24/06/2009 1 Dienst IANBI.. 24/06/2009 2 Dienst NBI. De dienst NBI vergunt en inspecteert nucleaire, industriële installaties. In het Brussels Hoodstedelijk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van restafval naar product
Advertisements

Welkom bij Bouwrecht week 5.
Het Megaports Initiative te Antwerpen
Financiering en verwijdering van radioactieve afvalstoffen bij weesbrongevoelige inrichtingen.
McGuireWoods LLP Symposium Belgica 25 oktober 2004 De milieueffectenbeoordeling van vergunningsplichtige activiteiten in de Belgische zeegebieden: een.
Invoer, doorvoer en uitvoer van radioactieve stoffen
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Minisymposium kwaliteit puinbreken
Radioactieve stoffen in afval/schroot
Waar kan ik me aan verwachten ?
25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.
1 Sinds Evolutie van 2000 tot 2010 Huurprijzen : 50% Gezondheidsindex : 15 % Informatie : - Crise du logement à Bruxelles.
De elektronische identiteitskaart Denis Van Melsen.
Interpretatie van artikel 12 ARBIS Beheer van wijzigingen VAN WONTERGHEM Frederik - FANC VAN DEN BERGHE Yves - Bel V.
Stakeholders meeting « Weesbronnen » – Gebeurtenis Duferco 07 februari 20121/9 Besmettingsincident van de installaties van Duferco La Louvière Produits.
24/06/ Toezicht op het grondgebied en natuurlijke straling.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Boekhouding en rapportering Eric Herman Nucleair Inspecteur.
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 8 april 2009.
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
De nieuwe richtlijn betreffende afvalstoffen Françoise Bonnet LEEFMILIEU BRUSSEL – B.I.M. Departement afval - terugnameplicht.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Leegstand overtreft de prognose Berlaar, Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver Persconferentie – 16 mei 2011.
STAKEHOLDERSOVERLEG KB betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen, en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van artikel 75 betreffende de erkenning van geneesheren voor het medisch toezicht van blootgestelde personen.
Informatievergadering betreffende het nieuw Koninklijk Besluit voor wat betreft de bepalingen voor de invoer, de doorvoer en de uitvoer van radioactieve.
GLOBALE AANPAK VAN DE WEESBRONPROBLEMATIEK
WAT KAN IK VERWACHTEN ? Radioactieve bronnen en stoffen die bij het afval en het schroot (kunnen) worden gedetecteerd.
Verkiezingen 2014 E. Van Verdegem. Verkiezingen 2014 Welke verkiezingen? Agenda Belangrijkste wijzigingen Varia
24/06/ Bliksemafleiders. 24/06/ Mogelijke inbreuken 1.Illegale plaatsing/bezig (inbreuk op art d) KB 20/07/2001 – arbis) en op KB 24/01/2006:
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
25/11/08 Presentatie FANC/Bel V De samenwerking FANC – Bel V in de praktijk Manfred Schrauben FANC Frédéric Schmitz Bel-V.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
omzetting van de richtlijn 2006/123/CE FOD Sociale Zekerheid – Van De Sande J.M. FOD Economie – AD Economisch Potentieel.
Energieprestatiecertificaat (EPC) voor publieke gebouwen Vlaams Energieagentschap.
WAAKZAAMHEID VOOR RADIOACTIVITEIT
Gemeentelijke afvalstoffen Quo vadis ? Antwerpen, 19 juni 2012.
Water BEGRIPPEN Oppervlaktewater = rivieren, kanalen, meren, de zee etc. (i.t.t. het water in de bodem) Zelfreinigend vermogen van water= mineralisatie.
22 november 2011 Kwaliteit door meten Josje Everse En hoe de zelfevaluatie daarbij kan helpen…
Hoofdstuk 14 Europese aanbestedingsregels. Bij aanbesteding moeten de lidstaten de fundamentele vrijheden te respecteren, met name: Het algemeen discriminatieverbod.
De ondersteuning van de huisarts bij zorg voor psychische problemen
Europese richtlijnen en het speelveld voor de ondernemer Kees Wielenga FFact Management Consultants.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Pesticidenvrij terreinbeheer Samenwerken tussen gemeentebestuur en bewoners.
Overleg Meetporten - 20 juni Daan Van Der Meersch1/9 ALARMDREMPEL Te streng of behouden? Overleg Meetpoorten / Concertation Portiques 20/06/2014.
Overlegvergadering Inleiding
van medische oorsprong
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
Brussel-Energie Uw afval, een bron van hernieuwbare energie.
Radioactiviteitsmetingen
1/x WEESBRONPROBLEMATIEK Algemeen kader en aanpak.
20/06/20141 FANC - Overleg meetpoorten OVMB Inleiding: Beschrijving activiteiten OVMB  OVMB heeft 3 hoofdactiviteiten: Uitbaten van een categorie.
, Debatavond AIG, Het Pand, Gent Kernenergie en veiligheid: Een thema met vele facetten Frank Hardeman Instituutsdirecteur ‘Environment, Health.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
De (T)OR en de bestuurder
Samenvattingen van de EU- wetgeving: een inleiding 2009.
Hoofdstuk 14 Openbare aanbestedingen. (2/11) Van openbare aanbesteding is sprake wanneer: een overheidsinstantie aan een particulier een bepaalde opdracht.
DE ARBOWET In deze presentatie zal worden ingegaan op de hoofdlijnen van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), zoals deze er uit ziet na de wijziging.
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Staatshervorming Binnenvaart Jaarvergadering VBR Peter Claeyssens 22 januari 2016.
WEESBRONPROBLEMATIEK
Radioactiviteitsmetingen
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Stralingsbescherming deskundigheidsniveau 5
Implementatie van de Europese netwerkcodes in België
Afvalstof of grondstof? Introductie
Fysische controle en Bel V
Melding en verslaggeving van significante gebeurtenissen
Transcript van de presentatie:

