Groot ICT-project Visie Daniëlle de Winter.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Infoavond groepen 3 en 4 WELKOM.
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
‘t Schrijverke Zoetermeer
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
‘Groot ICT project’ Een leerlijn mediawijsheid.
Visie bepalen Techniek op de ……….school. Doelstelling Komen tot een duidelijke visie op techniek, rekening houdend met de toekomst, zodat er gebruik gemaakt.
Aanleren van ICT vaardigheden bij de kinderen tijdens de taallessen. Door: Lisette Jursche Opleiding i-coach 19 Juni 2012.
met het onderwijs samen bijzondere leermiddelen
Nova Vitaal Gezonde school…… Rosa Wassink Arbo coördinator
Powerpoint in de klas Michiel D. Jansen o.b.s. De Draaimolen.
De weg naar het voortgezet onderwijs
Matthieu Roozen Carie van der Kruijs Irmgard Heijmans
TOM waarom eigenlijk? Recht doen aan verschillen
Voortgangspresentatie Jonatan Bruggeman
Den Haag 30 oktober 2012 i-COACH Opleiding i-COACH 2012 Leontine van Schie Ruud Westra 1.
ICT-competenties SEPTEMBER 2007
Stichting werkkring 29 maart De beleidsagenda van de beroepsgroep.
Oog voor slimme kinderen?!
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
Van ICT-coördinator naar ICOACH
Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V.
Kwesties rond ict verbonden
Zakelijke ouderavond november Een terugblik Het heden De toekomst.
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Informatiebijeenkomst voor ouders St. Catharinaschool Schooljaar
Workshop ‘visieversneller’
Programma Opening door Tilly Film Shift Happens Presentatie Visie op Slim Fit Stelling bespreken met behulp van de gekleurde hoeden Film van Slim Fit op.
“Help mij het zelf te doen”
S CHOOL O NTWIKKEL T HEMA Estafette op basisschool Het Kompas.
Bestuurlijke aanbesteding dagbesteding Walcheren 1 21 oktober 2015.
Het jaartje rond … maart juni september december april juli oktober
Het jaartje rond … januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember.
Ouderavond De Doornick Onderwerp: Wel/geen continurooster?
Bijeenkomst September 2015
De drie V’s Visie  De ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk staat centraal. De leerling is eigenaar van zijn of haar eigen leren en kan zich in eigen.
“Met Kinderen Leren” Wat gaan we doen in ?
Welkom op de informatieavond van bs Groene Vallei
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Informatieavond groep 8, Kees van den Groenendaal 8.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Peuter & Co De Hbo’er in Groep Nul en de Startgroep Van spelen word je vrolijk!
Ouderavond Mandegoud Maandag 11 maart. Doel van de avond Ouders informeren over oordeel Inspectie van het Onderwijs Ouders informeren over Plan van Aanpak.
Leren Leren binnen de Latasteschool
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Parallelsessies 1: Focus op praktijk Overdracht vve - po in de praktijk Hoe wordt er aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair.
Een doorlopende leerlijn van VVE naar PO Hoe wordt er aan de doorgaande leerlijn van voorschoolse educatie naar het primair onderwijs vormgegeven? Door:
MAANDAGDINSDAGWOENSDAGDONDERDAGVRIJDAGZA/ZO 28 juli augustus2/ / / / /31 1 september23456/
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
Werkdruk en de mr Annemieke Schoemaker Trainer/adviseur.
Intersectoraal (opleiden) in het VMBO
Informatieavond Pastoor van Ars
KA2 – "The Future Teachter 3
Hoever staan wij met ouderbetrokkenheid?
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Koningin Julianaschool,
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
“Kwaliteitsverhoging door formatief evalueren” Werkkring conferentie: Van kwaliteitszorg naar kwaliteitscultuur 16 november 2017 Ramon Busch.
Naar een typologie van scholen
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Curriculum.nu: veranderingen in het (economie)onderwijs
PRESENTATIE Bijeenkomst IKC – ontwikkeling
Cluster Oudenbosch - Bosschenhoofd Zegge
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
Driemasteravond Jaarverslag.
Ouderavond voor ouders en verzorgers van de leerlingen van CBS de Tarissing
TOOL – team afspraken IN TEAM AUTHENTIEK ZIJN IN ONZE WAARDEN
Welkom Hopelijk mogen we je ontmoeten op de scholenmarkt op 17 mei.
Leiderschapsontwikkeling
Transcript van de presentatie:

