Wij werken met SIS Excellentieprogramma’s in SIS

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mei 2013 GOED VERKORT? over (ver)korte opleidingen in het HBO.
Advertisements

Kwaliteit en onderwijstijd
HAVISTEN COMPETENT
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
OUDERINFORMATIEAVOND
U-Talent Academie OP SCHOOL EN DE UNIVERSITEIT
1 Honoursonderwijs, wie profiteert? Woudschoten 2013.
BPV2013 versie BPV als onder deel beroeps opleiding •Registratie •Wettelijk kader Oud •Wettelijk kader nieuw BPV 2013 versie 1.0.
KEIHARDE KENNIS KWIS Dag van de Beroepskolom 2009.
Presentatie schoolsysteem
Basiskwalificatie onderwijs in een internationale context Lezing 31 oktober 2006 Riekje de Jong.
Voorlichting B3.
Studieloopbaancoaching
ACHTERSTANDBESTRIJDING EN REFERENTIENIVEAUS voor taal en rekenen in het VO Wat staat scholen te doen? Flitspresentaties september / oktober 2012 –
Verzoekschriften Communicatiewetenschap / FMG Wendy van der Linden
Vereisten van individuele studenten aanpassen
Investeren in sociale mobiliteit en emancipatie
VSV raakt ons allemaal 14 februari 2013
VTB Technasium Vakcollege
Actieplan MBO – concept concept. Actieplan MBO : basis voor kabinetsbeleid komende periode T.o.v. van eerdere versies hebben wij door lobby nog.
Goed onderwijs maken we samen!
Van wie is de kwaliteit van het onderwijs?
Gereglementeerd dubbel tellen Wolter Kaper SIS-LFB voor de FNWI.
Praktische zaken Tineke Choi MSc studieadviseur.
Handige query’s Pieter Rotteveel 29 november 2012.
Presentatietitel: aanpassen via Beeld, Koptekst en voettekst 1 VOORLICHTING B3 KEUZERUIMTE maart 2014 Tineke Hoeksma, studieadviseur.
VOORLICHTING B3 Gert Brinkman Mark Tempelman
Workshop Rienk van Marle en Joris Verwijmeren Themadag Onderzoek 18 november 2010, Amsterdam Themadag Onderzoek 2010 Van Marle&Verwijmeren.
Good practice Didactiek voor talentontwikkeling
Titel auteur oktober /10 Verbinden van Onderwijs en Onderzoek Ontwerpgerichte kennisontwikkeling, praktijkgericht onderzoek door studenten en docenten.
HOGER BEDRIJFSDIPLOMA Hans Daale 8 april Na te lopen… Waarom nu een discussie over een HBd Waarom nu een discussie over een HBd Wat is dan eigenlijk.
Associate degree… en wat nu? Hans Daale Leido Expert-Meeting 13 april 2011.
4 VMBO-TL/GL Voorstellen: Tiny Arts Teamleider Examenzaken Programma Intersectoraal (PIT) TheoretischeLeerweg Welkom in (stam)lokaal mentor.
Wij werken met SIS I Controle inschrijfvereisten 29 november
Handige queries en rapportages 27 Maart Waar kun je op querien en rapporteren? 2.
In 4 jaar van vmbo 3 naar HBO
1 Afstudeervoorlichting Afstuderen 2 Personen: SLB coach 4-de jaar INF, TI: Stage/afstudeercoördinator INF, TI: A. van Raamt kamer K.1.07 tst (
Informatieavond CAE, Internationale Stage en IB voor 4VTTO 15 Februari 2013.
Presentatie 9 juni 2011 Excellente onderwijsprogrammering Bijeenkomst van sectievertegenwoordigers in het kader van de PSG-Expeditie donderdag 9 juni 2011.
Kwaliteit in examens, borgen en stimuleren. Kwaliteitsborging EVC-procedures EVC in het MBO 22 mei 2007 Henk van Leeuwen Manager externe betrekkingen KCE.
Welkom Eindexamenjaar en keuzes maken. Begeleiding bij het kiezen: Mentor en decaan werken nauw samen Mentor: meer de procesmatige kant……. Hoe staat het.
Studiecoach Bijeenkomst
Gert Brinkman Mark Tempelman Mei 2014
Honours Programme Delft
Welkom! Ouderavond klas 6 – Gedeelte: (Studie)keuze en LOB Dhr. Hegge of
Het bacheloreindproject (BEP) 1BT04 / 1GT04
Examen BB en KB 2015 Examenjaar 2015 BB KB.
Sirius audit commissie: lessons learned Ariana Need.
Verkorte vwo-route gericht op de tekortvakken
Honoursonderwijs aan Nederlandse universiteiten
Honoursonderwijs in HBO
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten
Honoursprogramma voor propedeusestudenten
Honours Programme Delft
Vrije gedachten bij vmbo-mbo-Ad Hans Daale Leido.
Persoonscertificering. Waartoe? Nederland heeft Q nodig Wij zijn trots op ons werk en beroep Wij zijn vakgenoten die een hoogwaardig niveau nastreven.
Informatica Technische Informatica Business IT & Management Afstudeerfase Introductie 2015.
Startpunt  Het hbo kent opleidingen  Er zijn twee routes naar de Bachelor  1 - Het vierjarige Bachelorprogramma  2 - Het programma dat is opgebouwd.
High School Eindhoven. High School Eindhoven De missie van onze school Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling.
Naar het Hoger Onderwijs Wat komt er bij kijken?.
Honoursprogramma BML Februari Een verzameling activiteiten om je verder te ontwikkelen bovenop je bachelor-opleiding. In ieder geval ontwikkeling.
Informatica Technische Informatica Business IT & Management Afstudeerfase Start februari 2016.
Competentieprofiel CMD
PERC (voorwaardelijke inschrijving)
Bunnik,
Kiezen voor keuzedelen
Entreeschool: samen naar een goede basis
Werken zonder te beperken – Het programma
Minor in het buitenland
Transcript van de presentatie:

