Anticonceptie uit pakket Ja: per 1 januari 2004 Ja: per 1 januari 2004 Boven de 21 Boven de 21 (uit de presentatie trends in anticonceptie door Rik van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Roken.
Advertisements

Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
Trends in anticonceptie
Onderzoek naar het gebruik van sms en prepaid telefonie
Relaties en seksualiteit
Onderwijs van nu voor de wereld van morgen.
Jongvolwassenen Van “Sturm und drang” naar engagement.
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
SABBAT NOVEMBER Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Het Hemelse Heiligdom “Gods woonplaats...”
Geboorteregeling Anticonceptie: geen bevruchting -Zonder hulpmiddelen
Epidemiologie van falen van anticonceptie in België
De morning-after pil zonder recept Resultaten internet enquête Stichting Anticonceptie Nederland.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Nima. Wel coach. Geen heilige. Wat is het doel van coaching? Leerlingen in het primair of voortgezet onderwijs worden gedurende het schooljaar gecoacht.
05/07/ De handel: gaat nog jobs creëren in 2010! Dominique Michel Gedelegeerd bestuurder 25 februari 2010.
Nieuwe Cito normen Deze basispresentatie wordt u aangeboden door O21 en is bedoeld om scholen te ondersteunen bij het uitleggen van de nieuwe Cito-normen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
The downside of alcohol Alcohol anders bekeken
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
Is er iets dat je lastig of niet leuk vindt……?
Samen op kamp Miniorenkamp Gezellige activiteiten en clubavonden Neusverven… …vlotvaren… …en nog veel meer leuke spellen!!
Randstad Werkmonitor state of mind arbeidsmarkt (werknemer perspectief) juli – augustus 2007 B
22 september 2011 Karin Michgels.
Ongewenste zwangerschap
HERBALIFE = NETWERKMARKETINGBEDRIJF
Voortplanting en Ontwikkeling
Externe verslaggeving
Inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid
Betrouwbaar vrijen Lieve Peremans Centrum voor Huisartsgeneeskunde UA.
Lieve Peremans Centrum voor Huisartsgeneeskunde UA
Lieve Peremans Centrum voor Huisartsgeneeskunde Universiteit Antwerpen
Betrouwbaar vrijen Lieve Peremans Centrum voor Huisartsgeneeskunde UA
Lieve Peremans Centrum voor Huisartsgeneeskunde Universiteit Antwerpen
Anticonceptie middels NUVA ring
Programma anticonceptie
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen augustus 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
Eigen gewicht hefboom Tot nu toe hebben we het gewicht van een hefboom verwaarloosd. 5 m 2 m De bovenstaande balk zou voorheen dus niet gaan draaien. Als.
Van mondiale klimaatuitdaging naar locaal klimaatbeleid Kornelis Blok Gemeente Utrecht, 22 april 2008.
Gemeente Amersfoort Aantal inwoners Aantal huishoudens Huishoudens rond soc. minimum ( 8%) Waarvan kinderen tot 16 jaar ca
Preventie van ongeplande zwangerschap Dirk Avonts Centrum voor Huisartsgeneeskunde Universiteit Antwerpen.
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Pillen in de media | C0653| | ©TNS NIPO | 1.
Drugpreventie bij jongeren
Service Apotheek Farmaceutische zorg
KWF Ze zamelen geld in voor mensen met kanker. Heel veel mensen willen er mee helpen. En sommige doen het ook heel goed met de opbrengsten van bijvoorbeeld.
Gebruik grafische rekenmachine bij M&O via de TVM-solver
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Gaat een soa altijd vanzelf over?
Floodcom lesworkshop Hoofdpresentatie les
Thema 2: Voortplanting.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Informatie nieuwe Cito-normering.
Thema 3 Seksualiteit & Voortplanting
De seksuele start Timing en kenmerken van de eerste keer, en verbanden met de latere seksuele loopbaan Dra. Katrien Symons Prof. Dr. Mieke Van Houtte Dr.
Slimme baasjes hebben een hondenverzekering! Alleen een mens zonder hart kan weerstaan aan een paar grote trouwe hondenogen. Als we in al onze kwetsbaarheid.
Hoofdstuk 9 Voortplanting
SEKSUALITEIT SEKSUALITEIT SO 1: dia 3 t/m 14 SO 2: dia 15 t/m 21 SO 3: dia 22 t/m 37 SO 4: dia 38 t/m 43.
Seksualiteit.
Cijfers asielcrisis VVSG 2016
Cijfers asielcrisis VVSG 2016
Energizer: Seks zonder zorgen
Barrière middelen en andere voorbehoedsmiddelen
Geboorte regeling Anticonceptie/voorbehoedsmiddelen
Enquête energiebesparing
Cijfers asielcrisis VVSG 2016
Transcript van de presentatie:

Anticonceptie uit pakket Ja: per 1 januari 2004 Ja: per 1 januari 2004 Boven de 21 Boven de 21 (uit de presentatie trends in anticonceptie door Rik van Lunsen)

Gevolgen AC uit pakket (1) Toename ongewenste zwangerschap >4500 Toename ongewenste zwangerschap >4500 Toename abortus >8% Toename abortus >8% Toename medische prescripties Toename medische prescripties Meer non-compliance door bijwerkingen Meer non-compliance door bijwerkingen Grijs en zwart circuit Grijs en zwart circuit Toename sterilisatie Toename sterilisatie Toename refertilisaties Toename refertilisaties

Gevolgen AC uit pakket (2) 16,4 % van de vrouwen van 20 jaar en ouder vindt het bijbetalen van een bedrag van 8 € per 6 maanden (6 pilstrips) onacceptabel hoog. Bij een bedrag van 9 € per 6 maanden is dit 77 % van de pilgebruiksters boven de 20 jaar. 16,4 % van de vrouwen van 20 jaar en ouder vindt het bijbetalen van een bedrag van 8 € per 6 maanden (6 pilstrips) onacceptabel hoog. Bij een bedrag van 9 € per 6 maanden is dit 77 % van de pilgebruiksters boven de 20 jaar. Als de pil helemaal niet meer vergoed wordt, geeft ruim 10% van de vrouwen aan dat zij zullen stoppen. Dit zou op dit moment betekenen dat tenminste vrouwen het pilgebruik zouden staken. Als de pil helemaal niet meer vergoed wordt, geeft ruim 10% van de vrouwen aan dat zij zullen stoppen. Dit zou op dit moment betekenen dat tenminste vrouwen het pilgebruik zouden staken.

Gevolgen AC uit pakket (3) Dat een deel van hen de dubbele bescherming van pil en condoom laat varen of kiest voor een minder betrouwbare vorm van anticonceptie leidt jaarlijks tot tenminste 4500 extra ongewenste zwangerschappen, waarvan 77% bij vrouwen ouder dan 20 jaar. Van deze 4500 zwangerschappen zal ruim de helft eindigen in een abortus provocatus. Dit betekent een toename van de abortuscijfers van minstens 8%. Dat een deel van hen de dubbele bescherming van pil en condoom laat varen of kiest voor een minder betrouwbare vorm van anticonceptie leidt jaarlijks tot tenminste 4500 extra ongewenste zwangerschappen, waarvan 77% bij vrouwen ouder dan 20 jaar. Van deze 4500 zwangerschappen zal ruim de helft eindigen in een abortus provocatus. Dit betekent een toename van de abortuscijfers van minstens 8%.