24/06/ Dienst IANBI.

24/06/ Dienst NBI. De dienst NBI vergunt en inspecteert nucleaire, industriële installaties. In het Brussels Hoodstedelijk gewest zijn er geen grote installaties. Er zijn ook niet direct problemen met NIET-vergunde, industriële installaties. Er zijn WEL problemen met faillissementen en de rol van de curatoren in deze.

24/06/ Dienst IAABA De dienst IAABA doet het algemeen beheer en de berging van radioactief afval. In het Brussels Hoodstedelijk Gewest zijn er geen plannen om nucleaire bergingssites te installeren.

24/06/ Meetpoorten & weesbrongevoelige inrichtingen

24/06/ Meetpoorten & weesbrongevoelige inrichtingen Binnenkort: –KONINKLIJK BESLUIT HOUDENDE MAATREGELEN BETREFFENDE HET OPSPOREN VAN RADIOACTIEVE STOFFEN IN BEPAALDE MATERIAAL- EN AFVALSTROMEN, WEESBRONGEVOELIGE STROMEN GENOEMD, EN HET BEHEER VAN WEESBRONGEVOELIGE INRICHTINGEN.

24/06/ Meetpoorten & weesbrongevoelige inrichtingen De stralingsbescherming garanderen Meetpoorten verplicht maken op belangrijke « knooppunten » : samenwerking met de Gewesten Technische richtlijnen van het FANC : de te volgen stappen bij alarm

24/06/ Weesbrongevoelige inrichtingen (uit te rusten met een meetpoort) 1)Verbrandings- en meeverbrandingsinstallaties: 2)Stortplaatsen 3)Installaties voor het mechanisch behandelen (breken, demonteren, knippen, pletten, shredderen, snijbranden, zagen) van schroot, met een jaarlijkse aanvoer van meer dan ton schroot. 4)Installaties voor het smelten van ferrometalen en ijzerhoudende afvalstoffen, met een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van meer dan ton ferrometaalhoudende afvalstoffen. 5)Installaties voor de productie en het smelten van non- ferrometalen, met inbegrip van legeringen en non-ferrohoudende afvalstoffen, met een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van meer dan ton non-ferrometaalhoudende afvalstoffen. 6)Installaties voor de mechanisch-biologische scheiding van afvalstoffen.

24/06/ Weesbrongevoelige inrichtingen Net Brussel beschikt over twee containerparken. De twee sites zijn toegankelijk voor alle inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het vroegtijdig opsporen van de aanwezigheid van een weesbron kan belangrijke informatie opleveren en eventueel de herkomst van de weesbron bepalen. Bij een containerpark wordt enkel een visuele screening toegepast.

24/06/ Meetpoorten Richtlijnen voor het gebruik van een meetpoort voor de detectie van radioactieve stoffen in de niet-nucleaire sector. Toepassingsgebied Behoudens uitdrukkelijke andersluidende bepaling, zijn deze richtlijnen van toepassing op de uitbaters die een meetpoort voor de detectie van radioactieve stoffen bezitten en, in voorkomend geval, op de deskundigen die verzocht worden tussen te komen. De richtlijnen geven een beschrijving van de stappen die de uitbater moet volgen wanneer het alarm van de meetpoort afgaat; ze verstrekken de acceptatiedrempels, beschrijven demaatregelen inzake stralingsbescherming die het personeel moet nemen in geval van een interventie en de inlichtingen die de uitbater aan het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle moet verstrekken.

24/06/ Aantal geregistreerde meetpoorten in Brussels Gewest Naam uitbaterAardAdresPCGemeente Brufer schroothandelaarQuai L é on monnoyer Brussel George - Bruxellesschroothandelaar Quai L é on Monnoyer Brussel George - Bruxellesschroothandelaar Quai L é on Monnoyer Brussel Serck Metals Recycling SA schroothandelaar Vanderstraetenstraat Brussel Stevensschroothandelaarrue Sainte-Marie Brussel Brussels recycling Metal SAschroothandelaar Chauss é e de Bxl Brussel

24/06/ Aantal geregistreerde weesbrongevoelige inrichtingen in Brussels Gewest Naam uitbaterAardAdresPCGemeente A. Stevens & Co NVschroothandelSint Mariastraat Molenbeek Brussels recycling Metals SA schroothandelChaussée de Buda Bruxelles