Wij werken met SIS Excellentieprogramma’s in SIS Pieter Rotteveel, projectmanager onderwijslogistiek

Excellentieprogramma’s Ambitie Uitdagend onderwijs bieden aan studenten die zich maximaal willen ontplooien en voor wie het nominale curriculum onvoldoende uitdaging biedt. Verborgen talenten opsporen en aanmoedigen het talent te ontwikkelen. Emancipatie bevorderen van alle studenten: oog hebben voor talenten van alle studenten, ook van hen die door hun sociaal-economische, etnische of culturele achtergrond nog onvoldoende als talent gezien zijn. Het bieden van toonaangevend, uitdagend onderwijs voor iedereen. Stimuleren van talentontwikkeling van alle studenten. Het excellentieprogramma vervult hierbij een voortrekkersrol.

Excellentieprogramma’s In Sirius-programma omgezet naar prestatie-indicatoren: In 2014 6% van alle studenten deelneemt aan een excellentieprogramma voor het eerste of tweede jaar (Studium Excellentie) 5% van de studenten deelneemt aan een honoursprogramma (derde en vierde jaar)

Soorten excellentie Studium Excellentie programma, dat wil zeggen: een programma dat studenten naast het reguliere programma van de propedeuse en het eerste jaar van de hoofdfase kunnen volgen. Het programma omvat minimaal 168 studiebelastingsuren (equivalent van 6 ec) en is extra-curriculair. Honoursprogramma: Intra-curriculair honoursprogramma, dat wil zeggen: het geheel of een deel van het studieprogramma van de hoofdfase. Het programma omvat minimaal 840 studiebelastingsuren (30 ec), of Extra-curriculair honoursprogramma, dat wil zeggen: een programma dat studenten naast hun hoofdfaseprogramma kunnen volgen. Het programma omvat minimaal 420 studiebelastingsuren (equivalent van 15 EC) en voldoet aan de criteria vanexcellentieprogramma’s in de HvA en is ook als zodanig door het CvB erkend. 3. Opleidingen die leiden tot een diploma op zowel hbo als wo bachelor-niveau.

Studium excellentie 1e en 2e jaar geen toelatingseisen extra-curriculair minimale omvang van 168 uur (6 ects) SE certificaat SE-lezingen staan open voor studenten uit andere domeinen NB: De examencommissie van de opleiding van de student is verantwoordelijk voor de certificering en de kwaliteit van de toetsing in het SE. Er is een Regeling Studium Excellentie van kracht waarin de examinering van de excellentieprogramma’s is vastgelegd.

Honoursprogramma Derde- en/of vierdejaars studenten specifieke toelatingseisen met betrekking tot studieprestatie en motivatie Een honoursprogramma kan bestaan uit (een combinatie van) een opzichzelfstaand programma, uit extra onderdelen bij een regulier programma (bijvoorbeeld een kop op een minor, stage of afstudeeropdracht) en/of onderdelen van een honoursprogramma in een ander domein. Het honoursprogramma is intra- of extra-curriculair Het honoursprogramma kent een minimale omvang van 420 uur (15 ects) extracurriculair en 840 uur (30 ects) intracurriculair. Excellente studenten zijn betrokken bij de ontwikkeling van opdrachten (vraaggestuurd onderwijs).

SIS-inrichting Studiedelen: beginnen met 89…. of SE of HT, niet allebei Vereisten: Korte omschrijving SE.. of HT.. Extra-curriculair: “modus inclusief studiepunten” = verifiëren + studiepunten aangeven Intracurriculair: Met een autorisatie uitzondering Met een opsomming van de gewone vereisten in de vereistengroep, met als variant via een OF-verbinding de versie van de gewone vereisten met het excellentieprogramma waarbij deze laatste een vereiste uit de gewone vereisten vervangt.

SIS inrichting Groepen: 1e en 2e positie: SE of HT 3e en 4e positie: studiejaar (12 voor 2012-2013, etc.) waarin student met het excellentieprogramma is begonnen Aparte adviesgroepen

Studium Excellentie Certificaat (Nederlands en Engels) emplid = 500512394 plan = 51391

SIS-inrichting Honoursprogramma Judicium codes inrichten   SACR instellen > Productgerelateerd > Studentenrecords > Status/onderscheidingen stud. > Graden/onderscheidingen CFB past query’s/sjablonen aan (SRP10B1, DIP_AFDR_BDIP_v12.rtf)

Voorbeeld diploma

Vermelding op de cijferlijst Via de omschrijving van de vereiste (intra en extra-curriculair) (Nog) geen HvA brede afspraken…. Staat (nog) niets over in het engelstalig supplement

Vragen?