Het verteringsstelsel

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Enzymen (in het spijsverteringskanaal)
Advertisements

Spijsvertering 22 maart 2011.
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Spreekbeurt: De kip en het ei
Enzymen voor de vertering
Het spijsverteringsstelsel
Transcriptie DNA overschrijven.
De geboorte.
Alcohol en uitscheiding
Verkleining van voedingsstoffen
2rootje ‘Die-eet’ De spijsvertering.
Tropische orkanen Paragraaf 4.
Op reis van MOND tot KONT
Thema 2: Voeding en Vertering
Het functioneren van de gezonde darm
z-0&feature=related z-0&feature=related.
Overzicht van de stofwisseling
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
Hoorcollege Voeding en Vertering
Inleveren verslag opdracht 9
Inhoud les Herhaling Uitleg Film Opdrachten Huiswerk.
Hoe vervoert je verteringsstelsel voedsel
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Koolhydraten
J Bügel Noorderpoortcollege
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Het verteringsstelsel
Voeding & Vertering.
Les 1 Spijsveteringsstelsel Voeding klas V31. Wat gaan we doen?  Laat zien wat je weet  Spijsvertering koe.
Ons lichaam heeft energie en bouwstoffen nodig om te kunnen werken en in stand te blijven Bouwstoffen en energie halen we uit drinken en eten 1.Water.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
VERTERING. CELLEN WEEFSEL orgaan organenstelsel.
Thema 5 Voeding en vertering
Anatomie en Fysiologie
Het verteringsstelsel
Quiz: de voedingsstoffen
Dikke darm en de lever.
Het menselijk spijsverteringsstelsel.
Spijsvertering.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Thema 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Biologie Algemeen.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Thema 4 Voeding en vertering En van mond tot kont
koolstofdioxide + water glucose + zuurstofgas
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Thema 4 Voeding en vertering
Voeding en vertering Hoofdstuk 2.
Biologie voor jou; Thema 2.
Thema 4 Voeding en vertering
Vertering van voedingsstoffen
Hoofdstuk 6.8 Spijsverteringsenzymen
Koolhydraten.
Voeding en vertering.
Vertering en opname van voedingsstoffen in het bloed
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
Spijsvertering Bijgewerkt
Thema 2: Voeding en Vertering
Thema 2 Voeding en vertering
De organen voor vertering
Deel 3: Spijsvertering van het rund en het varken
Transcript van de presentatie:

Het verteringsstelsel Voeding en vertering basisstof 6 Het verteringsstelsel

Het verteringsstelsel van de mens

Het darmkanaal Lang kanaal van mond tot anus Eiwitten, koolhydraten en vetten moeten eerst worden verteerd . Ze worden omgezet in verteringsprodukten De voedingsstoffen worden opgenomen door de wand heen in het bloed http://www.youtube.com/watch?v=21iwdx3Cirg&feature=related

vertering hoe? Vertering : door mechanische bewerkingen  gebit door verteringssappen Gemaakt in verteringsklieren Verteringsappen bevatten enzymen De enzymen in de verteringssappen zorgen ervoor dat de vertering sneller verloopt

darmperistaltiek In darmkanaal : Lengtespieren kringspieren Deze trekken beurtelings samen waardoor de voedselbrij voortgeduwd wordt

Peristaltiek hoe? Vlak voor de voedselbrok trekt de lengtespieren zich samen ( darmkanaal wijder) Vlak achter de voedselbrok trekken de kringspieren zich samen ( darmkanaal nauwer) http://www.youtube.com/watch?v=-7TMLp-41zg&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=o18UycWRsaA&feature=related

Onverteerde resten Voedingsvezel prikkelen de darmwand,  darmperistaltiek bevorderd  goede stoelgang