1. Algemeen belang Met zijn allen moeten we blij zijn met de bewaking van het algemeen belang door het BMB Geen criterium Denkkader/ Hogere doelstelling.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Vakstudie in het nieuwe concept van Kluwer. Het nieuwe concept van Kluwer  Alle informatie geïntegreerd en niet langer beperkt tot 1 uitgave  Online.
Advertisements

Moeten we af van het Benelux-merkenrecht?
Informatiemiddag Wet Markt en Overheid 11 februari 2014.
25 jaar Merkenrecht Zeist 11 maart 2009 Prof. Mr
De Drama Driehoek.
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Vrij verkeer van goederen: non-tarifaire belemmeringen
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Over consumenten, gedrag en marketing
Oerproducent (bijv. de veehouder)
Gastcollege Utrecht 17 oktober 2013 Thomas van Essen Spam & social media.
Paul Steinhauser Slot Zeist 12 maart 2008 HET VORMMERK DE TECHNIEKRESTRICTIE.
RASBENAMING EN MERK PLANTUM THEMAMIDDAG: MERKENRECHT 23 JANUARI 2007
Verbintenissenrecht versus goederenrecht
onderwijsstromingen Ontwikkelingsgericht onderwijs
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
Website Usability.
Peter Schwartz The art of the long view stappenplan
Kunnen we leren kiezen? Jan Bransen Alumnidag 2006.
Omgevingswaarden in de Omgevingswet
De tussentijdse opzegging-clausule ACIS-symposium 4 maart 2011 Mr J. D
De theorie van de dramadriehoek
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
Vrij verkeer van goederen: non-tarifaire belemmeringen
Pensioenverzekeren over de grens
Aan een buitengewoon persoon!
met mensen die niet horen je kunt het achterwege laten
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
E XAMEN SAMENVATTEN 2010 II 1. Hoe luidt de beoordeling van de samenvatting? 2. Hoe ziet de samenvatting eruit?
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Traditionele voorstelling totstandkoming rechtsnormen Overheidswet- en regelgevers ( Democratisch gelegitimeerd) Overheidsrechtspraak.
Interpreteren van data
Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?
Hoofdstuk 10 Vrij dienstenverkeer. (2/17) De vrijheid van diensten wordt gewaarborgd door artikel 49, lid 1, van het Verdrag: In het kader van de volgende.
Hfdst 21 Onderzoek aan lichaam of kleding
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
Het associatedegreeprogramma in de Beleidsregel doelmatigheid 2014
Hfdst. 26 Het Proces-Verbaal
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
Duits Presentatie Jesse Hogerheijde 4G.
 van haar elegantie is zij al overtuigd maar de kleuren passen wel bij elkaar!
1 April April April 2015Hogeschool Rotterdam1 INDUSTRIËLE EIGENDOMSRECHTEN MERK
NIET DE GOUDEN POORT ! Ezechiël 44:1,2 “Toen bracht hij mij terug naar de buitenste poort van het heiligdom, die op het.
De doop in de Heilige Geest
Criteria PTB 4 juni Criteria Grote vraag is : dient deze zorgvrager prioriteit te krijgen op andere zorgvragers ? De RPC probeert aan de hand van.
ECHT OF ONECHT Echtheidskenmerken geld 40! Papier Voelbare inkt Watermerk Inkt met kleuromslag Veiligheidsdraad Hologram Ultraviolet licht.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Ip4inno 1 A.Auteursrecht B. ‘Reputatie’ en merken in het Angelsaksisch recht C. Niet-geregistreerde modellen D. Halfgeleidertopografierecht.
Basics SERP = Search Engine Results Page Betaalde resultaten = SEA Natuurlijke resultaten = SEO Search Engine Optimization SEO is een lange termijn verhaal.
Preventief toezicht Gemeente Delft.
De keyword-uitspraken van het Europese Hof van Justitie… Hoe gaat de Nederlandse rechter daar mee om? Netlaw bijeenkomst 31 maart 2011 mr. Floor de Roos.
THE ROLE OF TRADEMARKS AND DESIGNS IN BRANDING Mr. Paulus Clifton (jurist)
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Efficiënt onderhandelen Beter, sneller, goedkoper 11 februari 2016 Bart van Reeken.
Workshop Peer Review audit Kennisdag 5 juni 2014 Meta Peek.
“Aanbestedingsvormen in perspectief”
De onderbouwingen per perceel
VAAA - WWZ.
Privacy en Leerplicht/RMC
Privacy in het Caribisch deel van het Nederlandse Koninkrijk
De weg van idee naar product of dienst
Privacy en Leerplicht/RMC
Transcript van de presentatie:

