Inburgering in Vlaanderen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samenwerken binnen netwerken:
Advertisements

Social return in crisistijd
De omgevingsanalyse binnen het strategisch meerjarenplan
Creatieve workshops om de Nederlandse taal te stimuleren bij jongeren
1 De rechtenverkenner: een hefboom voor het lokaal sociaal beleid in Vlaanderen Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.
Geert Bourgeois Viceminister-president Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand.
Gedachtewisseling met de Commissie Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Decreetsevaluatie, Inburgering en Toerisme.
Onthaalbureau Inburgering Antwerpen 25 juni 2009.
René van Vianen Adviesbureau Van Montfoort. REFLECTIE OP DE REGIO ’ S RAAK Stand van zaken November 2005 Adviesbureau Van Montfoort.
Netwerk Lokale Economie 27/09/2013 Voorstelling Streekpact RESOC.
Flexibilisering Decreet universiteiten ‘91 Flexibiliseringsdecreet Rechtspositieregeling van de student, de participatie.
Leerkrediet
De meerwaarde van een herstelgerichte schoolcultuur
Kunstenaarsstatuut. Een terugblik en een oproep Frank Vandenbroucke 20 jaar oKo, 12 december 2011.
HBO5 in Vlaanderen LEIDO, 8 april 2013 Liesbeth Hens
I NFORMELE ZORG IN V LAANDEREN. I NHOUD 1.Auteurs 2. Het zorgspectrum 2.1 Formele zorg 2.2 Informele zorg 3.Onderzoek 3. 1 Sociaal economische kenmerken.
I NBURGERING IN V LAANDEREN H ET BELEIDSKADER IN BEELD GEBRACHT DEEL 1 Peter De Cuyper, Miet Lamberts, Fernando Pauwels & Carissa Vets HIVA – K.U. Leuven.
Dialoog en netwerkvorming i.h.k.v. het lokaal sociaal beleid
Cijferboek sociale ongelijkheid in het Vlaamse onderwijs
OCMW’s en activering Een discussie binnenshuis… VVSG-studiedag
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Vrije-CLB-Koepel vzw Driemaal Taal Kansenbevordering in de hedendaagse CLB- praktijk taalstimulering
Paragraaf 10 Aan het werk!.
Treden naar succes, werk en leren Het hoger beroepsonderwijs in het Vlaamse onderwijs.
HOGER BEDRIJFSDIPLOMA Hans Daale 8 april Na te lopen… Waarom nu een discussie over een HBd Waarom nu een discussie over een HBd Wat is dan eigenlijk.
WerkGevers Service Punt Zoetermeer Jolanda Kroon
Gezondheid! Hoe dan? Hans Krosse, sept 2008
ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)
Studiesucces: Een uitdaging voor de Open Universiteit
Oproep Innovatie Brussel, 12 november 2013 ESF-Agentschap Vlaanderen.
Digitale Didactiek Onderwijs anders organiseren, anders onderwijzen: andere kwaliteiten voor medewerkers 1digitale didactiek.
SYSTEEM VRIJETIJDSPAS sociaal tarief - diversiteit binnen sport toepassing in Izegem AV SF 22 april 2010 SF: Stijn Werbrouck
Liesbeth Declercq. I NLEIDING ‘Alle kansen voor alle kinderen’ Laagdrempelige Opvoedingsinformatie Opvoedingsondersteuning  Centra voor Jeugd en Gezin.
(SLOT)EVENT WIN² 10 OKTOBER 2013 LEUVEN Algemene Inleiding Frank Vandenbroucke.
Workshop Omgevingsgericht werken in het politiek bestuurlijke krachtenveld Ter gelegenheid van de BZK Projectdag 20 november 2008.
Introductie film Korte uitleg Medewerker uit SW aan het woord
Workshop co-creatie met gemeenten
De actualiteit te lijf Yvonne van Amstel RCF Rotterdam Rijnmond Zuid Holland Zuid 3 juni 2009.
Meetinstrument Professionele & Sociale Activering Werkgroep sociale activering 28/11/2014.
Participatiewet vanaf 2015
SADANOPDRACHT INBURGERING – JULIE VERCOOREN. INBURGERINGSCONCEPT Regeerakkoord 1999 Vlaamse overheid lanceert inburgeringsconcept ‘onthaalbeleid op vrijwillige.
Lerend netwerk – vrijdag 26/10/2012 Samenwerking MSKA Roeselare – VDAB
Inburgering in Vlaanderen en Nederland Patrick Loobuyck
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Inleiding  Veel negatieve publiciteit Hogere werkloosheid Lagere participatie  Helft allochtonen wel succesvol  Waarom lukt het de 1 wel en de andere.
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Naar een duurzaam HRM beleid
GO! onderwijs voor anderstalige nieuwkomers Wat zijn in het kort de regels voor het organiseren van onthaalonderwijs in het basis- en secundair onderwijs.
Bèta Challenge Programma Een Bèta route mavo-mbo-hbo.
Vierslagleren VO 2016 Extra leraren voor tekortvakken/extra ruimte voor studie.
Groentenieren met kansengroepen een experiment van Velt-Asse m.m.v. reg. Volkshogeschool en O.C.M.W. Trefdag Velt te Berchem van 4 sept
De winst zit in de opbrengst NINTES experience september MVO; op weg naar nieuwe opbrengsten? Henk Folkerts, Rijnconsult.
VERHOOGDE STAATSTOELAGE Focus op sociale activering.
WELKOM © Misjel Decleer SCHACHTBOKKEN -EISDEN. GEMEENTEmaasmechelen Themadagen »Bij aanvang nieuwe legislatuur: violen (bestuur/administratie) op elkaar.
V AN INBURGERING NAAR STARTKWALIFICATIE Verkenning van de mogelijkheden Inge van Meelis / Bas Schuiling 1.
<plaats en datum>
@Level2work Contactdag Levenslang leren 24/03/2017
School in zicht lessen uit vijf jaar werken aan
(O)Kans voor een versterkt onthaalonderwijs
Beroepstrots: de gemotiveerde ambtenaar
OCMW Brugge Goede praktijkervaring
Cursus Aanbod Gratis cursussen voor volwassenen Als je leert,
Infosessie: attesten inkomenstarief 11, 18 en 20 januari 2016 Sofie Delcourt – VVSG Stafmedewerker Kinderopvang
<plaats en datum>
Decenniumdoelen2017 Hoorzitting kinderbijslag
Statushouders in de gemeente Schouwen-Duiveland
Andries Reinhart 3 maart 2019
Experiment Zelf aan het stuur en op maat
Laaggeletterde ouders digitaal aan de slag
Transcript van de presentatie:

