De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De onderbouwingen per perceel

Verwante presentaties


Presentatie over: "De onderbouwingen per perceel"— Transcript van de presentatie:

1 De onderbouwingen per perceel
Prestatieonderbouwing De inschrijver dient in de prestatieonderbouwing aan te tonen dat hij in staat is om de opdracht op een adequate wijze uit te voeren en de doelstellingen zoals beschreven in paragraaf 1.4 te realiseren. De inschrijver dient daarvoor met beweringen aan te geven met welke concrete prestaties hij de beschreven doelstellingen gaat realiseren. Iedere bewering dient te zijn onderbouwd met verifieerbare prestatie-informatie (al dan niet voorzien van een anoniem voorbeeld), waarmee wordt aangetoond dat de aangeboden prestatie daadwerkelijk leidt tot de realisatie van de doelstelling. Verifieerbare prestatie-informatie is informatie die de aangeboden kwaliteit onderschrijft en die verifieerbaar is.

2 De onderbouwingen per perceel
Doelstellingen Met behulp van de geselecteerde opdrachtnemer(s) wensen de opdrachtgevers verantwoorde hulpmiddelen te leveren. Verantwoorde hulpmiddelen zijn hulpmiddelen die veilig, doeltreffend, doelmatig en cliëntgericht zijn. Dit is het geval wanneer: Het hulpmiddel een passende bijdrage levert aan het realiseren van een situatie waarin de gebruiker in staat wordt gesteld tot zelfredzaamheid of participatie en zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving kan blijven. Het hulpmiddel is afgestemd op de omstandigheden, behoeften, persoonskenmerken en mogelijkheden van de gebruiker. Het hulpmiddel is afgestemd op de reële behoefte van de gebruiker. Het hulpmiddel wordt verstrekt in overeenstemming met de op de beroepskracht rustende verantwoordelijkheid, voortvloeiende uit de professionele standaard. Het hulpmiddel wordt verstrekt met respect voor en inachtneming van de rechten van de gebruiker.

3 De onderbouwingen per perceel
Realisatieonderbouwing De inschrijver dient in de realisatieonderbouwing aan te geven hoe en wanneer hij de prestaties gaat realiseren. U kunt daarbij denken aan: beschrijven van de werkwijze, mensen, middelen, materialen, technieken, oplossingen en dergelijke. Iedere bewering voor het realiseren van de prestatie (en daarmee de doelstelling) dient te zijn onderbouwd met verifieerbare prestatie-informatie (al dan niet voorzien van een anoniem voorbeeld).

4 De onderbouwingen per perceel
Beheersingsonderbouwing De inschrijver dient in de beheersingsonderbouwing aan te tonen dat hij de opdracht volledig doorgrondt, in staat is de projectrisico’s te identificeren, te minimaliseren en te beheersen. De bedoelde projectrisico’s zijn risico’s ‘van buiten de eigen invloedssfeer’ die de doelstellingen in gevaar kunnen brengen. In de beheersingsonderbouwing dient u de door u geïdentificeerde risico’s te prioriteren (de grootste / belangrijkste risico’s eerst). Per risico dient (zo SMART mogelijk) te zijn aangegeven waarom het een risico is, hoe het risico wordt beheerst (welke KPI’s) en waarom deze beheersmaatregel effectief zal zijn (onderbouwing met verifieerbare prestatie-informatie, al dan niet voorzien van een anoniem voorbeeld).

5 Simpel voorbeeld U wilt een ‘snelle’ unieke auto.
Prestatie: wij leveren deze auto met topsnelheid x en acceleratie y… wij maken vaker soortgelijke auto’s… tests a en b bevestigen de specs… u kunt het zelf testen met een proefrit in een soortgelijke auto… Realisatie: wij bouwen de auto in fabriek x door de volgende handelingen op hoofdlijnen uit te voeren en leveren op… wij leveren 99% op tijd zonder recalls… Beheersing: wij meten en beheersen het proces als volgt…


Download ppt "De onderbouwingen per perceel"

Verwante presentaties


Ads door Google