1. Algemeen belang Met zijn allen moeten we blij zijn met de bewaking van het algemeen belang door het BMB Geen criterium Denkkader/ Hogere doelstelling Ieder criterium dient een specifiek belang Postkantoor vs SAT.2

Postkantoor/ Biomild Sub c: merken die uitsluitend bestaan uit tekens die kunnen dienen ter beschrijving van kenmerken van de waar/dienst Belang: het belang van andere marktpartijen Als het kan dienen… dan moet het vrij blijven

Postkantoor/ Biomild Uitsluitend bestaan… biedt uitweg; samenstelling die iets extra’s heeft. Het algemeen belang is niet gediend met vrijhouding als er sprake is van een meerwaarde: Je moet er iets voor doen, maar dan heb je ook wat! Matigend effect op sub c

SAT.2 Sub b: merken die elk onderscheidend vermogen missen Bevestiging van de klassieke merkdefinitie; algemeen belang is dat van de consument. Deze moet in staat zijn… (SAT.2) Van toepassing indien er niets onderscheidends te ontwaren is

Belangen Er moet hoe dan ook voor worden gewaakt (canon)/ Toetsing aan de poort en streng (libertel) Beschrijf vrij, eerst het register raadplegen moet niet nodig zijn Als je een bezwaar aantreft, weet dat het echt is Als je een gemerkt product koopt, vertrouw erop dat de producent de houder is Weet als houder dat je op je registratie kunt bouwen

2. Spoor; Phlps-Rmngtn, NJ 2003/481 “herkennen is nog niet hetzelfde als onderscheiden naar herkomst, en vooral waar het vormmerken betreft (zij het daar niet alleen) levert dat verschil problemen op.”

Kleuren Libertel Sub b voor kleuren specifiek: 1) kleuren vrijhouden want beperkt in aantal en 2) ze worden niet als herkomstaanduider opgevat Wel duidelijk: Het zal niet snel inschrijfbaar zijn

Vormen Significant afwijken van hetgeen gebruikelijk is Inburgeren mag (tenzij sub a) en moet

Niet conventionele merken Ambtenaren zijn ook mensen Parfum; Auto-onderdelen; Drank Merkrecht is niet bedoeld als breekijzer en evenmin als nooduitgang Merk biedt de consument bescherming; hij en niemand anders dient de producent te kunnen herkennen

3. Aanvullen kleurmerken Libertel En plots was een kleurmonster niet meer voldoende Duidelijk, nauwkeurig, als zodanig volledig, gemakkelijk toegankelijk, begrijpelijk en objectief

Wat wel en niet? 1. Een kleurmonster? Niet duurzaam (32 en 33) en dus geen grafische voorstelling 2. Een omschrijving in woorden? Kan, maar afhankelijk van de concrete omstandigheden van het geval (35) 3. Combi 1 en 2? Zie 2 (36) 4. Maar iig monster en code (38) 5. En wellicht een code alleen (37)

En dat pre Libertel depot dan? Aanvullen? Leidt tot vervolgvragen Geen code = nietig depot? Aanvullen = opheffing nietigheid? Depotdatum: Merk + Waren bekend bij BMB (art 6A, lid 1 BMW jo art 3 UR) Wanneer was dat? Betrouwbaarheid register

En dat pre Libertel depot dan? Verschil tussen depots voor/na 1996? Verschil met CTM! En als we dit allemaal weten… Kan een ambtelijk besluit zulke vergaande consequenties hebben? En… is een rechter daar dan aan gebonden?

Besluit BMB Zoveel onbeantwoorde vragen… Dat is niet te rijmen met de taak van registerbewaarder Doe het als Veuve Cliquot… doe een nieuw depot! Van het nu wel juist weergegeven en inmiddels door inburgering onderscheidende merk Betrouwbaar register: in belang van merkhouder en derde!