Inburgering in Vlaanderen De effectiviteit, efficiëntie en impact van het Vlaamse inburgeringsbeleid Peter De Cuyper, Miet Lamberts & Fernando Pauwels Onderzoek in opdracht van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur, de VDAB en het Departement Onderwijs

Het onderzoek Het onderzoek gaat over de efficiëntie en effectiviteit van het inburgeringsbeleid na de decreetwijziging van 2007 Het bestaat uit 4 deelrapporten: Beleidskader wordt in beeld gebracht Procesevaluatie Ze gingen na in welke mate de verschillende uitvoerders van het inburgeringsbeleid er samen in slagen de doelstellingen van het beleid te realiseren (effectiviteit) en of ze dit op een efficiënte wijze doen. Impactevalutie: Hierin wordt de meerwaarde van het afgelegde traject voor de inburgeraars en hun omgeving beschreven (het al dan niet bijdrage aan integratie) Synthese van de drie deelrapporten = de evaluatie

Inburgering ‘werkt’… Onderscheid: Attestbehalers ( personen die inburgeringsattest behalen) Afhakers (personen die starten met een traject maar geen attest behalen) Niet-starters (personen die niet met een inburgeringstraject zijn gestart)

Sociaal economische positie: Attestbehalers zijn actiever op arbeidsmarkt! Niet-starters komen soms niet voor in de databasebanken van de sociale zekerheids instelling dus kunnen ze als niet-beroepsactief beschouwd worden. Veel niet-starters hebben spijt geen traject te hebben gevolgd, aangezien dit hun kansen (o .a arbeidsmarkt), hadden kunnen vergroten.

Maatschappelijke participatie: Sociale functie  De contacten die tijdens het traject gelegd worden, blijken vaak duurzame contacten. Dit netwerk (vnl. bestaande uit andere inburgeraars) is een belangrijke bron van informatie voor een aantal inburgeraars Redelijke klein impact! Andere factoren zijn belangrijker (motivatie, het migratiedoel, het statuut, het hebben van kinderen, de mate van taalbeheersing ) voor maatschappelijke participatie

…maar de effectiviteit kan beter Effectiviteit is doorheen de jaren verbeterd! Maar: toch wordt potentieel nog niet volledig benut! - Goede helft van de potentiële doelgroep nieuwkomers worden niet bereikt - Ook het bereik van de oudkomers is geen succes! (bleef lang dode letter) Op vlak van efficiëntie is de samenwerking tussen en binnen de uitvoerende organisaties verbeterd. De beleidsmaatregelen zorgden wel voor een grotere participatie maar niet voor een hogere effectiviteit (= het aantal mensen die een attest behalen) !

Impact van nieuwe beleidsmaatregelen Sinds de verandering van het beleid komen oudkomers in aanmerking voor inburgering  beperkte impact! (bleef te lang dode letter) Verplichte doelgroep werd sterk uitgebreid! Effectieve sancties kwamen er sinds maart 2009  Verplichting werkt om ze in traject te laten stappen. Andere definiëring ‘regelmatige deelname’ (percentage). Ze moeten nu 80% van de tijd aanwezig zijn. Er volgen eventuele sancties indien dit niet zo is!  vooral zwakste groepen zijn hier slachtoffer van. “flexibele trajecten” voor werkenden schiet zijn doel voorbij! Voor ingeschreven inburgeraars is er een vrijstelling van het inschrijvingsgeld voor Nederlands als tweede taal te leren  een niet onaanzienlijke impact. Maar! Er zijn mensen die zich enkel inschrijven in het inburgeringstraject voor de vrijstelling van het inschrijvingsgeld te krijgen!

Aanbevelingen Bereik en participatie verhogen Effectiviteit verhogen + uitval verminderen Een voorstel tot aanpassing van de processen van het traject De waarde van het attest moet verhoogd worden Meer maatwerk en doelgerichtheid zijn nog steeds noodzakelijk

Besluit Inburgeren verloopt niet enkel langs het inburgeringstraject dat mensen volgen Het stopt ook niet bij het behalen van het attest Inburgeringstraject en –beleid zijn de eerste belangrijke bouwstenen voor het verdere inburgeringproces! Na het traject moeten ze zich zelf verder inburgeren en integreren, de ontvangende maatschappij moet hiervoor openstaan.

Bibliografie De Cuyper, P., Lamberts, M., & Pauwels, F. (2010). Synthese Inburgering in Vlaanderen. De effectiviteit, efficiënte en impact van het Vlaamse inburgeringsbeleid. Rapport (PDF- document). Geraadpleegd op 3 november 2010, op http://www.hiva.be/resources/pdf/publicaties/R1333.pdf Afbeelding 1: http://www.dmo.amsterdam.nl/inhoud/nieuws/@40340/amsterdam _start/ Afbeelding 2: http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2010/09/onnodig_inburgeren_afge schaft.html