Groot ICT-project Visie Daniëlle de Winter

Doelen De visie van ICT op de Bernardusschool is geformuleerd en staat op papier. Er is een meerjarenplanning met doelen die per jaar gehaald moeten worden.

Opzet Project Gesprek directie Overleg ICT-werkgroep Bouwvergadering ‘Visie’ m.b.v. stellingen Kennisnet Overleg ICT-werkgroep uitwerken stellingen Studiedag; visie omzetten in doelen voor komende jaar en meerjarenplanning Uitwerking in beleidsstuk

Plan van aanpak Tijdsplanning mei 2012-december 2012 Voorbereiding Gesprek directie Overleggen met ICT-werkgroep Organisatie ICT-werkgroep Scholing personeel/leerlingen

Budget/ Aankopen Informeren aanschaf nieuwe pc’s. Verder is dit nog onduidelijk.

Verwachte verloop Discussie visie in onderbouw - en bovenbouwvergadering (juni 2012) Terugkoppeling ICT-werkgroep (juni-juli 2012) Terugkoppeling Management Team (augustus 2012) Studiedag september bespreken visie en invulling hiervan (september 2012) Uitwerking in ICT-werkgroep (oktober 2012) Terugkoppeling Management Team (november 2012) Tijdens bouwvergadering bespreken en definitieve afspraken maken. (november 2012) Presenteren MR en vormgeven in schoolplan (december 2012)

Discussie visie onderbouw Ik zorg voor een inspirerende leeromgeving waarin de leerlingen zelfstandig leren. Ik vind het belangrijk dat leerlingen leren samen te werken en van elkaar leren. Ik wil onderwijs op maat geven,zodat elke leerling zich kan ontplooien op eigen niveau. Ik gebruik taal-en rekensoftware van de methode om basisvaardigheden te oefenen. Ik gebruik het digibord voor mijn klassikale instructie. Wij hebben op school een ict-leerlijn voor de leerlingen, waarin alle vaardigheden staan vastgelegd. We hebben ICT-lessen om dit aan te leren.

Discussie visie bovenbouw Je leert het meest van uitleggen aan een ander, dus ik laat leerlingen graag samenwerken. Kennis draait niet alleen over uit je hoofd leren. Ik laat de leerlingen met behulp van internetopdrachten kennis zoeken, vinden, interpreteren en toepassen. Ik gebruik taal-en rekensoftware van de methode om basisvaardigheden te oefenen. Ik gebruik het digibord voor mijn klassikale instructie. Wij hebben op school een ict-leerlijn voor de leerlingen, waarin alle vaardigheden staan vastgelegd. We hebben ICT-lessen om dit aan te leren.

ICT-werkgroep kiest 5 punten Ik gebruik taal-en rekensoftware van de methode om basisvaardigheden te oefenen. Ik gebruik het digibord voor mijn klassikale instructie. Wij hebben op school een ict-leerlijn voor de leerlingen, waarin alle vaardigheden staan vastgelegd. We hebben ICT-lessen om dit aan te leren. Ik vind het belangrijk dat leerlingen leren samen te werken en van elkaar leren. Kennis draait niet alleen over uit je hoofd leren. Ik laat de leerlingen met behulp van internetopdrachten kennis zoeken, vinden, interpreteren en toepassen = zelfstandig leren

Hoe zit het eigenlijk? Wat doen we eigenlijk in de groepen? Wat willen we dat de kinderen doen? Gebruiken we allemaal het activboard? Waar willen we het Activboard bij gebruiken? Hoe zit het met de doorgaande lijn? Welke doelen willen we dat onze kinderen halen?