerpen workshop 2 Categorieën Blog pagina’s Meer met artikelen Hyperlinks Modules Gebruikersbeheer Joomla Workshop 2.
Keith Haring (°1958 – ) 'kunst voor iedereen'
Talentproject Traject voor talentvolle en ambitieuze studenten in hun afstudeerperiode Belangrijkste doel: leren van de ervaring van een topexpert.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Klimaatverandering.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Deltabeslissing.
verbandmiddelen De meeste verbandmiddelen zijn kiemvrij. (steriel)
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Zwakke Schakels.
Blokken bij AIJV skatings Wat doet een blokker in de praktijk?
Alles over declareren Bijeenkomst Ardennen 14 mei 2014 Ad Vermaas.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden De vernieuwde balgkering.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Pompen of Verzilten.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Aquacultuur: de.
13 november Waterbouwen en onderhouden 13 november Waterbouwen en onderhouden Analyse Overstromingen Engeland Jaap Flikweert Royal HaskoningDHV.
Waar gehakt wordt… Martin Heuver 25 november
Vernieuwing Leidseplein Voorstel verplaatsing tramhaltes
EEN STERKE BASISVORMING VOOR DUURZAME KANSEN OP DE ARBEIDSMARKT Werkseminarie PAV – AKOV – 20/11/2014 Jeroen Lavrijsen HIVA – KU Leuven.
| faculteit der letteren geschiedenis Democratische Revoluties en Verlichting: terug in de tijd Dirk Jan Wolffram 20 november 2014.
Rondrit van GOL naar Beter Drunen West. Overzichtskaart rondrit start.
Procedure en planning Rijkswaterstaat Waar staan we nu? 1.Startnotitie 2008/ zienswijze ingediend Richtlijnen MER Trajectnota / MER. Aug 2011/ zienswijze.
Kan een werelddeel krimpen?
Woordformules 172-.
leider en tegenspelers
parkeergarage Kromhout.
Transcript van de presentatie:

Horizontaal en Verticaal alignement Tracé ontwerp Horizontaal en Verticaal alignement Afdeling Transport & Planning

Inleiding Studie gebied April 4, 2017

Probleemstelling Verkeersintensiteit In de studie gebied Hoge intensiteiten op A13/A16 en gedeelte van A20 tussen de knooppunt Terbregseplein en Kleinpolderplein April 4, 2017

Mogelijke varianten voor het trace Er zijn vier mogelijke varianten voor het tracé onderzocht. De rode tracé is als beste uitgekozen. April 4, 2017

De tracé (verticaal alignement) April 4, 2017

Voordelen van de nieuwe tracé Het gedeelte van de A20 tussen Knooppunt Terbregseplein en Kleinpolderplein wordt ontlast. het verkeer dat richting het zuiden en zuid westen van het land gaat, zich verdeelt in twee groepen. Waarbij ook A13 ontlast wordt. Een groep neemt A13 en gaat verder op de bestaande wegen, door A20 – A4 – A15 – en A29 en vandaar verder naar het zuiden van het land.(eventueel richting België en Frankrijk). De tweede groep gaat vanaf A13 de nieuwe tracé op, hij bereikt de A16/A20 op de knooppunt Terbregseplein en gaat vandaar verder in A16- A59 en verder naar het zuiden van het land. De vorm van de nieuwe tracé levert ook een bijdrage aan de goede doorstroming van het verkeer. De reistijd wordt korter voor autobestuurders. April 4, 2017

Horizontaal alignement Vanaf A13 richting knooppunt Terbregseplein heeft men te maken met de volgende onderdelen overgangsboog-boog-overgangsboog-rechtstaand-boog April 4, 2017

Horizontaal alignement - Vanaf de A13 begint de boog met een overgangsboog met lengte van 222,2m. De overgangsboog gaat over in een boog met een straal van 2000m. Er komt daarna weer een overgangsboog die overgaat in een rechtstaand van 1600m. De rechtstaand sluit direct aan op een ruime boog van 4000m. April 4, 2017

Verkanting De snelweg krijgt een verkanting van 2,5% op De aansluitingen bij A13 en A16 De rechtstaand tussen de twee boogstralen Bij de boogstralen,krijgt de weg een positieve verkanting van 2,5% April 4, 2017

Verticaal alignement Om de hoogte tussen het maaiveld en de A13 aan de ene kant, en de overgang tussen het maaiveld en tunnel te overbruggen, zijn horizontale en verticale bogen nodig. April 4, 2017