Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Uitleg over de politiek !
Gesprekjes….
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Woorden en tijd.....
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
DE ECHO VAN HET LEVEN..
De kapitein.
Kindermoment.
Zal ik het ook eens doen zoals die stier ?
Ontgoocheld kijkt de chef op zijn uurwerk en beseft dat zijn bediende niet op tijd zal komen met het rapport voor de vergadering die op punt staat te beginnen.
Ontgoocheld kijkt de chef op zijn uurwerk en beseft dat zijn bediende niet op tijd zal komen met het rapport voor de vergadering die op punt staat te.
De OMA PRESENTEERT. Een mooie jongeman met het lichaam van een atleet, was pas afgestudeerd. Hij had geen geld, maar moest de huur betalen, de telefoon,
Hij wacht alleen nog maar
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Ik voel me zo alleen !.
Een man klopt aan bij een hotel en vraagt bij de balie of er nog een kamer vrij is. De baliemedewerker antwoordt: "Ja, er is nog een kamer vrij, maar het.
Mannen, dit is de truc ! Jan wordt op een morgen wakker met een enorme kater. Hij kan nauwelijks zijn ogen open houden. Het eerste wat hij ziet is een glas.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Mijn stage adres Gemaakt door Leonie Bakker
Piet en zijn vader zitten in huis. Piet zegt dat hij naar buiten gaat. Zijn vader zegt dat hij niet mag glijden op het ijs, omdat het ijs nog te dun is.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
EEN SLIMME MOEDER.
Wat doet de Heilige Geest?
Een boer heeft drie zonen waarvan de jongste naar de Kongo trekt omdat er thuis geen boerderijen meer op te starten zijn.
Een Marokkaans jongetje vraagt op school aan
Weglopen Johanna Kruit.
Interpreteren van data
Wie is God voor jou?.
Huwelijk (1) Een vrouw heeft haar ex-echtgenoot uitgenodigd op haar huwelijk. Tijdens het feest gaat de ex naar de nieuwe bruidegom en vraagt hem op.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Welkom in de samenkomst
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
PPS by De ECHO....
DE POSTBODE.
LIEFSTE PAPA.
Een jongeman komt in de apotheek en vraagt de apotheker :
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Op zijn 95ste besluit Don Juan nog te trouwen …
Kies je personages en sleep ze op de prent.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
‘Mixed up piles’.
Schoonzoon. Toen een vrouw langs de slaapkamerdeur van haar dochter liep,hoorde ze daarbinnen een vreemd zoemend geluid. Ze opende de deur en zag dat.
Een bedrijf besluit om het bestuur te veranderen en kiest een nieuwe directeur-generaal. Hij is vastbeloten om veranderingen door te voeren die de onderneming.
Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
1.7 Iedereen is bezig Samengestelde zinnen. Opa heeft alles wat zijn hartje begeert. Opa wil graag een hut hebben. Kun je hier één zin van maken?
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
Verhaal van Joske.
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Überall auf der welt PPS St.J.STR. JUNI 2007.
Transcript van de presentatie:

Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?” De vader antwoordt : “Jongen, dat is heel eenvoudig. Ik zal het je uitleggen aan de hand van een voorbeeld...

Ik breng het geld in huis, dus ik ben het KAPITALISME. Neem nu ons gezin : Ik breng het geld in huis, dus ik ben het KAPITALISME. Je moeder beheert het geld, dus zij is de REGERING.

Het dienstmeisje is de ARBEIDSKLASSE. Opa ziet erop toe dat alles hier een beetje ordelijk verloopt, hij is de OVERHEID. Het dienstmeisje is de ARBEIDSKLASSE.

Je kleine broertje loopt nog in de luiers en is de TOEKOMST. Wij hebben allen maar een doel voor ogen, namelijk jouw welzijn. Jij bent dus het VOLK. Je kleine broertje loopt nog in de luiers en is de TOEKOMST.

“Begrijp je het nu beter mijn zoon ?” vraagt de vader. De zoon plukt nadenkend aan zijn haar en antwoordt : “Mag ik er een nachtje over slapen ?”

‘s Nachts wordt hij wakker van zijn kleine broertje die in zijn luier heeft gepoept en vreselijk schreeuwt. Omdat hij niet weet wat te doen gaat hij naar de slaapkamer van zijn ouders.

Daar ligt alleen moeder die zo vast slaapt dat hij haar niet wakker krijgt. Daarom gaat hij maar naar de kamer van de dienstmeid, waar hij vader aantreft die samen met haar vreemde dingen doet in bed.

Hij ziet dat opa ongeïnteresseerd door het raam toekijkt Hij ziet dat opa ongeïnteresseerd door het raam toekijkt. Iedereen is zo druk bezig dat niemand hem opmerkt en hij daarom besluit maar terug te gaan slapen.

De volgende ochtend vraagt vader : “Zoon kan je me nu met eigen woorden uitleggen wat POLITIEK is ?” “Ja” zegt de jongen.

Het KAPITALISME misbruikt de ARBEIDS-KLASSE terwijl de OVERHEID toekijkt en de REGERING slaapt. Het VOLK wordt totaal genegeerd en de TOEKOMST ligt in de stront !

Eindelijk eens een ZINNIGE UITLEG over dat uiterst gecompliceerd onderwerp ...